Ana Aroca fa públic el seu patrimoni i les despeses de la campanya electoral

La candidata a l’alcaldia de Molins Camina, Ana Aroca, ha fet públics tots els seus ingressos i patrimoni: té una hipoteca i dos dipòsits bancaris que sumen 6.876 euros. Molins Camina també ha fet públic el preu de la campanya electoral, que ascendeix als 1.665 euros gastats.

Ana Aroca, candidata de l'alcaldia de la candidatura Molins Camina // Elisenda Colell

Ana Aroca, candidata de l’alcaldia de la candidatura Molins Camina // Elisenda Colell

Ana Aroca, cap de llista de Molins Camina, ha donat a conèixer el seu patrimoni, una acció que ja va emprendre Xavi Paz, candidat socialista. Segons afirma el partit en un comunicat, Aroca va ingressar l’any 2014 un total de 22.459,75 euros, una xifra que prové del seu sou com a tècnica de l’ajuntament de Rubí i de la retribució corresponent a l’atur, perquè actualment està aturada.

Aroca també té contreta una hipoteca amb Banco Popular, de la que a hores d’ara encara li queden 74.164,14 euros per pagar. A part, la lider de la candidatura ciutadana té en propietat dos dipòsits bancaris, que sumen prop de 7.000 euros. Un és de 2.136,90 euros al Banco Popular i l’altre té valor per 4.739,70 a ING DIRECT. També és propietària d’un cotxe, un Nissan Almera, i un pla de pensions de 4.988,98 euros.

La campanya, per menys de 2.000 euros

En total, la candidatura ciutadana de Molins Camina ha invertit 1.665 euros per demanar el vot. Aquesta candidatura, juntament amb la CUP que ha invertit 8.492 euros, ha donat el pas de comunicar el preu de la seva campanya electoral abans que aquesta finalitzi. És per això que, en un comunicat de premsa, el partit reclama “que tots els partits polítics de la vila facin públics, abans del dia 24 de maig, les seves despeses de campanya”. En el cas de Molins Camina, totes les inversions han vingut a través de donacions provinents de la ciutadania, o bé de bóns que es retornaran progressivament un cop el partit accedeixi a les aportacions municipals si obté representació.

Les majors depeses han estat destinades a cartells, que en total sumen 646 euros, en la impressió de díptics informatius per valor de 465 euros i la compra de dues carpes, valorades en 125,90 euros. També des de la candidatura han invertit en la compra de fustes per recolzar cartells (165,18 euros), stands per a les carpes (169,40 euros), adhesius per a cartells (9,92 euros), la compra d’una de les tres lones que estan utilitzant (60,5 euros), l’impressió de credencials (13,61 euros) i la promoció en xarxes socials (8,14 euros). Altres formacions, com CiU i PSC, han dit que faran públic el cost de la seva campanya després d’aquesta.

Recomanacions personalitzades