El PP demana equitat d’inversió econòmica en els barris

Daniel Sánchez critica la “manca d’igualtat” entre els barris en matèria d’inversió econòmica. L’alcaldable del PP posa per davant l’ocupació dels habitatges buits a la construcció del barri de les Guardioles.

La roda de premsa es va duu a terme al barri de l'Àngel// Laura Herrero

La roda de premsa es va dur a terme al barri de l’Àngel// Laura Herrero

“Es prioritza sempre el Centre Vila. S’ha oblidat la perifèria”, afirma de forma contundent, Daniel Sánchez, alcaldable del PP a Molins de Rei. “Els barris de l’Àngel, Bonavista i la Riera Bonet han estat oblidats en matèria d’inversió”, ha continuat el popular en roda de premsa on ha assegurat que sí ells arriben al poder “buscaran una igualtat entre els barris en les inversions”.

Després de la proposta del PSC d’instaurar una alcaldia de barris, des del PP replicant la proposta de Xavi Paz afirmant: “Menys alcalde mòbil i més equitat pels barris”. Per al PP, “excepte el carrer Riera Mariona i el Passeig de la Pau totes les obres executades en aquesta legislatura han estat al centre, com el Pati del Palau i el carrer Rafael Casanova”, denuncien.

Tot i que per al populars el barri de les Guardioles és “una oportunitat per fer créixer Molins i promoure les polítiques públiques d’habitatge”, consideren prioritari “l’ocupació de 400 pisos buits a Molins de Rei” i proposen una deducció de l’IBI per a les persones que lloguin o comprin aquests habitatges.

Denúncia que el govern ha desistit amb la zona 1

En la mateixa roda de premsa, Sánchez ha expressat la seva voluntat que Molins de Rei sigui zona 1 en el sistema tarifari integrat, postura de consens dins l’actual ple municipal. Sánchez ha posat en dubte la tasca del govern perquè “fa dos anys semblava imminent” i encara no s’ha produït. A més, ha afegit que “no té sentit que es vulguin esperar a la T-Mobilitat que s’instaurarà el proper 2016, perquè si no som zona 1 no la tindrem”, en referència a la proposta de CiU en aquesta matèria. El candidat del PP proposa “lluitar per aconseguir la zona 1 perquè sembla que el govern municipal hagi desistit” en un procés que, a hores d’ara, sembla congelat.

En mobilitat el PP de Molins de Rei vol instaurar tres mesures per incentivar el transport públic. En primer lloc, pretén establir un programa de subvencions per als estudiants que es desplacin fora de Molins. En segon lloc, millorar la freqüència del Molins Bus que arriba fins a la Floresta. I per últim, crear una línia nova d’autobús juntament amb altres pobles del voltant que enllaci amb la Universitat Autònoma de Barcelona degut a la limitació del transport públic per arribar fins a Bellaterra.

S’atribueix l’augment d’inversió en Guàrdia Urbana

L’alcadable del PP ha assegurat haver tingut “molta influència en aquesta legislatura” i es mostra orgullós que “gràcies a la seva aportació hem aconseguit incrementar la despesa en Guàrdia Urbana un 27% en el pressupost”. Si arriben a governar Molins de Rei, pretenen potenciar-la encara més. De fet, l’augment de la despesa en aquest àmbit ha estat un dels pocs arguments que el PP de Molins de Rei ha defensat del govern de CiU i PSC aquesta legislatura.

Panells insonoritzadors i ruta verda a Collserola

Les prioritats d’aquest partit en matèria de medi ambient se centren en la creació d’una ruta verda a Collserola i la instal·lació de panells insonoritzadors al barri del Canal i la Granja perquè segons Sánchez “els veïns d’aquests barris es queixen del soroll dels cotxes”. “En 4 o 8 anys resoldrem aquesta demanda”, ha dit el candidat. 

Crítica a l’Ateneu Mulei

El candidat del PP a l’alcaldia ha mostrat la seva indignació per no haver estar convidat al debat sobiranista de l’Ateneu Mulei i ha demanat que “es respecti la pluralitat de la vila i no silenciïn a una part dels molinencs”. “És un tema en què tenim moltes coses a dir” ha assegurat el candidat. Aquesta entitat va assegurar a Viu Molins de Rei que es va convidar a tots els partits que tenen “alguna cosa a dir sobre el dret a decidir” i, donat que des del PP sempre s’ha negat qualsevol tipus de votació sobre la independència de Catalunya, no va ser convidat.

