La CUP vol fer una auditoria externa dels serveis municipals

La candidatura encapçalada per Roger Castillo aposta per fer una “auditoria externa de tots els serveis” per assegurar el compliment dels contractes municipals. Un programa d’emergència social i un seguit de mesures per avançar cap a la democràcia participativa són els principals eixos del seu programa. 

Roger Castillo, candidat de la CUP Molins de Rei, durant la roda de premsa // Jose Polo

Roger Castillo, candidat de la CUP Molins de Rei, durant la roda de premsa // Jose Polo

La CUP Molins de Rei ha presentant davant la premsa el seu programa electoral per a les eleccions 2015 després d’un “procés força llarg amb set punts de trobada diversos” segons explica el seu alcaldable, Roger Castillo. Al seu parer, el resultat és un document “millor que el del 2008 i el 2011” que intentaran aplicar “no només si tenim vots sinó si la gent se’l creu”.

Una de les propostes de la candidatura és fer “una auditoria externa dels contractes municipals” segons ha explicat Josep Raventós, qui va de número tres a les llistes. L’objectiu és calcular el “grau de compliment dels contractes”, afirma Raventós després que la seva formació critiqués, entre altres, el contracte del servei de jardineria aquesta legislatura. Tanmateix, des de l’esquerra independentista es vol crear una  “regidoria de municipalització” per tal de fer públics aquells serveis que sigui possible.

Programa d’emergència social

Josep Raventós va ser l'encarregat de presentar el programa // Jose Polo

Josep Raventós va ser l’encarregat de presentar el programa // Jose Polo

Un altre dels eixos programàtics de la CUP és l’elaboració d’un “programa d’emergència social” per lluitar contra els efectes de la crisi econòmica amb especial incidència en “habitatge, ocupació i serveis socials”. Pel que fa a l’habitatge, recorden la necessitat de fer una de les assignatures pendents del govern municipal, el cens de pisos buits, i aposten per imposar un “recàrrec de l’IBI del 50%” als pisos no ocupats. Per fomentar l’ocupació, opten per impulsar l’“economia cooperativa” i promoure el “treball cooperatiu” modificant el sistema de puntuació en tots els concursos públics. Pel que fa als serveis socials, des de la CUP volen vetllar per “garantir els subministraments bàsics” i prendre “les mesures que facin falta” per evitar els desnonaments.

Des de la CUP són conscients que per poder fer realitat aquests compromisos es necessita finançament. És per això que volen aconseguir els diners necessaris mitjançant una sèrie de polítiques com són la reducció de l’estructura política de l’Ajuntament, la implantació de la tarifació social completa, la fiscalització dels contractes de serveis municipals i la penalització dels pisos buits.

Creació d’un Consell Popular de Vila

Una altra dels objectius de la CUP és avançar cap a la democràcia participativa. És amb aquest objectiu que proposen la creació d’un “Consell Popular de Vila”, una “eina de participació i decisió comunitària” que prengui decisions que siguin “vinculants”. Aquesta figura té similituds amb el Consell de Vila que volen crear des d’ERC. A més, la CUP vol crear una “regidoria d’apoderament” i confiar en els “pressupostos participatius”.

 

 • paco

  muy bien!

 • dclosa

  ¿ Y estas auditorias quien las realizará y con qué dinero se pagarán? , ¿ La Diputación , el clan Montserrat CLAM consulting, quizás ? La CUP y Roger Castillo apostan per fer una “auditoria externa de tots els serveis” y son incapaces de debatir y entender en el pleno los conceptos del Presupuesto
  Municipal, quieren ahora assegurar el compliment dels contractes municipals, programa d’emergència social , democràcia participativa, Bla , bla , bla y no debaten la única cosa que a la ciudadanía de Molins de Rei nos interesa , y que ningún partido de Molins de Rei hasta el momento, por miedos a perder sus dineros, nadie , excepto el PP, lo tiene en su programa, y és, que nos bajen los impuestos de una vez por todas (el IBI, vados, Impuesto de Circulación, Zona Azul, etc.) y que los que haya, que se inviertan en el objeto del propio impuesto y no en caridades : el IBI para arreglar las calles, los vados para las aceras, I.C. para cosas de trafico, etc, etc. y no en gastarse el 60% del presupuesto en sueldos de funcionarios y en políticos charlatanes y en planes de empleo-caridad. La CUP dale que dale con memeces e insignificancias como eso del contracte del servei de jardineria i que vol crear una “regidoria de municipalització de serveis” per tal de fer públics aquells serveis que sigui possible (¿cuales son posibles?, pito-pito-colorito)
  Fer un Cens de pisos buits , imposar un “recàrrec de l’IBI del 50%” als pisos no ocupats (¿a Mallolis
  y La Casona también?), promoure el “treball cooperatiu” (¿solo para trabajos municipales?) , modificar el sistema de puntuació en tots els concursos públics. “garantir els subministraments bàsics” , evitar els desnonaments…..
  En una cosa estoy de acuerdo con la CUP y és de sentido común , y que nadie, excepto el PP ha abierto la boca, de que són conscients que per aconseguir diners es necessari una reducció de l’estructura política de l’Ajuntament, Recordemos que sin apenas mover dedo , se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas) , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) / Pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores del PSOE y de CIU a
  dedicación completa, cargos de confianza, regidores de oposición, etc. se nos llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal , dineros que nos sacan en vena de nuestros impuestos. Uno de los mejores negocios del país.
  ¿El Consell Popular de Vila, el Consell de Vila i la “regidoria d’apoderament”, con qué dineros se va a
  pagar?