L’Atlètic Incresa es cura les ferides amb una nova filosofia

Després de baixar a Quarta Catalana, l’Atlètic Incresa canvia d’entrenador i afronta un nou projecte amb il·lusió. A més, també hi ha novetats en l’estructura organitzativa i es vol aplicar una filosofia diferent dins l’entitat del barri del Canal.

Entrada de Peti, expulsat pot després, al camp // Jose Polo

Entrada de Peti, expulsat poc després, al camp // Jose Polo

En l’ADN Incresa hi ha un verb que no existeix: rendir-se. És per això que després d’una temporada molt dolenta, en que l’Atlètic Incresa va baixar de categoria fins a la Quarta Catalana, ja s’han aixecat. “El descens ha estat una decepció personal en una temporada molt dura”, diu l’exentrenador de l’equip, Isaac Bustamante, a Viu Molins de Rei. “Ens va faltar cohesió de grup, sobretot després d’una derrota crucial contra La Palma de Cervelló”, repassa assumint la seva responsabilitat. Ara, però, toca mirar endavant. Bustamante va deixar la banqueta després de l’última jornada de lliga per passar a ser el nou coordinador tècnic substituint Alberto Bayod. El nou entrenador del primer equip és Jesús Bermejo i ja prepara la pròxima temporada. “L’Atlètic Incresa és un club humil amb moltes ganes de fer les coses bé”, assegura el nou tècnic, que en el seu moment va estar a punt de fitxar com a jugador. “Tinc molt bona relació amb l’Isaac i m’encanta el seu nou projecte”, afirma il·lusionat.

S’espera que no segueixin més de cinc o sis jugadors respecte a la plantilla de la temporada passada. “L’entrenador tindrà total llibertat”, diu el coordinador. Alguns jugadors com Villasanta, Keko, Víctor o el fins ara capità, Jona Nuñez, es retiren. A més, es crearà la figura d’un equip juvenil, fins ara inexistent, per intentar que a poc a poc el primer equip tingui més jugadors de la casa. “Crec que en aquestes categories és important passar-s’ho bé i per això m’agrada que els meus equips portin el control del partit perquè amb la possessió de la pilota t’ho passes millor”, diu Bermejo per resumir el seu estil de joc. L’exentrenador del cadet del Vallirana i el juvenil del Marianao Poblet proposa, doncs, un canvi de filosofia en un conjunt que, fins ara, s’havia caracteritzat per tenir una defensa molt sòlida i buscar el perill a la contra.

Nova estructura i profes de repàs 

El nou bari de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda el dia de la inauguració // Jose Polo

El nou bar de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda el dia de la inauguració // Jose Polo

Però el canvi a l’Atlètic Incresa no es resumeix només en un nou entrenador i la incorporació del seu estil de joc. La nova filosofia passa per una nova manera de fer les coses en l’àmbit organitzatiu. “Volem canviar la metodologia de treball de totes les categories per donar-li més professionalitat”, explica Bustamante, qui ja fa mesos que treballa en el nou mètode. La creació d’un reglament intern que reguli la relació dels nens i nenes i els seus pares amb l’entitat és un dels puntals d’aquest canvi. Una altra és apostar per la formació dels entrenadors. “Volem potenciar la formació i el futbol femení”, resumeix el coordinador.

Un dels aspectes més innovadors és que des del club es vol que el futbol també serveixi per millorar el rendiment acadèmic dels infants. “Contractarem un professor de repàs per ajudar tots els nens que tinguin problemes a l’escola”, diu Bustamante. “Al final el que volem és formar persones”, sentència. Paco Pérez Lahoz ha assumit la presidència després de la marxa fa uns mesos de Ramon Sicart, president durant els últims anys, i aquest està deixant total llibertat en el treball a Bustamante. “Hem d’aconseguir que cada àrea del club tingui les seves funcions concretes”, demana el responsable esportiu. El club apujarà les quotes de pagament per aconseguir “més qualitat” perquè “només oferint qualitat podrem anar millorant”. Una forma de treballar diferent de la que es treballava fins ara a l’entitat del barri del Canal.

Un dels equips inferiors de l'Atlètic Incresa // Jose Polo

Un dels equips inferiors de l’Atlètic Incresa // Jose Polo

Oberts a la col·laboració amb altres esports

I un altre dels canvis que haurà d’afrontar l’Atlètic Incresa és la transformació del seu camp de futbol en una zona esportiva compartida amb altres esports. Aquest estiu arribaran el judo i l’halterofília a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda i, més endavant, amb la realització de la tercera fase del projecte, compartiran espai amb més disciplines.

Bustamante considera que això serà “positiu” per l’entitat dedicada al futbol. “Volem pensar en la formació del jugador més enllà del futbol i per això crec que podrem arribar a col·laboracions amb altres entitats”, argumenta receptiu a compartir espai amb altres esportistes i també disposat a organitzar xerrades i debats sobre esport a les noves instal·lacions.

Un equipament que, després de molts anys d’espera en una situació lamentable, és finalment digne. A més, el 14 de juliol s’ha inaugurat el nou bar, que donarà servei a la instal·lació i que, si es vol crear un cert ambient d’unió entre els pares i mares que l’utilitzen, tindrà el seu paper important. “Encara no li hem posat nom però estem molt il·lusionats”, diu Charo Prieto, la seva responsable. Una instal·lació esportiva d’aquestes característiques no està completa si no té el seu bar.

Recomanacions personalitzades