 • dclosa

  El PP ahora, “llagrimes de cocodrilo político” , o era el caimán….. posa per davant l’ocupació dels habitatges buits a la construcció del barri de les Guardioles, pero bien que el PP votó el proyecto de Guardioles en el pleno, Eh! , ¿ A cambio de qué? , ¿De unos impermeables quizás?
  No solamente son “els barris de l’Àngel, Bonavista i la Riera Bonet els que han estat oblidats en matèria d’inversió”, també les Bruixex, Riera Nova, Hospitalers, Poètes …… Ala, ala… más palomos, más hacer volar palomos esos del PSC d’instaurar una alcaldia de barris, y el “alcalde mòbil” …. ¿ A qué jugamos?
  Y ahora los del PP de Molins de Rei proposen una deducció de l’IBI per a les persones que lloguin o comprin habitatges buits, y han sido incapaces en los plenos de solicitar que se expidan correctamente los recibos del IBI , y que se indiquen claramente los conceptos y de dónde sale el valor… No veo en ningún manifiesto de programa de ninguna formación política que se hable de la ·estafa” en el valor cadastral de los pisos en Molins de Rei, ni responda a lo que nos preguntamos todos los ciudadanos, de que : ¿Si en la actualidad (2015) el valor de mercado es la 1/2 del valor de mercado del 2006 , el cadastro del 2015 tiene que ser 1/2 del cadastro del 2006 , como és que el Ayuntamiento por en el IBI 2015 sigue ingresando lo mismo o más de lo que ingresaba en el 2006 ?. Los contribuyentes pagamos más si el piso (el valor) vale menos? . Aquí hay gato encerrado, y lo más penosos és que en todos estos 4 años la oposición ICV, ERC , CUP, no han tenido suficiente valentía ni personal de talla en sus filas para abordarlo, Esto es desidia y corrupción
  Por lo que se ven en las noticias locales, CIU no ha dejado de lluitar per aconseguir la zona 1
  (ver noticia del 11-05) i no ha desistit”, pero és vergonzoso que en estos 4 años los de CIU + PSC no hayan sabido estimular el uso del Molins Bus (sempre buit) , Nos parece bien que en mobilitat el PP de Molins de Rei vol incentivar el transport públic, pero las medidas que propone no van encaminadas al lleno total del Molins Bus ( sempre buit) que necesita el servicio.
  Lastimosas las dependéncias de la Guàrdia Urbana, especialmente en la recepción, con el suelo manchado de químicos, Una verdadera pena la aportació del PP …. ¿ Ahora
  piensan en la instal·lació de panells insonoritzadors al barri del Canal i la Granja perquè es
  queixen del soroll y en Les Conserves i Amadeu Vives no? . No se indignen con Roger Llopart de l’Ateneu Mulei, el acto no valió la pena…..

 • Carlos Moreno

  Com president de l’associació de Veïns i Veïnes de la Riera Bonet el primer
  que diré es, que si es fa, parlar amb el veïnat esta molt be, però que si es vol sospesar l’estat d’ànim
  d’un barri els agradi o no s’ha de parlar amb les associacions de veïns ja que,
  i ho podem discutir, son les entitats que millor coneixen el que es
  fa o no a cada barri. A Molins de Rei
  aquestes entitats tenen una mitjà de 40 anys d’existència, serà per alguna raó.
  Dit això evidentment que jo desitjo mes
  inversions pel meu barri [Riera Bonet] però dubto que el Sr. Daniel Sánchez
  tingui coneixement de si son moltes o
  poques. Sobre si les inversions han de
  ser equitatives, crec que les inversions han de ser justes i raonables i parla’n
  d’inversions equitatives segons la noticia el Sr Daniel Sánchez proposa posar
  panels reductors de sorolls als barris de la Granja i el Canal perquè ells
  veïns es queixen del sorolls dels cotxes i ho eliminarà en ells propers 4, 8
  anys, ho celebro, però a perdut l’oportunitat de fer una proposta equitativa amb els barris de la ¨perifèria¨ nomes
  dedicant-la a els barris de l’eixampla de Molins, nosaltres, com altres barris,
  també l’hi agrairíem aquests panells per reduir les molèsties del soroll del
  tren.

