ERC convoca una assemblea oberta per valorar les opcions de formar un govern independentista

Esquerra continua fent una crida per formar un govern netament independentista convocant una assemblea oberta el proper dimarts 2 de juny. Opten per un pacte entre CiU, CUP i ells mateixos. 

Sílvia Guillén durant l'acte amb Santi Vidal // Jose Polo

Sílvia Guillén, líder d’ERC Molins de Rei, durant un acte amb Santi Vidal // Jose Polo

Sílvia Guillén ja ho va dir la mateixa nit electoral. ERC aposta per fer un govern netament independentista a Molins de Rei, després de veure que els resultats electorals feien impossible sumar una majoria d’esquerres alternativa a la sociovergència que ha governat durant els últims 4 anys, prioritat expressada per ells mateixos en campanya i abans. Un canvi de posicionament que ha argumentat el seu número tres, Eduard Suàrez, en un article d’opinió publicat a Viu Molins de Rei.

És per això que els republicans han convocat una assemblea oberta el proper dimarts 2 de juny a les 8 del vespre a la Federació Obrera per debatre “la possibilitat d’articular un govern independentista a Molins de Rei que reflecteixi la majoria aconseguida pels partits sobiranistes a les eleccions del 24 de maig”, segons informen a través d’un comunicat.

El nou pacte hauria de ser la “translació al govern” de les “tres candidatures que van signar la campanya de l’Assamblea Nacional Catalana, Els Ajuntaments per la independència“. És a dir, un govern format per CiU, CUP i ells mateixos. El seu objectiu, segons expliquen, és “demostrar des del govern molinenc el posicionament clar i rotund de la nostra vila de suport al procés que viu el país”.

El candidat de CiU i guanyador de les eleccions, Joan Ramon Casals, va indicar en campanya que era “partidari” de pactar amb ERC per fer un “front comú” independentista, sense excloure arribar també a acords amb altres partits. Llavors Guillén va acusar Casals de voler el seu suport per “mantenir la cadira”. La CUP, per la seva banda, ja va dir en campanya electoral que no pactaria de cap manera amb CiU i Roger Castillo ho va reiterar la nit electoral un cop coneguts els resultats.

Recomanacions personalitzades

  9 comments for “ERC convoca una assemblea oberta per valorar les opcions de formar un govern independentista

 1. dclosa
  29/05/2015 at 8:47

  Per mol que el Sr. Eduard Suárez Rovira ens vulgui convença d’altres lectures de que hi
  ha l’evidència clara de que la sociovergència ha estat la guanyadora i serà lògic que el
  PSC i CIU repetissin govern 4 anys més, (4 anys més, de marmota). No sabem d’on treu el Sr. Suarez , que a Molins de Rei tenim 13 regidors compromesos amb la independència ERC3+CUP4+CD6(?)+PSC1 de els 21 regidors , i de quina oportunitat municipal parla, Irremediablement , haurem de veure com els mateixos (CIU+PSC) tornen a governar i a nivell municipal ERC-Molins no podrá construir un altra alternativa , Molins de Rei ho espera ? , De qué tenim de parlar? , “Tot està dat i beneit”.
  La gent d’ ERC Molins de Rei ha fet una campanya nefasta , De vostè, a part de tertulià convençut i ciutadà exemplar que ens tracta de convença a la ciutadania, cada dilluns els matins, en plena jornada laboral, en la Radio Municipal, Què sabem més de vostè?. ¿Quina és l’ empresa que permet que el personal jove, el dispensin en plena jornada laboral per anar a una tertúlia?. Es ben cert que ERC, al perdre a el Oriol Romeu , no te candidats de talla a Molins de Rei , i si ara han guanyat un regidor mes,
  ha estat per lo de la carambola de l‘estirada del independentisme, i no per cap altre cosa. En la legislatura del tripartit ja hi va haver un escandall sobre la contractació de un familiar seu, també de ERC, como auxiliar en la biblioteca Pau Vila, nomenat a dit y que una vegada destapat, van tindre que rectificar i treure’l depresa i corrent. Com ha quedat l’assumpte? .
  Ara , després de les eleccions del 24 , la ciutadadanía ja no estem per assemblees obertes a tothom per parlar de quins son els regidors compromesos amb la independència i per saber quina opinió tenen els molinencs als respecte. Si des de ERC volen fer una vila de baix a dalt, feta entre tots i decidida entre tots, sense esperar res a canvi, i que res vol dir res : ni sous ni càrrecs, (cosa que dubtem) , seria bó donar resposta a tot el que se’ls pregunta per aquest mitja i no donar la callada per resposta, típic a ERC-Molins com ens ho recordava fa uns dies en el seu article el Sr. Jordi Casas (ERC) .
  No es trenqui massa el cap, Son faves contades, No hi ha cap problema per arribar l’acord és un possible sou o no sé quin càrrec a l’Ajuntament o al Consell Comarcal (Puntes) , o a la Diputació de ERC-Molins, ni els 3 regidors d’ERC Molins hi tenen que renunciar, Els llocs ja els ocuparan els altres ( CIU+PSC) i no els hi quedarà cap més remei que limitar-se a la “sopa boba” de sempre, de cobrar els 380 € ( 63.000 Ptas) per ple i barba, i a dormir a la palla 4 anys mes. O també ERC-Molins renunciará a aquets cobraments per ple ?

  • Laia
   29/05/2015 at 8:50

   Les seves respostes son les mateixes repetides dues vegades en un comentari i el mateix en aquesta. No té cap argument més que “copiar y pegar “

   • dclosa
    29/05/2015 at 8:57

    Esborrats ? , Si des de ERC-Molins volen fer una vila de baix a dalt, feta entre tots i decidida entre tots, sense esperar res a canvi, i que res vol dir res : ni sous ni càrrecs, (cosa que dubtem) , seria bó donar resposta a tot el que se’ls pregunta per aquest mitja i no donar la callada per resposta, típic a ERC-Molins com ens ho recordava fa uns dies en el seu article en Jordi Casas (ERC) .

   • dclosa
    29/05/2015 at 10:17

    ¿ Las que me borran también ?

    • Laia
     29/05/2015 at 11:10

     Suposso que seran les mateixes

     • dclosa
      01/06/2015 at 16:37

      ¿ Esta és la pobre respuesta de ERC-Molins , (No te cap argument) a mi comentario? , Por sus comentarios a la CUP , se vé claramente que usted és militante de ERC

     • dclosa
      02/06/2015 at 8:11

      I els seus arguments quins son ?

 2. Anna
  29/05/2015 at 12:37

  Primer govern d’esquerres i com que no pot ser, govern independentista? Aquests volen governar a tot preu…els és igual amb quí. A més, les linies de ciu son contraries a les de la cup, uns son els de dalt i els altres els de baix. Segur que la cup preferirà ser coherent i no vendre’s com erc….

  Si ells volen governar amb ciu, endavant amb la minoria! Ciu ja ha demostrat que d’això en sap, amb els seus amics espanyolistes del PSOE i PP els ultims 4 anys

 3. Carla
  29/05/2015 at 14:09

  CIU va dir abans de les eleccions que volia pactar amb ERC i ara ERC diu que vol fer un govern sobiranista. Llavors, a què esperen per pactar? La CUP diu que no s´hi suma (coherentment, no vol cap pacte amb CIU) pero no es necessari. CIU i ERC poden fer un govern amb minoria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *