La CUP rebutja el cant de sirenes d’ERC i es quedarà a l’oposició

La CUP Molins de Rei anuncia que es quedarà a l’oposició durant la propera legislatura i tanca la porta a un govern format per CiU, ERC i la CUP. La formació liderada per Roger Castillo es compromet a ser propositiva si CiU i ERC governen en minoria però no donaria suport a la seva investidura.

Roger Castillo acompanyat de David Fernández i membres de la llista de la CUP Molins de Rei // David Guerrero

Roger Castillo acompanyat de David Fernández i membres de la llista de la CUP Molins de Rei en un acte de campanya // David Guerrero

La CUP manté la postura clara anunciada durant la campanya electoral: no formar govern estable ni amb CiU ni amb PSC per considerar que la sociovergència ha optat durant els darrers quatre anys per pactar pressupostos i aspectes importants amb el regidor del PP enlloc de negociar amb els altres partits de l’oposició.

Ho va deixar clar Roger Castillo a l’entrevista publicada en aquest mitjà pocs dies abans de les eleccions i ara des de la CUP ho remarquen, considerant que “els resultats electorals impedeixen construir un projecte rupturista, de radicalitat democràtica i independentista des del govern”. Per això, deixen clar que passaran els propers quatre anys a l’oposició, sense compartir projecte polític amb CiU o PSC. Si la sociovergència es reedita seran un cop més la principal força de l’oposició, des d’on esperen “visualitzar l’àmplia majoria independentista present al consistori”.

Després dels resultats del diumenge, ERC ha suggerit la possibilitat de formar un govern amb partits favorables a la independència, però d’aquesta manera la CUP tanca les portes i frena el cant de sirenes dels republicans. “No hi ha cap possibilitat de construir una majoria alternativa de govern que no compti amb la presència de CiU o PSC, per tant, la CUP treballarà per aplicar el seu programa polític des de l’oposició”, remarquen.

Apunten que CiU pot formar govern amb ERC si així ho acorden aquestes dues formacions polítiques ja que conformarien una majoria alternativa a la sala de plens amb 9 regidors, tot i que es quedarien en minoria a 2 regidors de la majoria absoluta. En cas de que es produís aquest pacte, la CUP els insta a “establir un diàleg constant per tirar endavant polítiques transformadores en favor de la vila”. Si és així, la CUP es compromet a ser propositiva, tot alertant que s’oposaran a qualsevol pacte d’estabilitat amb PSC i PP o a “qualsevol pacte que validi retallades en nom del procés sobiranista com ha fet ERC al Parlament”.

Per tancar també possibles rumors, la CUP deixa clar que no facilitarà la investidura de l’alcalde sortint d’un hipotètic pacte entre CiU i ERC ja que el proper dissabte 13 de juny votarà a Roger Castillo com alcaldable.

Oferiment per representar a l’AMI

La CUP, que ha informat de la seva postura a través d’un comunicat, deixa clar que complirà els compromisos expressats en el seu programa polític i a la campanya de l’ANC a la que es van adherir, “Els ajuntaments per la independència”. Per això, buscaran “visibilitzar l’àmplia majoria independentista de la vila en tots els àmbits possibles”, aprovant totes aquelles mesures que facin avançar cap a la independència.

En aquest sentit, la CUP es compromet a garantir la participació de l’Ajuntament a l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI), arribant a oferir que un dels quatre regidors del partit sigui que participi en nom del consistori en aquest organisme o d’altres que es puguin crear d’ara en endavant. No seria sorprenent ja que en la passada legislatura el representant de l’Ajuntament de Molins de Rei a l’AMI era també un regidor de l’oposició, Jordi Romeu d’Esquerres per Molins de Rei.

 • Laia

  Queda molt clar que el lema de la CUP “Capgirem” era mal escrit , la realitat era ” Girem el cap”. Com es possible els seus arguments a Molins de Rei i desprès ens trobem en altres pobles que la CUP pacta amb ERC ? En altres pobles de Catalunya, l’argument respecte a ERC “qualsevol pacte que validi retallades en nom del procés sobiranista com ha fet ERC al Parlament”.no existeix.
  En resum, la posició de la CUP Molins de Rei té dues potes:
  1º No agafar cap responsabilitat , així podràn criticar.
  2ª Continuar treballant en el “xiringuito de Pepe” perdò ” La Barrina” com a negocí lucratiu ( no es dona comptes, tant parlar de transparència de sous (Maymo & Company) de ingressos i despesses.

  • Ja n’hi ha PROU!!!

   Totalment d’acord Laia. S’omplen la boca de que volen guanyar les eleccions per canviar les coses, i per segona vegada la població li hem donat suport (4 regidors) i ara ho tornen a tirar per terra tot? A mi no em torneu a enganyar !!!! no em serveix el que seguireu lluitant i construint desde l’oposició, va home va !!!. Els ultims 4 anys perduts i, ara, els proxims 4 anys tambe perduts. A veure si creixeu d’una vegada i sou capaços d’assumir respoonsabilitats, i si la vostra intenció es no asumir-les, plegueu i deixeu pas a gent mes valenta que vosaltres. ( o es que a govern es veurien les vostres mancances i no en podrieu treure un redit politic?).
   Ens han deixat clar que amb CIU no volen pactar !!!! ja veurem d’aquin uns dies, a quants ajuntaments la CUP dona suport a CIU per formar equips de govern. Apa tots cap a la Barrina i fem unes birretes per celebrar que hem tornat a enganyar a 2000 persones !!!!!