  Si es fa, parlar es bo

  • David

   Benvolgut Sr. Moreno,
   Té raó, considerem que les associacions de veïns compleixen un paper molt important en el teixit associatiu de la nostra vila, i per això hem organitzat diverses trobades amb totes elles, sense excepció. El que no diu és que ens hem intentat posar en contacte amb vostè vàries vegades i li hem deixat el nostre telèfon a la seu de la seva associació de veïns, i ningú no ens ha respost.
   Prenem nota de les seves justes reclamacions. Volem propostes equitatives que tractin per igual tots els barris, també els de Riera Bonet, Bonavista i l’Àngel. Si entra a la nostra web http;//ppuxmolins.blogspot.com i accedeix al nostre programa, veurà que tenim previstes actuacions inajornables també als seus barris.
   Moltes gràcies pel seu comentari, i rebi una cordial salutació,
   David.

   • Carlos Moreno

    Benvolgut Sr, Sánchez.

    Vull pensar que es una qüestió semàntica
    i que quan en la seva resposta diu: “El que no diu és que ens hem intentat
    posar en contacte amb vostè vàries vegades i li hem deixat el nostre telèfon a
    la seu de la seva associació de veïns, i ningú no ens ha respost.” no ho diu amb mala intenció. Quan vostè afirma
    “el que no diu…..” el que significa
    es que tinc coneixement d’unt fet del que no dic res per aprofitar-me en el meu
    comentari, el que hem fa aparèixer com mentider i manipulador, qüestions que hem prenc molt seriosament. Nomes puc dir-li
    , que no puc dir el que no se.

    Quan diu: ” i li hem deixat el nostre
    telèfon a la seu de la seva associació..” el que diu es que ha estat en la
    seu i ho a deixat, doncs li agrairia moltísim que hem digues quan i amb qui a
    parlat perquè el que li puc assegurar es que mai ningú m’ha comunicat res al
    respecte i no es per res però de ser així, (que si vostè ho diu no tinc perquè
    dubtar) es una qüestió que a nivell intern hauríem de solucionar. Ara si el que
    volia dir es que a trucat per telèfon (el mateix cas digui’m amb qui va parlar o com a mínim quan
    va trucar per mirar de solucionar aquestes errades de comunicació) o altre qüestió
    que jo hagi pogut mal interpretar en les seves paraules li agrairia que m’ho acalares
    per evitar malentesos.

    Per acabar li deixo copia d’un
    correu que vam rebre perquè entengui la
    nostre predisposició a parlar amb tothom.

    • Carlos Moreno

     Com l’hi he dit abans la mentida i
     la manipulació son dos coses que hem prenc molt seriosament L’hi explico perquè
     pugui entendre la copia del correu que a llegit abans, no es un muntatge es una
     captura de pantalla del meu mòbil. Aquest correu el vam rebre el 15/04 i el vam
     contestar el 21/04 com pot observar el
     correu es seu i la resposta nostre, però en el cas de que ara mateix pugui
     estar una mica descol·locat a de saber que el correu no ens ho va enviar vostè,
     ens vam assabentar pocs dies desprès que havia estat una errada d’altre entitat.
     Nosaltres tot i que en principi (per errada) creiem que si, no hem rebut mai un
     correu seu, que tot sigui dit es la manera mes adient de contactar per aquestes
     qüestions, (“a menys que hagi passat pel nostre local”) i d’altre banda
     deixar clar quina es sempre la nostre disposició i la nostre manera de fer.

     Si es, fa parlar es bo.

     Salut.

     • dclosa

      Demasiadas erradas tiene Usted Sr. Carlos, dias anteriores un culebron de si, si , si , no con Alejandro Pérez de podemos-Molins , ahora con Daniel Sánchez del PP, Demasiados, demasiados errores……. Si el río suena , agua lleva.

     • Carlos Moreno

      No se donde ve el error pero da igual lo que usted escriba no le importa a nadie. Lo cierto es que me da usted pena, sentirse tan despreciado por todo el mundo, pero lo unico qye puedo decirle es que busque ayuda en un especialista los hay muy buenos y no se preocupe ya me lo agradecera cuando pueda.
      Ahora vendra el que t’empatolles etc…tranquilo no se lo tengo en cuenta…la razon no importa deje salir todo lo que tiene dentro y descanse.
      Cuidese, pero no mucho.

