El minut a minut del ple municipal del mes de juny

Reviu el ple municipal del mes de juny de 2015 gràcies a la gravació d’àudio i vídeo i el resum del minut a minut narrat a través del Twitter de Viu Molins de Rei

Ha estat la primera sessió plenària després de la constitució del nou Ajuntament i la investidura de Joan Ramon Casals com alcalde i en ella s’ha aprovat el nou cartipàs municipal i els grups polítics han donat la seva visió sobre l’estructura política de l’Ajuntament.

 • Adam

  Llegint els tuits ” No podem convertir l’Ajuntament en una agència de col·locació”, diu @anitxiwa ( @MolinsCamina ) sobre els càrrecs de confiança #plemolins” i llegint el diari d’agencies de col·locacio ens trobem a la parella de la Colau, del Pisarello (endollant a familiars) o sigui aquell discurs de portes giratories on es ?

  Un altra .@MolinsCamina també vol una reducció de sous. “Les grans ciutats ho estan fent”, diu @anitxiwa #plemolins no diu que la despesa del sou es la mateixa, sino que la part de la rebaixa va al seu partit. Un exemple es Iglesias al Parlament Europeu

  Un altre molt bo es el de la CUP .@josepraventosf de la @cupmolins reitera l’oposició a l’àrea de DIPEL i lamenta que els 4 presidents d’àrea siguin homes #plemolins . Son 4 regidors de la CUP a l’Ajuntament 3 homes i una dona.

  • Lucas

   Per la part que pertoca a MC:

   1: MC no és “En comú”, no ens pertoca a nosaltres comentar el que passa a BCN. Si passa el que dius (no ho he comprovat) òbviament és igual de criticable. Nosaltres vàrem proposar proves d’accés basades en el dret administratiu (és a dir, examens reglats).

   2. No és del tot cert el que dius. Com a tota organització política part dels sous dels càrrecs públics va al projecte del que formen part. Però la resta es dóna a entitats sense ànim de lucre. El problema rau quan no tens majoria per canviar les lleis i per tant has de assumir els sous preestablerts. Per norma. allà on es tingui majoria s’ha d’apostar per reduir sous per la vía oficial i no per la via oficiosa (donatius).

   • carme

    Sento dir lucas que la que diu els exemples de bcn es la teva companys Aroca i d’altra bsnda l’exemple de pablo iglesiss es ven cert. Ara be el dia que al parlament europei es vota el tracyat de comerç amb Eeuu i per tant les vondicions de treball empitjorarien on rra ? Entrebidta a la ser….. no cal dir res mes. ALO PRESIDENTE

    • Lucas

     No es del tot cert el que apuntes. Es va convocar un ple extraordinari al parlament europeu. Es va convocar un dimarts a la nit per fer la votacio un dimecres al mati. Van faltar més de 300 europarlamentaris, ja que la majoria viuen a centenars de kilometres del parlament europeu. La votacio obviament es va convocar amb nocturnitat i alevosia per suspendre el debat sobre el TTIP i no interferir en els processos electorals d’enguany.

     • Adam

      Tot els altres hi eran i quina casualitat el Pablo Iglesies no hi era… on era ???? A una TV ??? a la Radio ???? Els parlamentaris europeos treballen de dilluns a dijous (viatges gratis i dietes) el dojous a les 14 hores fora. Llavors treballes 3 dias i mig i no hi es

     • Lucas

      “van faltar més de 300 europarlamentaris” (repeat)

 • Pingback: L'oposició critica l'estructura política de l'Ajuntament | Viu Molins de Rei()

 • daniel.closa

  Estaria bé saber quines quantitats dels que : “El govern municipal destinarà 416.494,12€ ( 70 milions
  de Ptas) cada any a pagar els sous, retribucions i indemnitzacions als regidors i les subvencions als grups polítics municipals” van a parar als partits i quines a les butxaques dels regidors, quines son les retencions pel IRPF i a on de la Web de l’Ajuntament ho podem veure.
  Tanmateix també estaria be que en aras a la “transparència” tan anunciada per uns i pels altres, poguéssim veure els comptes de Ingressos/ Gastos de cada partit, en especial MC i la CUP que van dir que ho farien, de la campanya electoral del 24 de maig, de quins han estat els diners rebuts de la Junta Electoral i de quins han estat els gastos (factures amb IVA) de la campanya. Ens quedaríem sorpresos de la quantitat de “diner negra” que han mogut……

 • daniel.closa

  També estaria be que a traves dels twiters
  o de quelcom càmera de TV no fixa, poguéssim
  saber qui va ser el membre de la força política que va fer l’observació al final, a temps pel públic , Pregunta tonta : Els regidors del C’s i el PSC cobraran aquest ple per no haver dit
  res ?