ERC vol fer una prova pilot per instal·lar servei wifi gratuït a l’aire lliure

Els republicans volen experimentar amb la implementació d’una xarxa wifi a l’aire lliure durant el pròxim mandat. La candidata d’ERC, Sílvia Guillén, explica que volen fer una “prova pilot” abans de desenvolupar tot el projecte. 

Sílvia Guillen, candidata d'ERC, durant la roda de premsa // Jose Polo

Sílvia Guillen, candidata d’ERC, durant la roda de premsa // Jose Polo

ERC Molins de Rei considera que l’Ajuntament necessita un impuls en noves tecnologies. És per això que han presentat en roda de premsa una sèrie de mesures integrades al seu programa electoral amb l’objectiu de “trencar la fractura digital que també existeix a Molins de Rei”, en paraules de la seva candidata, Sílvia Guillén. “Parlant de justícia social a vegades oblidem la manca d’accés a les noves tecnologies, un fet que produeix exclusió social”, ha argumentat la republicana.

La primera i més espectacular mesura és el desenvolupament d’una xarxa de wifi gratuït a l’espai públic de Molins de Rei. Tot i que no tenen quantificat el cost de la inversió perquè “s’ha de negociar amb les diferents operadores”, els republicans volen fer primer una prova pilot que duri “aproximadament sis mesos” en un parell o tres de llocs de Molins de Rei que podrien ser el Pati del Palau, la Plaça de l’Ajuntament o el Parc Pont de la Cadena, segons han explicat.

Guillén ha assegurat que el cost d’aquesta prova, en tot cas, seria “assumible”. Un cop posada en marxa la prova pilot, “si molta gent fa servir aquesta iniciativa, implementarien la xarxa Wifi”, explica Guillén. Ciutats de la comarca com per exemple Viladecans ja han desenvolupat amb èxit projectes d’aquestes característiques des de fa anys.

Una altra de les mesures republicanes és la instal·lació d’una aula oberta TIC que podria estar ubicada a la nova biblioteca o a la Federació Obrera. “La idea és poder fer píndoles formatives de noves tecnologies adreçades a aquells col·lectius que tenen més dificultats com per exemple la gent gran”, indica Guillén, que vol impulsar una iniciativa similar a la que actualment ja es fa des de diverses associacions de veïns.

Des d’ERC també es vol impulsar una línia d’ajuts entre aquelles entitats que promoguin l’ús de les noves tecnologies entre diferents col·lectius. “Estem pensant, per exemple, en AMPES que tinguin un projecte educatiu que faci arribar les noves tecnologies a alumnes que no tinguin equipaments tecnològics a la seva llar”, ha exemplificat Guillén davant dels mitjans de comunicació.

Per últim, els republicans volen teixir una xarxa de voluntariat a través de la responsabilitat social corporativa de diferents empreses perquè “algunes persones formin a altres que necessiten accedir a les noves tecnologies d’una manera o d’una altra”. “Seria una manera de beneficar a a aquests col·lectius”, ha sentenciat la candidata d’ERC.

Recomanacions personalitzades