Retenen dos porcs senglars en una nau de Can Samaranch

Membres de l’ADF Puigmadrona Olorda es veuen obligats a retenir dos porcs senglars que voltaven per alguns carrers del municipi en una fàbrica de Can Samaranch. Hores després han estat capturats pels agents rurals i retornats a l’entorn natural.

Els agents rurals capturant a un dels porcs senglars // Agents Rurals

Els agents rurals capturant a un dels porcs senglars // Agents Rurals

Situació curiosa i que no va passar d’una anècdota la del divendres 19 de juny. Dos porcs senglars, provinents de Collserola, es van perdre fins a arribar ben a prop del centre de Molins de Rei. Després de passar per alguns carrers del municipi la parella d’animals va arribar a passejar-se, fins i tot, pels voltants del pati de la Federació Obrera.

Els voluntaris de l’ADF Puigmadrona Olorda, habituats a tractar amb aquest tipus d’animals, van intervenir per controlar la situació. En la seva aventura, la parella de porcs senglars, desorientats lluny del seu hàbitat natural, es van endinsar en el recinte industrial de Can Samaranch. La solució que van trobar els voluntaris va ser retenir-los en una de les naus, evitant d’aquesta manera que s’escapessin i continuessin circulant per Molins de Rei.

D’aquesta manera, els animals van deixar-se de passejar pels carrers fins que els Agents Rurals, amb la col·laboració del SEFAS (Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge), els van capturar. Els dos porcs senglars van ser traslladats al seu hàbitat natural, l’entorn de la serra de Collserola.

Accident a la carretera de Vallvidrera

La mateixa nit es va produir un altre incident que també va tenir un porc senglar com a un dels protagonistes: un vehicle va patir un accident a la carretera de Molins de Rei a Vallvidrera al tractar d’esquivar un porc senglar. Segons expliquen des de l’ADF, que també va donar assistència a l’incident, el cotxe anava amb un possible excés de velocitat quan l’animal es va creuar a la carretera.

Va ser llavors quan el conductor, espantat, va fer una maniobra per tal de no topar-se amb l’animal perdent el control del vehicle, que va bolcar. No hi va haver ferits de gravetat però sí un petit vessament de combustible en la zona forestal, que va ser ràpidament controlat. A més de l’ADF, van intervenir la Guàrdia Urbana, el SEM, els Bombers i els Mossos d’Esquadra.

Recomanacions personalitzades