Joan Ramon Casals (CiU) acusa l’oposició de voler “apujar els impostos”

El candidat de CiU a l’alcaldia, Joan Ramon Casals, diu que l’oposició vol “apujar els impostos” aprofitant la tarifació social. El convergent es compromet a no apujar els impostos per sobre de l’IPC durant la pròxima legislatura. 

Joan Ramon Casals en roda de premsa // Jose Polo

Joan Ramon Casals en roda de premsa // Jose Polo

Una de les eternes discussions entre el govern municipal format per CiU i PSC i l’oposició d’esquerres durant aquesta legislatura ha estat la implantació de la coneguda com a tarifació social en els serveis com l’escola de música o les llars d’infants. A l’abril del 2014 la sociovergència va implantar un sistema de bonificacions per fer que les persones amb menys recursos paguessin menys per aquests serveis. La CUP, ERC i Iniciativa no van veure amb mals ulls aquella proposta però van considerar que no es podia parlar de tarifació social perquè aquest terme implicava que no només les persones amb menys recursos paguessin més, sinó que les que tenen més paguessin més.

El candidat de CiU a l’alcaldia, Joan Ramon Casals, considera que “alguns partits volen aprofitar la tarifació social per apujar els impostos dels serveis”, segons ha valorat en roda de premsa. “Nosaltres volem incrementar el sistema de bonificacions perquè més gent se’n pugui beneficiar”, ha remarcat el convergent, que al mateix temps es nega rotundament a fer que les persones amb més poder adquisitiu aportin més a l’hora d’utilitzar els recursos públics.

No apujar els impostos per sobre de l’IPC

Les propostes econòmiques presentades per Casals representen la continuïtat del model que han implantat CiU i PSC durant aquest mandat. L’alcaldable convergent s’ha compromès a “no apujar els impostos per sobre de l’IPC tal com hem fet durant aquests quatre anys”. També s’ha marcat com a objectiu “reduir el deute de l’Ajuntament en 4 milions d’euros” durant el proper mandat. En aquest sentit, Casals ha tret pit de la feina feta indicant que en els darrers quatre anys han aconseguit reduir l’endeutament en més de cinc milions d’euros passant del 80 al 64%.

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “Joan Ramon Casals (CiU) acusa l’oposició de voler “apujar els impostos”

 1. dclosa
  20/05/2015 at 10:27

  Mal vamos para convencer a los electores de que voten a el candidat de CiU a l’alcaldia, Joan Ramon Casals, si sólo es compromet a no apujar els impostos per sobre de l’IPC durant la pròxima legislatura. Lo que nos interesa a la ciudadanía és precisamente lo contrario, que nos los bajen.
  Nos parece bien el sistema de bonificacions per fer que les persones amb menys recursos paguessin menys per aquests serveis. Ya que de que les persones que de recursos que tenen més paguessin més, ya se encarga el Montoro , y nos parece bien que CiU , es negui rotundament a esta doble imposición , de que les persones amb més poder adquisitiu aportin més a l’hora d’utilitzar els recursos públics.
  Si los de CIU-Molins realmente quieren nuestro voto, deben preocuparse por lo principal y por lo que
  realmente nos preocupa a la ciudadanía : Que nos bajen los impuestos , y que CIU-Molins no ha dicho al respecto que ésta boca és mia.
  Recordemos que sin apenas mover dedo, los politicos locales se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas) , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) / Pleno , y que todo el tinglado político
  en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos de confianza, regidores de oposición, etc. se nos llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost
  Municipal , dineros que nos sacan en vena de nuestros impuestos. Otra preocupación ciudadana es el poner remedio a la ”estafa” en el valor cadastral de los pisos en Molins de Rei : En la actualidad (2015) el valor de mercado de un piso es la 1/2 del valor de mercado del 2006 , y el valor del cadastro del 2015 és la 1/2 del cadastro del 2006 , entonces, ¿ como és que el Ayuntamiento por en el IBI 2015 sigue ingresando lo mismo o más de lo que ingresaba en el 2006?. ¿Los contribuyentes pagamos más de IBI si el piso (el valor) vale menos? . Aquí hay gato encerrado, y lo más penoso és que en todos estos 4 años la oposición ICV, ERC , CUP, no han tenido suficiente valentía ni personal de suficiente talla en sus filas para abordarlo, Esto si que és una verdadera desidia y corrupción , Eso si que sería “estar a prop del ciutadà i dels seus problemes REALS,…

 2. molinenc
  20/05/2015 at 18:53

  Joan Ramón, als jubilats i a Molins de Rei en som bastants, no ens apujen l´IPC, per lo que cada any anem perdent poder adquisitiu. No ens val el teu discurs.

 3. Lluis Carrasco
  22/05/2015 at 0:17

  Confondre impostos amb el que paguem pel serveis es una manipulació volguda , l’esquerra i especialment IxMdR-Mes no vol apujar L’IBI ni l’impost de vehicles ni l’IAE, etc ( això son impostos), el que plantegem posar en tarifació social son els serveis: Escoles Bressol, Escola de música, Piscina Municipal, etc i si, en aquets casos volem que pagui mes qui mes te i menys qui te menys, per garantir el dret a rebre serveis tothom… D’aixó se’n diu solidaritat i justícia social … No digui mes mentides ni faci mes demagògia Sr Casals .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *