Els delictes disminueixen un 15% a Molins de Rei

L’any 2014 es van produir un total de 1.117 infraccions penals a Molins de Rei, un 15,4% menys que el 2013. També baixen els positius per alcoholèmia tot i haver-se incrementat els controls. 

Imatge de la Junta Local de Seguretat // Ajuntament de Molins de Rei

Imatge de la Junta Local de Seguretat // Ajuntament de Molins de Rei

Durant l’any 2014 les infraccions penals a Molins de Rei es van reduir en un 15,4% respecte el 2013, segons dades exposades a l’última Junta de Seguretat Local de l’Ajuntament de Molins de Rei. En total, el municipi es situa en 1.117 infraccions. De fet, segons el mateix consistori, la taxa de delinqüència a Molins de Rei està 23 punts per sota de la mitjana de Catalunya.

D’altra banda, les detencions han baixat un 17,8% respecte el 2013. Pel que fa a les tipologies de fets denunciats, han baixat els delictes contra el patrimoni (-22%), els relatius a trànsit (-14,8%) i els de l’ordre públic (-50%). Els que han pujat són els delictes contra les persones, passant de 44 a 57.

Menys positius per alcoholèmia

Tot i que la Guàrdia Urbana de Molins de Rei va augmentar els controls realitzats un 5,76% (16 per setmana), les infraccions per conduir sota els efectes de l’alcohol han baixat en un 26%. El 2013 se’n van detectar 23 i al 2014b han estat 17.

La resta de fets delictius relacionats amb vehicles han caigut lleugerament passant dels 145 als 137. Des de la Junta Local de Seguretat també es fa una valoració “molt positiva” del model de policia de proximitat, que ha portat la Guàrdia Urbana a participar en 154 activitats.

Recomanacions personalitzades