   • Marc Vives Solé

    Epa, et convida una birra al Xiringuito del Pepe per cada municipi on la CUP faciliti un govern de CIU!

    Si els vas votar sense llegir el seu programa ni informar-te de la seva manera de fer política t’has enganyat tu sola, no ells a tu. Ja van dir obertament que no formarien govern amb CIU.

    • Laia

     A Salt, Birra pagada ?

     • Eulàlia

      Laia, ets de les persones que t’agrada confondre i crear polèmica on les coses són prou clares. Si diuen que no pactaran ni amb CiU ni PSC, per les seves politíques, és incohèrent que ara ho facin. En quan a Salt l’alcaldable és d’ERC. I que jo sàpiga no han dit que no hi vulguin pactar.

   • Moor

    Tirar per terra tot per ser conseqüents i no voler saber res del partit de la burgesia catalana?. Del partit que li va treure l’ull a l’Ester Quintana; del partit que va imposar un repagament als medicaments; del partit que va nombrar conseller de sanitat al cap de la patronal de les mutues; del partit (independentista des de fa quatre dies) que va fer president Aznar al 96. Segons tinc entes cada assemblea local de la CUP te absoluta autonomia per decidir les seves linies d’actuació i, per suposat, els pactes o acords. Qui vulgui un partit jeràrquic, homogeni i de pensament únic, em sembla que te un ampli ventall per escollir.
    I sí, la CUP Molins es va presentar a les eleccions per guanyar i amb voluntat transformadora. Va elaborar un programa de forma assembleària que, si l’haguessiu llegit ho sabrieu, està a les antipodes del de CiU. Un programa que posa en primer pla l’emancipació de les classes populars com a condició d’una autodeterminació més àmplia. Pel que es veu, resulta que no us importa gaire. Preferiu un govern políticament inútil que es pasi quatre anys posant amb l’estelada i contentant l’ANC? I que hi ha dels serveis socials? De l’habitatge? De l’ocupació? De l’educació? Del feminisme?
    És una veritable llàstima haver de llegir segons quines barbaritats.
    Visca la lluita de la classe treballadora! Visca l’internacionalisme proletari! I una més… Molt habitual a les agendes estudiantils de mitjans dels noranta: Ni guerra entre pobles, ni pau entre classes!
    Pd: I de pas, una observació de caràcter més general. Si la CUP, i el seu municipalisme de ruptura, volen esdevenir la força hegemònica de l’esquerra revolucionària han de deixar anar la maneta de CiU (als municipis, al parlament i arreu) i per suposat la de l’ANC corretja de transmissió de l’interclassisme més identitari i reaccionari.

 • Votant de la CUP

  Laia, la CUP va dir abans de les eleccions que no pactaria ni amb CiU ni PSC. Amb ERC no es va negar però està clar que els resultats no han donat opció a una alternativa que no passi per pactar amb CiU o PSC i per coherència han anunciat que no formaran part del govern municipal. Si ets d’un altre partit i no t’agrada la CUP doncs és el teu problema…

 • Anna

  Ben fet, només faltaria que pactéssin amb CiU, si no coincideixen en res. CiU ha aplicat les retallades, privatitzat serveis i enriquit els bancs, llògic que la CUP no vulgui treballar amb ells, el model de vila és totalment el contrari.

  Si esquerra només en té el nom d’esquerres i volen treballar amb ciu a molins, allà ells!

 • Joan

  Molt bé. Un cop més una mostra de coherència. El que tampoc es pot fer es que la CUP sigui tercera força i exigir-li que pacti. Si algu vol que la CUP governi, que els voti, s`hi impliqui durant 4 anys i els ajudi a fer campanya, i potser aixi algun dia seran majoria.
  Respecte a CIU i ERC, tampoc entenc la discussió. Si volen fer un pacte sobiranista ho poden fer (si la CUP vota al Roger Castillo, amb els vots dERC i CIU el casals pot ser alcalde i poden fer coalicio). Aixi que no val escudar-se en la CUP. Si volen anar junts ho poden fer.

  • Laia

   Llavors queda molt clar que la CUP a Molins solament pactara si guanya i té majoria absoluta (11 regidors) i desprès es pot parlar en campanya de dialeg, etc…. i ara de cohèrencia

   • Joan

    Aixo no es veritat, Laia. Per exemple, segons diuen, la CUP no ha tancat la porta a pactar amb ERC, ICV o Molins Camina (en certes condicions i si entre tots poguessin sumar 11). El que no volen es pactar amb CIU i PSC. Encara que de vegades costi veure-ho, hi ha vida mes enlla de CIU, PSC, PP o Cs.

 • Pingback: 34 molinencs avalen en assemblea un pacte entre ERC, CUP i CiU | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'ANC Molins de Rei demana un alcalde i un govern municipal independentista | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Joan Ramon Casals (CiU) prioritza el pacte amb el PSC i ERC no vol formar part d'un govern a tres bandes | Viu Molins de Rei()