     • dclosa

      Insisto en que se detectan demasiadas erradas, dias anteriores teniamos un culebron de si, si , si , no con Alejandro Pérez de podemos-Molins , ahora con Daniel Sánchez del PP, No acabamos de entender el interés desmesurado y como trampolin del los/las presidentes de AA/VV en la política y en las charlas aburridas y repetitivas de rendir cuentas en la Radio Municipal RMdR , Tómese la pastilla, y cuídese mucho…

     • David

      Sr. Moreno,

      Nosaltres vàrem enviar un correu a totes les associacions de veïns de la vila, amb el mail de unitsxmolins@gmail.com perquè precisament valorem allò que deia, de la seva implantació i el coneixement del seu barri, per escoltar les seves demandes i actuar en conseqüència.

      A vostès els vàrem enviar el mail amb data 14 d’abril a les 13.02 hores. No vam rebre cap resposta per la seva part. Evidentment, cap dels de la llista del PP i Units per Molins ens diem “Pedro”, i per tant, suposo que van respondre per error a una altra persona.

      Nosaltres ni hem mentit ni manipulat. Vostès no ens van respondre a nosaltres el correu, i llavors nosaltres vàrem anar en persona al seu local, concretament el dia 6 de maig sobre les 12 hores, aproximadament. A la tarda, ens vam tornar a passar. Com que no hi era, vam deixar el nom del candidat i el seu telèfon perquè ens truqués quan hi arribés.

      No hem rebut cap resposta, i ara ens hem trobat amb el seu comentari aquí al ViuMolins.

      Suposo que es deu tractar d’un malentès. En qualsevol cas, que quedi clar que nosaltres ni enganyem ni manipulem, que volem tenir en compte totes les veus en el nostre programa i la nostra acció política, i que restem a la seva disposició per reunir-nos en les properes dates, quan ho consideri oportú.

      Una salutació,
      David Cortés.

     • Carlos Moreno

      En primer lloc el nostre correu es aavv.rierabonet@gmail.com,es
      el que hem tingut sempre no hem tingut un altre.
      Lamento no conèixer els noms dels integra’ns de la seva llista però ja l’hi hem demostrat que vam rebre un coreu idèntic que el que publiquen i que el vam contestar i queda clara la nostre disposició a parlar tot i que també hem explicat el que va passar al respecte, tret d’això es normal que no contestem al correu correcte si la direcció on el van enviar es incorrecta. Respecte a la seva visita (que
      no tinc perquè dubtar si vostè o diu) tinc que dir li que no tinc cap comunicació
      i ni cap targeta ni paper escrit amb cap nom ni telèfon, ho lamento però consultat aquest fet no l’hi puc dir res mes (per no en recordar-se, per omissió, o per distracció la persona que suposadament hi era no m’ho a pogut confirmar) .
      Per últim jo no he dit en cap moment que vostès van mentir ni manipular el que dic es:
      Quan vostè afirma “el que no diu…..” el que significa es que tinc coneixement d’unt fet del que no dic res per aprofitar-me en el meu comentari, el que hem fa aparèixercom mentider i manipulador, qüestions que hem prenc molt seriosament.
      I ho dic perquè tal com vostès ho exposen soc jo al que presenten d’aquesta manera i amb tot ho exposat des de la nostre part i amb les dades que disposàvem queden clares dos coses no teníem noticies i la nostre disposició a parlar i evidentment des de la seva part queda clar que van
      fer la comunicació sol·licitant una reunió i que no van tenir cap resposta.

      Sigui com sigui nosaltres mantenim com hem fet sempre la nostre disposició a parlar amb tothom que ens ho demani , el nostre objectiu no es un altre que sumar esforços per obtenir millores i solucions als problemes del nostre barri i per defecte del poble.
      Fem barri, fem poble.

      Salut.

     • David

      En la pàgina d’entitats socials de Molins apareixia el mail que li he posat abans com el seu correu, però hi deu haver hagut un error, si el seu correu és un altre. Sembla que tots dos ens hem equivocat en els correus, i tot plegat ha estat un doble malentès. La resposta primera era perquè suposava que havien rebut el correu, i a més (això és segur) ens vam personar dues vegades al seu local, el dia 6 de maig.

      En qualsevol cas, queda clar que la seva actitud i la nostra és la mateixa, de disponibilitat total per parlar de tots els afers per millorar el barri de Riera Bonet i la vila de Molins en general.

      L’emplacem a una propera reunió per parlar d’aquestes qüestions amb una actitud constructiva per ambdues parts.

      Moltes gràcies i una salutació,
      David Cortés.