L’AAVV de Les Conserves contesta a Sílvia Guillén (ERC) negant tenir vincles amb partits polítics

L’Associació de Veïns del barri de Les Conserves contesta les declaracions de Sílvia Guillén (ERC) en què acusava les associacions veïnals de “contaminar” la comissió de seguiment de les obres de Les Guardioles. Des de l’entitat neguen qualsevol vincle amb partits polítics i asseguren voler “el millor pels veïns”.

Alguns veïns, comentant el disseny de Les Guardioles // Elisenda Colell

Alguns veïns, comentant el disseny de Les Guardioles // Elisenda Colell

La junta directiva de l’associació de veïns del barri de Les Conserves respon a través d’un comunicat a la candidata d’ERC a l’alcaldia, Sílvia Guillén, qui en una entrevista a Viu Molins de Rei va assegurar que la comissió de seguiment del barri de Les Guardioles havia estat “contaminada per associacions de veïns formades per persones molt properes a determinat partit polític”, en referència als socialistes.

Un cop acabada la cursa per governar l’Ajuntament local, des de l’associació de veïns de les Conserves, un dels barris implicats en aquesta comissió de seguiment, es qualifica aquestes declaracions de la candidata d’ERC de “falses acusacions”. “Ningú dels membres que formem part de la junta té cap vinculació amb les diferents formacions polítiques” afirmen des de l’entitat veïnal, corroborant que cap persona de la junta de l’entitat hagi format part de cap llista electoral. Ni del PSC ni de cap altre.

La causa d’aquestes declaracions, segons la junta de l’entitat veïnal, es deu a que “no ha agradat que tinguéssim contactes amb l’actual govern i l’IMPSOL” per interessar-se de la tasca que s’està duent a terme per construir el nou barri. Davant les crítiques de “contaminació”, els membres de l’entitat recorden que la seva missió es basa en “voler el millor pels veïns, és a dir, per nosaltres mateixos”.

“No volíem que aquestes paraules poguessin condicionar a cap votant” afirmen des de la junta de l’entitat. Per això han donat la seva opinió un cop coneguts els resultats de les eleccions municipals. I és que un dels temes clau que han centrat aquesta campanya electoral ha estat, precisament, la construcció del nou barri de Les Guardioles, ubicat entre la Riera Bonet i Les Conserves. Fins i tot alguns partits l’han arribat a comparar al Pla Caufec.

 • Laia

  La Silvia fent amics

 • petitniculas

  Guillén dimisió!

 • Carlos Moreno

  Pel que respecta a la noticia i per recolzar el comunicat que han fet des de l’associació de veïns de
  Les Conserves tornem a dir la nostre opinió respecte a les declaracions que va fer la Sra, Silvia Guillen com candidata a l’alcaldia per ERC. Aquesta opinió la vam publicar en la secció de comentaris de la seva entrevista i uns dies mes tard en els comentaris de l’entrevista a el Sr. Xavi Paz candidat del PSC on l’hi van preguntar per aquesta qüestió.

  Nomes afegir que fins al moment la Sra. Silvia Guillen no s’ha pronunciat al respecta ni a rectificat
  les seves paraules, ignorem els motius i esperem que amb aquest comunicat per part de l’AVV de Les Conserves tingui la capacitat de rectificar públicament.

  Aquest va ser el nostre comentari.

