Molins de Rei constitueix un ple amb 7 partits que marquen perfil des del primer dia

Els set partits polítics que formaran part del ple municipal durant aquesta legislatura -CiU, PSC, CUP, ERC, Cs, Molins Camina i Iniciativa- aprofiten els discursos del ple de constitució de l’Ajuntament en què Joan Ramon Casals ha estat investit alcalde per marcar perfil propi. 

Imatge de la Sala de Plens durant el ple de constitució // Jose Polo

Imatge de la Sala de Plens durant el ple de constitució // Jose Polo

El ple municipal de Molins de Rei del mandat 2015-2019 s’ha constituït amb set partits polítics diferents: CiU, PSC, CUP, ERC, Ciutadans, Molins Camina i Iniciativa-MES.

Joan Ramon Casals (CiU) ha estat investit alcalde per segona vegada i, més enllà del seu discurs, la resta de grups municipals van aprofitar el ple de constitució de l’Ajuntament per fer una declaració d’intencions marcant perfil propi.

Mentre el PSC va prometre “continuar amb la transformació de Molins de Rei” a partir del pacte de govern amb CiU, la CUP va assegurar que seria més contundent, ERC va demanar consens en els temes més importants, Ciutadans va situar-se com a oposició dialogant, Molins Camina va criticar les retallades i l’últim grup, Iniciativa-MES, va evidenciar la seva intenció de fer un govern d’esquerres.

El PSC vol garantir un “govern de progrés”

Xavi Paz durant el primer ple de la legislatura // Jordi Julià

Xavi Paz durant el primer ple de la legislatura // Jordi Julià

Per segona legislatura consecutiva, el PSC ha pactat amb CiU. Segons el portaveu de la formació, Xavi Paz, els socialistes volen garantir “un govern de progrés que prioritzi les polítiques socials” amb la seva presència al govern municipal. “És un acord que marca la continuïtat amb la línia de transformació iniciada fa quatre anys, va opinar Paz durant el seu discurs. Segons ell, aquest mandat 2015-2019 és el de la cohesió territorial del municipi amb el barri de Les Guardioles que uneix Les Conserves i la Riera Bonet” i també servirà per “assolir equipaments cabdals com la biblioteca municipal, el museu municipal o l’institut Lluís de Requesens.

La CUP serà més “contundent”

Els tres regidors de la CUP escolten atentament al quart i portaveu, Roger Castillo // Jordi Julià

Els tres regidors de la CUP escolten atentament al quart regidor i portaveu, Roger Castillo // Jordi Julià

La força més votada de l’oposició, la CUP, va indicar a través del seu portaveu, Roger Castillo, que tenia la intenció d’aplicar “visió de govern” en cada acció. “Haurem de ser més presents, més insistents, més directes i més contundents quan el nou govern sigui incapaç de trobar les eines per rebatre els efectes del capitalisme i el patriarcat a la nostra vila”, va insistir Castillo, qui intueix que amb la majoria absoluta de la sociovergència serà “encara més difícil aconseguir tenir incidència política des de la institució”. “L’Ajuntament és d’esquerres i és independentista, que no siguem capaços de construir majories de govern no significa que haguem d’acceptar ni una sola votació de dretes ni una sola votació en clau independentista”, va advertir Castillo que, com els seus companys de grup municipal, vestia una samarreta de suport a la vaga dels treballadors de Telefónica-Movistar.

ERC reclama “consens pels temes de vila”

Els tres regidors d'ERC durant el ple de constitució // Jordi Julià

Els tres regidors d’ERC durant el ple de constitució // Jordi Julià

Tres regidors representaran a ERC en el nou Ple Municipal i la portaveu republicana, Sílvia Guillén, va reclamar “allò que no vam tenir en l’anterior mandat: amplis consensos en els temes de vila”. “No és bo que el govern faci les coses tirant pel dret com fins ara”, va etzibar Guillén en el primer discurs de la legislatura. La líder d’ERC va assegurar que un dels seus objectius és aconseguir que es facin “més polítiques per les persones i menys per les pedres”. “Encara que sembli mentida, a Molins de Rei hi ha gent que busca als contenidors i aquest Ajuntament té recursos per evitar-ho”, va sentenciar la candidata d’ERC. Acompanyats dels regidors de la CUP, els membres d’ERC van posar una estelada al balcó de l’Ajuntament un cop finalitzat el ple de constitució del consistori. Hores després, va desaparèixer.

Ciutadans aspira a ser l'”oposició responsable”

Francisco García, de Ciutadans, llegint el seu discurs // Jordi Julià

Francisco García, de Ciutadans, llegint el seu discurs // Jordi Julià

Conciliador i disposat a arribar a acords amb la sociovergència, com ho va fer el PP la passada legislatura. Així es va mostrar Ciutadans en el seu primer ple municipal a Molins de Rei. “Volem escoltar a tot el món”, va assegurar el seu únic regidor, Francisco García, qui va definir l’oposició que vol fer aquesta legislatura com a “responsable i dialogant”. “Lluny del no per sistema, volem trencar el tradicional format de govern i oposició”, matisant que això no significava “renunciar al programa electoral”. “Serem un grup actiu i farem propostes”, va afirmar el primer regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Molins de Rei. “Volem ser fiscalitzadors des del respecte”, va cloure.

Molins Camina recorda les retallades a CiU i PSC

Ana Aroca, de Molins Camina, somrient durant el ple // Jordi Julià

Ana Aroca, de Molins Camina, somrient durant el ple // Jordi Julià

Donant guerra. Així es va estrenar Molins Camina a la sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei. La seva única regidora, Ana Aroca, va recordar les retallades a les forces del govern municipal molinenc, CiU i PSC. “Aquests dos partits són responsables de les retallades de drets socials i laborals patides pels ciutadans que tantes conseqüències han tingut per Molins de Rei”, va dir Aroca posant com exemples el tancament d’una línia de P3, la falta de finançament de les llars d’infants i l’escola de música i el servei d’urgències 24 hores“Volem construir una alternativa de govern viable per acabar amb la sociovergència”, va continuar explicant la regidora rookie. “2015 ha estat l’any del canvi per les grans ciutats i esperem que 2019 sigui el del canvi a tots els municipis”, va sentenciar en un discurs on va reclamar la baixada dels sous dels càrrecs electes i l’eliminació dels càrrecs a dit i el replantejament del projecte urbanístic de Les Guardioles seguint la línia mostrada en campanya electoral.

Iniciativa-MES anhela un govern d’esquerres

Pere García, d'Iniciativa, va ser l'encarregat de presidir el ple com a regidor de més edat // Jordi Julià

Pere García, d’Iniciativa, va ser l’encarregat de presidir el ple com a regidor de més edat // Jordi Julià

Amb només un regidor i menys vots que la resta, Iniciativa-MES serà el grup minoritari al ple municipal. El seu regidor, Pere Garcia, que ja ha anunciat que renunciarà en un temps, va aprofitar el ple de constitució per anhelar la formació d’un govern d’esquerres. “Ens hauria agradat un govern d’esquerres a Molins de Rei”, va afirmar l’ecosocialista. “Sap molt greu que per interessos d’altres partits això no hagi estat possible”, va lamentar abans d’apuntar el centre de les seves crítiques cap als socialistes: “El PSC ha incomplert el compromís ètic signat davant la ciutadania”, referint-se al document signat per diferents forces polítiques sorgit del procés de confluència d’esquerres que no va fructificar en una sola candidatura.

Recomanacions personalitzades