CiU presenta la T-Mobilitat com la solució a “l’anomalia” de la zona 2 al 2016

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, promet en un acte de campanya de CiU que “totes les anomalies i atròfies com la de que Molins de Rei sigui zona 2” quedaran superades amb la implantació de la T-mobilitat al gener del 2016. 

Joan Ramon Casals i Ricard Font durant la xerrada al local de Convergència // David Guerrero

Joan Ramon Casals i Ricard Font durant la xerrada al local de Convergència // David Guerrero

L’1 de gener del 2016 ha d’entrar en funcionament la T-Mobilitat, el nou sistema tarifari integrat que es vol implantar no només a Barcelona, sinó a tota Catalunya. Però a mesos de la seva posada en marxa, són més els dubtes que les certeses al seu voltant. