Les joventuts d’ERC i Convergència signen un acord per “treballar conjuntament” després de les eleccions

Les seccions comarcals de les JERC i les JNC es van reunir a la Federació Obrera per segellar un “compromís d’actuació conjunta”. L’acte, organitzat per les joventuts de l’ANC, no va comptar amb la presència d’Arran.

Els ponents de l'acte a la Federació Obrera // ANJI Baix Llobregat

Els ponents de l’acte a la Federació Obrera // ANJI Baix Llobregat

Les joventuts d’ERC i CDC a nivell comarcal estreten els seus vincles a Molins de Rei. Ho van fer el passat divendres a la Federació Obrera, on el representant de la JNC al Baix Llobregat, Albert Esteller, i el flamant representant de les JERC a la comarca, Aniol Costa, van signar un acord que compromet els dos partits a la col·laboració conjunta després del 24 de maig.

Les dues organitzacions van signar un manifest sobre els objectius compartits i “la voluntat de treballar conjuntament per aconseguir-los”, afirma l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI) en un comunicat. Aquesta feina conjunta es preveu per “després d’aquestes eleccions municipals i amb vistes a guanyar les eleccions plebiscitàries del proper 27 de setembre”.

L’acte va comptar amb la presència del secretari de l’ANJI Baix Llobregat, Nil Plana, i la coordinadora de l’ANJI Baix Llobregat, Júlia Vernet. Per la seva banda, Arran, l’entitat juvenil de l’Esquerra Independentista molt propera a la CUP, no va assistir a l’acte ni va signar el document, tot i haver estat convidada.

 • joan

  Que trist que les JERC, que algun dia havien estat combatives, s’agafin del bracet de les juventuts del CDC, la pura dreta rancia del pais. Vergonya aliena. Si les juventuts (que sempre acostumen a ser mes radicals) ja fan aixo, no vull ni pensar el viratge a la dreta de ERC. Fa feredat.
  Bravo per Arran. Els unics que mantenen la coherencia i volen dotar de contingut social la indepedencia.

  • Aniol Costa – JERC Baix Llob.

   Simplement ens hem compromès a treballar conjuntament amb l’ANJI i amb totes aquelles entitats que lluiten per l’alliberament nacional del nostre país. Nosaltres tenim clar que volem un nou país socialment just i net de corrupció i sabem que per això últim no podrem comptar amb tothom.

   El document que hem signat només parla de treballar per la independència des de dins i fora els ajuntaments, d’entrar a l’AMI en aquells municipis que encara no hi siguin i garantir l’exercici del dret a decidir el 24M i el 27S.

 • Jordi

  Hola! En què consisteix exactament l’acord per treballar conjuntament?