Els col·lectors dels carrers Bruc i Verdaguer es connectaran per evitar inundacions

La connexió dels col·lectors dels carrers Bruc i Verdaguer es farà aquest estiu. Es tracta d’una de les mesures més importants per evitar les reiterades inundacions que ha patit durant els últims mesos el Centre Vila. 

Cruïlla del carrer Verdaguer amb Anselm Clavé // Jose Polo

Cruïlla del carrer Verdaguer // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei aprofitarà els mesos d’estiu per connectar els col·lectors dels carrers Verdaguer i Bruc, que es troba en obres per convertir-se en un passeig. Es tracta d’una de les “actuacions importants per pal·liar l’efecte dels aiguats al centre de la vila”, segons indica el consistori a través d’un comunicat.

Després d’aquestes obres l’aigua que baixa pel carrer Jacint Verdaguer i que recull bona part de les aigües residuals de Bonavista, Font dels Casats, Riera Nova i La Pau anirà al col·lector de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que passa per sota del carrer Bruc i que comparteix infraestructura amb el Canal de la Infanta. Això farà que s’acumulin menys litres d’aigua al carrer Molí, un dels motius principals de les inundacions del carrer Rafael Casanova quan plou molt intensament.

Aquesta actuació, que té un pressupost previst de 65.000 euros, es realitzarà després de fer tres prospeccions del terreny: una tomografia, un georadar i un sondeig geotècnic. Es vol cobrir una longitud de 38 metres amb una extensió del col·lector amb una profunditat dels 3 a 6 metres col·locant un tub de polietilè de doble capa de diàmetre i tres pous de registre. El final de l’obra, la connexió al col·lector de l’AMB, anirà a càrrec d’Aigües de Barcelona, empresa que gestiona aquesta infraestructura.

El consistori ha optat per fer aquesta obra durant els mesos d’estiu donada la “complexitat de l’obra”, atenent al fet que la “la mobilitat és més baixa, hi ha menys gent a la vila i les condicions meteorològiques són més favorables”. Aquestes obres “en cap cas afectaran” el projecte de remodelació del carrer Bruc. És una de les mesures explicades als veïns de la zona el passat mes d’octubre.

Recomanacions personalitzades