  La Sra. Sílvia Guillén diu: ”
  Certament, el govern municipal va anunciar aquesta comissió de seguiment però ha estat contaminada per associacions de veïns que, bé, ja sabem que estan formades per persones molt properes a determinat partit polític. Algunes, fins i tot, formen part de la seva llista” en referència a la comissió de
  seguiment de les obres del barri de les Guardioles. Sense entrar a valorar certs aspectes d’aquestes
  declaracions, em sap molt de greu el que diu i es una qüestió que ens a creat malestar i explicaré perquè. En l’associació que represento i perquè ningú tingui dubtes som: Josep Almo, Francisco Morales, Javier Lafuerza, Maria del Mar Morales, Julia Fernández, Juan Pedro de la Rubia, Roberto Roman i el que escriu Carlos Moreno. Cap denosaltres estem en cap llista política ni nomes som afiliats a cap partit polític de fet, gairebé puc dir que a l’associació de Veïns de les Conserves cap de la seva junta participa en cap llista política, ¿perquè dic tot això?
  primer perquè la Sra. Silvia Guillén s’equivoca en el que respecta a nosaltres i segon perquè som les dos associacions que per una qüestió de proximitat participem en aquesta comissió, cap associació mes,això vol dir que es referia a nosaltres, doncs be, per part nostre podem dir que s’equivoca i falta a la veritat a menys que es tracti d’una errada o no tingues prou coneixement del que estava parlant, ressaltar que el nostre objectiu sempre serà defensar les millores del nostre barri i del poble en qualsevol àmbit i per sobre de qualsevol partit polític com hem fet sempre, a partir d’aquí afegir com una dada del que nosaltres hem presenciat i podem afirmar sense entra en valoracions del perquè, o el com. El dia que es va produir la primera i fins al moment única reunió d’aquesta comissió i érem presents tres representacions veïnals, les associacions de Les Conserves, Riera Bonet i una del carrer Pep Ventura, Joan Ramon Casals (CIU), Miquel Zaragoza (PSC), Lluis Carrasco
  (Iniciativa), tècnics municipals i de l’IMPSOL.

  Per últim creiem que en una vila associativa com la nostre em de respectar la pluralitat en tots els àmbits dels Molinencs i Molinenques (que som molts) que participem en tots tipus d’entitats culturals, socials, sanitàries, esportives, veïnals, etc.. i que cada dia aporten el seu esforç i la seva il·lusió de manera altruista i que no compartim el fet concret de menysprear la feina de ningú d’ells per una qüestió ideològica ni de cap tipus.

  Salut.

  Carlos Moreno.
  President de la AVV Riera Bonet.

  • Efrén Nazario

   Sr. Moreno,de las AAVV podemos decir lo mismo que de los sindicatos y de los sindicalistas. O también negará esta evidencia? Ah! y de los periodistas: que son “imparciales” y apolíticos…!

   • Mª del Mar Morales Prados

    Perdona Efren, no compares una Asociación de Vecinos con un sindicato y a los miembros de la junta con sindicalistas por que no es así.
    Como le he contestado a una persona de aquí, nosotros hacemos de intermediarios vecinos del barrio – ayuntamiento (sea del partido que sea). Y sino ven aqui a la Riera Bonet y se lo preguntas a los vecinos.
    Intentamos hacer lo de intermediarios lo mejor posible con reuniones con el la persona que corresponda, con instancias, etc.
    Saludos

   • Carlos Moreno

    Yo respeto todas las opiniones aqui cada uno puede decir, opinar y pensar lo que quiera, pero no deja de sorprenderme tanta autoridad moral y la pronunciaciin de verdades tan soberbias e irrevocables….hay cosas que a mi me dan ” tiricia” pero repito cada uno piensa y expresa lo que quiera, sea verdad, mentira, este en lo cierto o no. Y como siempre el receptor analiza opina y actua o no en consecuencia.
    Gracias a todos por aportar una vision diferente a la mia sobre el trabajo al que me dedico en este ambito.

 • Rubén Dario

  A veure, que les associacions de veïns han estat, estan i estaran polititzades és una evidència: durant el franquisme i la transició van estar en mans del PSUC; més tard, d’altres formacions polítiques. És una evidència, també, que a Molins de Rei, totes, tret de la del Canal, estan polititzades i són parafílies del PSC, insiteixo, totes menys la del Canal. No cal “rasgarse las vestiduras”: és una evidència total. Només cal analitzar la llista electoral del PSC de Molins de Rei en les passades eleccions municipals: tots els presidents i les presidentes de les associacions de veïns -tret del Canal- han estat candidats! No cal enganyar ningú!

  • Rubén Dario

   Perdó: el president de l’AAVV Riera Bonet, no: però sí la tresorera i fins fa 4 dies presidenta!

   • Carlos Moreno

    Maria del Mar Morales Prados aquest es el nom de la presidenta fins fa 4 dies i actual tresorera aixi que ja pot començar a analitzar llistes i fins i tot el cens d’afiliats als partits.
    Jo no enganyo a ningu ni dic cap mentida, voste com a minim ho intenta.
    Podria rebatre la resta de la seva argumentacio pero tinc prou amb el que l’hi he dit, nomes desitjo que sigui prou honest com per rectificar.

    • Clos Socarrat

     Sr. Moreno, usted sabe perfectamente que las AAVV están politizadas porque los partidos políticos ya se encargan de ello. No sé si será su caso -no nos conocemos-, pero no le quepe duda alguna que las asociaciones de vecinos son herramientas al servicio del poder: can graner, la granja, riera bonet, les conserves, bonavista… Si usted queire negarlo, está en su derecho, pero es la pura realidad. Saludos.

     • Carlos Moreno

      Que seria de nuestras vidas sin tutores morales.

     • Carlos Moreno

      Que seria de nuestras vidas sin tutores morales.

     • Carlos Moreno

      Que seria de nuestras vidas sin tutores morales

     • Laia

      No queda clar una cosa, a veure si m’ho pots explicar. Vol dir que cap persona pot pertanyer a cap partit politic per estar dins d’una associació de veins, la mateixa formula serveix per totes les Entitats de la Vila ?
      Per que ningu parla de les entitats i les persones que formen part dins de partits politics

  • Carlos Moreno

   Vinga.va !!a vuure qui la diu mes grosa!!!

  • Laia

   Barri canal ?La dona del president no es va presentar, i el president fa uns anys

 • Mª del Mar Morales Prados

  Bona tarda,

  Soc la Mª del Mar Morales Prados, reponc perque em sento al·ludida.

  Efectivament, jo fins al mes de novembre he estat cuatre anys com a presidenta de l’AAVV RIERA BONET i actualment tresorera. Si mireu bé les llistes de l’anterior candidatura, que jo sapiga no estic a cap llista. I en aquesta candidatura tampoc (podeu mirar llistes).

  Precissament, jo sempre ho he deixat clar, que com a membre de la junta de l’AAVV soc apolitica, això si com a vilatana de Molins de Rei el dia de les eleccions vaig votar com tot vilatà (I ningú sap a quin partit ja que el vot com tothom sap es secret).

  Per cert Ruben Dario mira les llistes del PSC de la candidatura pasada a veure si està en llistes Mª del Mar Morales Prados, si es així, et dono la direcció de casa meva i la portes. I si no estic espero unes disculpes per part teva.

  Espero que ho hagi deixat clar.

  • Ruben Dario

   Maria del Mar, si eres la excepción, te pido disculpas sin ningún problema. Es más, lo siento de veras, pero tu sabes de verdad, de verdad, de verdad, que la mayoría de los presidentes (presidentas para ser más exactos) y algunos tesoreros y vocales de las AVV están tan politizados, son tan partidistas como muchos de nuestros periodistas locales. Un beso.

   • Mª del Mar Morales Prados

    Ruben disculpas aceptadas.

    Lo que a mi no me gusta que digan lo que no es. A mi lo que hagan los otros presidentes en su vida privada me da igual.

    Pero yo hablo de mi asociación de vecinos y de la junta de mi asociación de vecinos.

    Nosotros personalmente, la función que tenemos la junta, es canalizar los problemas y deficiencias que hay en el barrio con el ayuntamiento (sea del partido que sea). Nosotros miramos por el barrio y sus vecinos.

    Y ahora voy a defender también a todos los miembros de las juntas de todas las asociaciones de vecinos, estén en el partido que estén, también miran por su barrio. Y lo sé porque como mínimo una vez al mes nos reunimos todas las asociaciones de vecinos.

    Lo que hay que mirar de las Asociaciones de Vecinos, es lo que hacen por los vecinos de sus respectivos barrios y no mirar en que partido político está.

    Y precisamente estamos en la comisión de Les Guardioles junto a la AAVV Les Conserves porque somos los barrios afectados por las obras. Y como te he dicho antes hacemos de intermediarios de los vecinos.