La PAH Molins de Rei segueix pressionant al BBVA

En una acció coordinada arreu de Catalunya, la PAH Molins de Rei acompanyada d’altres del Baix Llobregat ha tornat a ocupar la seu del BBVA a la plaça del Mercat de Molins de Rei. Catalunya Caixa també es converteix en blanc dels activistes.

Detall de la porta del BBVA plena de pancartes // Jose Polo

Detall de la porta del BBVA plena de pancartes // Jose Polo

Les PAH de Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i l’Hospitalet han ocupat la seu del BBVA situada a la plaça del Mercat de Molins de Rei per denunciar el “descens important de solucions” en els casos d’execució hipotecària per part d’aquesta entitat bancària, que durant els darrers mesos ha protagonitzat la majoria de les protestes de la plataforma al municipi.

L’acció de dimarts 30 de juny ha estat coordinada amb altres PAH d’arreu de Catalunya amb l’objectiu d’“ocupar el màxim de seus possibles del BBVA”, segons expliquen activistes de la PAH a Viu Molins de Rei. Els activistes no passaven de la quinzena en una estratègia premeditada per la plataforma. “Avui preferim ser pocs a les seus per poder arribar a molts BBVA”, indiquen. Aquesta campanya contra el BBVA serà “ininterrompuda” mentre no hi hagi un canvi d’actitud, segons diuen des de la PAH de Barcelona.

Els activistes entenen que el BBVA està obligat a donar “contraprestacions socials” perquè s’ha “beneficiat de compres a preu de saldo” d’algunes caixes com Unnim o Catalunya Caixa, on es van invertir grans quantitats de diner públic.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A més del BBVA, l’acció també ha empaperat la seu de Catalunya Caixa, situada a pocs metres. El motiu és la compra d’aquesta entitat bancària per part del BBVA i la venda de la cartera immobiliària a l’empresa americana Blackstone, operació que ja ha motivat altres accions al municipi durant els últims mesos.

Recomanacions personalitzades