Iniciativa-MES vol fer “més eficient” l’enllumenat públic

Iniciativa-MES veu “prioritari” fer un pacte municipal per renovar l’enllumenat públic amb tecnologia LED. La formació ecosocialista vol crear una Oficina de Suport Energètic per millorar l’eficiència energètica dels edificis públics i privats.

Lluís Carrasco, en roda de premsa // Elisenda Colell

Lluís Carrasco en roda de premsa // Elisenda Colell

La coalició electoral d’Iniciativa per Molins de Rei-MES és partidària de renovar l’enllumenat públic amb tecnologia LED i gestionar-lo a través d’un control remot que permeti regular la potència de la llum en cada moment. D’aquesta manera volen aconseguir disminuir el consum energètic “en un 70%” segons ha afirmat el membre de la formació ecosocialista Lluís Carrasco, que també ha afegit que la inversió s’amortitzaria en 6 anys.

Per la candidatura liderada per Pere Garcia, aquesta és una prioritat “urgent” ja que el consistori es podria acollir a una convocatòria per impulsar mesures d’eficiència energètica finançades amb subvencions europees que consisteixen en crèdits als ajuntaments sense interessos.

D’altra banda, són partidaris de transformar Molins Energia en una empresa municipal al 100% “que gestioni la producció d’energia eòlica, fotovoltaica i de biomassa”, segons Carrasco.

Carrasco també ha explicat que la seva candidatura és partidària de crear una Oficina de Suport Energètic que avaluï i reformi els edificis públics per fer-los més eficients, però que alhora, també assessori als veïns per fer que els seus habitatges siguin més sostenibles. Des del partit, però, no concreten si les despeses les assumiria el consistori o no.

Els ecosocialistes consideren que per portar a terme aquestes mesures es podrien aplicar plans locals d’ocupació, i així de passada reduir l’atur a la localitat. Pel que fa a les plaques solars, una polèmica herència del govern d’Iniciativa, el partit opta per “buscar un nou espai” i habilitar al costat una instal·lació de biomassa.

Recomanacions personalitzades