L’ANC demana un alcalde i un govern municipal independentista

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) demana a la CUP, CiU i ERC que vagin “més enllà” dels compromisos signats i “facin els esforços necessaris” per aconseguir un govern i un alcalde municipal que sigui independentista. 

Els representants de la CUP acompanyats dels de l'ANC // ANC Molins de Rei

Els representants de la CUP acompanyats dels de l’ANC // ANC Molins de Rei

L’ANC se suma a les proclames d’un possible govern independentista a Molins de Rei que ha inciat Esquerra Republicana i ha emès un comunicat demanant a CiU, la CUP i ERC l’elecció d’“un alcalde i un equip de govern independentistes”. Des de la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana es dirigeixen a aquests partits i no a altres pel fet d’haver estat els que, abans de les eleccions municipals, van signar uns compromisos amb l’ANC.

Després de debatre i analitzar els resultats de les eleccions municipals, l’ANC demana als partits independentistes que vagin ” més enllà” i facin els “esforços necessaris i suficients” per conformar un govern de 13 regidors independentistes. De moment, tant CiU -sense negar-se, a la vegada, a repetir pacte amb el PSC- com ERC han mostrat el seu interès per conformar un govern independentista, mentre que la CUP s’ha negat en rotund perquè no vol pactar de cap manera amb Convergència.

D’altra banda, la secció local de l’ANC qualifica d’“esplèndids” els resultats de les eleccions municipals en què els partits independentistes han guanyat en nombre de vots respecte el 2011, i recorden que, a més, hi ha regidors del PSC o d’ICV que s’han mostrat favorables al procés sobiranista.

  • carlesjoanpi .

    Cal anar més enllà, i tant, sobretot de la propaganda. Falten 10 dies pel 13J. #

  • joan

    Aviam ANC Molins, es que no veieu que governar un municipi implica mes coses que el tema de la independencia? Com voleu que la CUP i CIU governin juntes si tenen una visio complemant diferent del barri de les guardioles, de com fer uns pressupostos, de com gestionar l’urbanisme, dels sous, de la gestio de laigua, de la lluita feminista,…. un govern CIU-CUP no es inestable, es impossible. Mira que soc independentista, pero crec que hi ha gent que perd la perspectiva i es pensa que no hi ha res mes al mon que esperar que l’Estat Espanyol suspengui l’autonomia. I mentrestant hem de tenir una vila ingovernable?

  • Joan Vilatorrada

    Els senyors i les senyores de l’ANC haurien de fer la seva feina i deixar els governants locals que facin la seva. La Sra. Sílvia Guillén s’ha passat la campanya demanant un govern d’esquerres, i en veure els resulats electorals, ara demana un govern sobiranista… La CUP ha dit sempre, per activa i per passiva, que mai governaria ni amb ciu ni amb el psc. La sociovergència ha funcionat perfectament, s’ha gestionat de p.m., s’ha posat ordre a l’ajuntament, s’han sanejat les finances, s’ha fet política social i política de país… Deixem que governi CiU i PSC que és el que Molins de Rei ha votat. ANC, deixeu d’interferir en les negociacions municipals, SI US PLAU.