Multitudinària festa de l’ANC al Parc de la Mariona

La Festa per la Independència de l’ANC-Molins de Rei per la Independència aconsegueix reunir 1.500 persones segons l’organització. Lluís Llach assegura que la independència s’aconseguirà “amb un somriure de plena llibertat”.

Llach a l'escenari situat al Parc de la Mariona // ANC

Llach a l’escenari situat al Parc de la Mariona // ANC

L’Assemblea Nacional Catalana – Molins de Rei per la Independència va aconseguir reunir “més de 1.500 persones”, segons l’organització, amb la Festa per la Independència del dissabte 18 al Parc de la Mariona. Sota el lema, “Som al baix, som el món”, el barri del Canal va acollir centenars de veïns de Molins de Rei i també d’arreu del Baix Llobregat simpatitzants amb la causa independentista.

Un dels principals atractius de la trobada va ser la presència del cantautor Lluís Llach. Això sí, aquesta vegada no va interpretar cap cançó. Es va limitar a dirigir un discurs a tots els assistents. “La voluntat del poble català per aconseguir poder decidir el seu futur serà imparable”, va començar Llach. “En Rajoy ho nega, i nosaltres somriem. El rei s’enfada, i nosaltres somriem encara més… perquè aconseguirem la Independència amb un somriure de plena llibertat”, va continuar el cantant. “La independència no és cosa de banderes, té el màxim sentit en què afavorirà la felicitat de la gent”, va sentenciar el convidat.

No va ser l’únic parlament de la tarda. Gabriel Rufián, de l’associació Súmate d’independentistes castellanoparlants, va assegurar que “vol donar sentit” a l’esforç dels seus pares per arribar a Catalunya buscant “un futur millor votant el 27-S per la independència”. Súmate ja va visitar el barri del Canal en una ocasió, en aquell cas en un acte de més petit format al local de l’associació de veïns.

Algunes de les persones que van participar en La Festa per la Independència // ANC

Algunes de les persones que van participar en La Festa per la Independència // ANC

Més enllà dels discursos, l’acte que enllaça amb la campanya “On tot comença” per a les eleccions del pròxim 27 de setembre va comptar amb les actuacions musicals d’Els Presoners, Peret Reyes, Gospel Soundreamers i La Banda Puig. A més, també hi va haver balls en línia, cercaviles de timbalers i dimonis i una motorada de Motards Independentistes amb més de 50 motos recorrent Molins de Rei. Per últim, es va fer una recollida d’aliments en col·laboració amb el Banc dels Aliments, es va confeccionar un mosaic de l’ANC i es van llançar globus simbòlics enlaire.

Des de l’ANC molinenca es considera que l’acte va ser un “gran èxit”. Per a l’entitat és “una ferma demostració de la voluntat de la vila i del Baix Llobregat de decidir el seu futur el proper 27-S”. Des d’aquest col·lectiu ja fa temps que es van mobilitzant de cara al 27-S, sigui amb debats sobre temes concrets o accions més simbòliques.

 • dclosa

  Només faltava la “pijoteria” de la gran motorada de Motards Independentistes amb més de 50 motos
  recorrent Molins de Rei amb i en Pasola al mig….. Aquests nous
  polítics, ciutadans civils (corders) de barreja amb els (llops) ‘polítics profesionals’… Això què es? l’inici de d’una nova èra política? , Primer, fer-se funcionari o treballador
  public de quansevol Ajuntamentt o entitat pública, desprès demanar excedència i fer-se regidor o regidora a
  l’Ajuntament i després, diputat i
  diputada….. No sona al mateix? A
  mi, Fets, no paraules. Ens abaixareu els impostos amb l’independència
  o seguireu dalt del ruc com sempre?
  , El criticar als altres
  millor…. Credibilitat zero. I quan
  sigueu diputats, us abaixareu el sou? ,
  Si arribeu a ser-ho i quan ja no ho sigueu, cobrareu l’atur? , I la pensió?, I la resta de privilegis de funcionaris?, Quin exemple! , Aquest es el nou estat independent que
  tindrem?

  • nomar

   i la pitada al alcalda

   • dclosa

    La pitata , segurament va ser per la poca vergonya del sous politics, recentment aprovats al darrer ple de l’Ajuntament de Molins de Rei : alcalde (52.681 € ), els 4 regidors de govern amb dedicació exclusiva (46.204 €), els tinents d’alcalde amb dedicació parcial (15,212 €) i resta de regidors amb dedicació parcial (14,072 €) , els regidors a l’oposició, 380 €/ regidor i ple) (4.560 € anuals/regidor), 95 €/mes (1.140 € anuals) per les juntes de portaveus, i a mes els grups polítics tenen una subvenció municipal fixa de 305 €/mes (3.660 €), + variable en funció del nombre de regidors, 270 €/regidor , a mes dels cobraments cada 4 anys de la Junta Electoral en funció dels vots obtinguts,…… Tot un derroche !!! Ideal pel’s regidors que no tenen feina o pel’s que no tenen ofici o pel’s que estan al l’atur…. IRPF 3 %

    • josep

     A veure si netejes la merda del teu gos dins de l’espai tancat de jocs infantils

     • dclosa

      Qué t’empatoilles nano !!

     • josep

      El que veiem el veins que tenen gos i acompleixen amb els seus deures . I tu que no recolles les “tifes” del teu gos