Segon incendi a Sant Pere de Romaní en una setmana

Nou incendi en la zona de muntanya propera a l’ermita de Sant Pere de Romaní. El foc s’ha declarat tot just una setmana després del que va cremar al voltant d’una hectàrea de matolls el dimecres passat.

Els bombers actuant sobre la zona // Xavi Paz

Els bombers actuant sobre la zona // Xavi Paz

Passades les cinc de la tarda s’ha declarat un incendi a prop de l’ermita de Sant Pere de Romaní, a la mateixa zona on ara fa una setmana el foc va cremar més d’una hectàrea de matolls. Al voltant de les 18:45 les flames han entrat en fase de control.

Fonts municipals indiquen que s’han desplaçat 12 dotacions terrestres i un helicòpter per lluitar contra les flames. L’alcalde, Joan Ramon Casals, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, i el regidor de Guàrdia Urbana, Joaquim Martí, també han estat presents a la zona.

Tot i que les fonts oficials diuen que encara és d’hora per apuntar cap causa, aquest ha estat el segon incendi a la mateixa zona en una setmana. És, a més, un espai en el que anteriorment ja s’han declarat altres incendis i els veïns parlen d’un possible piròman del barri. Altres fonts que han estat treballant sobre el terreny apunten que el més possible és que aquest cop hagi estat una revifada de l’incendi de la setmana passada sense necessitat d’haver estat provocat.

Foc també a l’altra punta

Una estona abans d’aquest incendi, al voltant de les quatre de la tarda, s’ha declarat un altre incendi. Ha estat a prop del riu Llobregat tocant al terme municipal del Papiol, a l’antiga fàbrica de cartró. En aquest cas el foc ha estat de petites dimensions i s’ha pogut extingir ràpidament al voltant de les cinc de la tarda. Han treballat en aquest desplegament cinc vehicles terrestres de bombers, la Guàrdia Urbana i l’ADF Puigmadrona-Olorda.

Recomanacions personalitzades