El PSC opta per habilitar un edifici en desús per fer un alberg social

Els socialistes volen promoure un equipament per fer-se càrrec de les persones sense sostre durant la pròxima legislatura. Exigeixen a la Generalitat la construcció d’una llar d’avis a Molins de Rei. Acompanyats de l’eurodiputat Javi López, prometen buscar fiançament a Brussel·les per rehabilitar l’edifici del Molí. 

Xavi Paz durant la roda de premsa al costat del solar on hauria d'estar situada la nova llar d'avis // Jose Polo

Xavi Paz durant la roda de premsa al costat del solar on hauria d’estar situada la nova llar d’avis // Jose Polo

El PSC Molins de Rei aposta per fer un alberg social per acollir les persones sense sostre en un “edifici actualment en desús”, segons ha explicat el seu candidat a l’alcaldia, Xavi Paz. La idea seria crear un equipament similar a la casa d’acollida Magdalena Bonamich. “Tenim la idea d’on podria estar situat aquest equipament però ho volem plantejar en el debat sobre el pla d’Equipaments”, ha indicat Paz en roda de premsa. La inversió podria estar situada al voltant dels 500.000 euros.

D’altra banda, Paz ha anunciat que té la intenció elaborar un “pla integral de la vellesa” i ha tornat a parlar d’una de les reivindicacions que ja va protagonitzar la passada campanya electoral, la nova llar d’avis de Molins de Rei. Segons Paz, el municipi “continua tenint” la necessitat de crear aquest nou equipament perquè “actualment hi ha 82 persones en llista d’espera”.

Paz també ha aprofitat per criticar la Generalitat de Catalunya, governada per CiU, partit amb el qual ell mateix ha pactat durant els últims 4 anys a Molins de Rei. “Ens hem sentit orfes de la Generalitat en matèria de serveis socials” ha manifestat el socialista. Des de l’Ajuntament s’han hagut de suplir les retallades de la Generalitat en diferents serveis com les beques menjador, les llars d’infants o l’escola de música. El socialista vol fer “un nou pacte contra la pobresa” amb els diferents actors socials per “evitar que cap persona es quedi despenjada de la societat”. En matèria d’habitatge, Paz vol “potenciar l’oficina local d’habitatge” i aprofitar la construcció del nou barri de Les Guardioles per fer polítiques d’habitatge social.

Fons europeus per rehabilitar el Molí

L'eurodiputat Javi López (esquerra) acompanya el candidat del PSC, Xavi Paz (dreta) // Jose Polo

L’eurodiputat Javi López (esquerra) acompanya el candidat del PSC, Xavi Paz (dreta) // Jose Polo

En un altre dels actes de campanya electoral, els socialistes han rebut l’europarlamentari Javi López. En aquesta trobada Paz ha manifestat que la rehabilitació de la façana del Palau dels Requesens ha de ser un “objectiu de finançament” durant els pròxims quatre anys. Davant el seu company de partit, el candidat socialista ha expressat que aniran “allà a on calgui” sigui “Barcelona, Madrid o Brussel·les” per aconseguir finançament per aquest projecte. López ha assenyalat el seu “compromís” per lluitar per aconseguir ajuts per “rehabilitar un projecte tan important” com el Palau dels Requesens.

Recomanacions personalitzades