La forta tempesta de juny deixa l’Ajuntament mal comunicat durant més de dues setmanes

Els serveis municipals han tingut problemes en el servei de telefonia i internet durant més de dues setmanes arran de la tempesta del mes de juny. S’ha necessitat una inversió de 40.000 euros per tornar a la normalitat. 

L'Ajuntament de Molins de Rei en una foto d'arxiu //  Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei en una foto d’arxiu // Jose Polo

La tempesta del 15 de juny va tenir conseqüències més enllà de les inundacions que van arrossegar el fang de les obres de Les Guardioles fins al barri del Canal. Un fort llamp va caure justament a sobre de l’Ajuntament de Molins de Rei, on està situada la centraleta telefònica que dóna servei a tot l’edifici i a altres dependències municipals.

Segons ha informat Ràdio Molins de Rei, l’episodi va causar avaries en els serveis d’internet i telèfon. De fet, durant més de dues setmanes molts treballadors municipals no podien usar el telèfon fix. Una altra línia, l’antic número de telèfon de l’Ajuntament, ha servit per absorbir una part de les trucades que es rebien.

El llamp va arribar fins i tot a cremar algun ordinador i aparells electrònics del consistori. Això ha obligat a fer unes reparacions per valor de 40.000 euros que l’Ajuntament espera recuperar a través de l’assegurança. Finalment, el dijous 2 de juliol les afectacions es van donar per resoltes.

“Ara que ja torna a funcionar tot, el que estem fent amb l’empresa que ens dóna servei de telefonia és veure com evitar que es torni a repetir”, ha explicat el regidor de Serveis Generals, Miguel Zaragoza, a l’emissora municipal. “No podem acceptar estar dues setmanes i mitja sense poder solucionar una avaria així”, ha sentenciat.