Els patis oberts redueixen el seu horari

Es reajusten els horaris del projecte de patis oberts després de tres mesos de la seva entrada en funcionament per la falta d’assistència en algunes hores. Les escoles Estel i Alzina no obriran als matins, només ho faran de 6 a 9 de la tarda.

Pista esportiva del pati de l'escola Estel // Ajuntament de Molins de Rei

Pista esportiva del pati de l’escola Estel // Ajuntament de Molins de Rei

Tres mesos després de l’inici del projecte de patis oberts, la iniciativa que obre els patis d’algunes escoles de Molins de Rei per facilitar l’oci dels joves, l’Ajuntament ha decidit reajustar els horaris. Segons informa el consistori, s’ha constatat que durant les hores centrals del dia, quan fa més calor, l’ús de les instal·lacions és “pràcticament inexistent”, especialment en les escoles Estel i Alzina.

És per això que amb l’objectiu d’“optimitzar els recursos en base a la utilització que tenen els patis”, segons expliquen des de l’Ajuntament, aquestes dues escoles deixaran d’obrir els matins i ho faran només a partir de les sis de la tarda. L’altra escola implicada en el projecte, El Palau (antic Alfons XIII), seguirà obrint els matins i les tardes però amb un horari nou: d’ 11 a 13 hores (obrint una hora més tard i tancant una hora abans que fins ara) i de 18 a 21 hores (obrint dues hores més tard que inicialment). En tots els casos seguiran disponibles només els caps de setmana.

Aquests nous horaris es mantindran vigents fins el 4 d’octubre. A les tres escoles que obren els seus patis hi ha un treballador contractat a través dels plans d’ocupació que s’encarrega de supervisar l’ús correcte de les instal·lacions i el compliment de la normativa tot i que no es fa responsable de la seguretat dels menors que hi vagin.

Recomanacions personalitzades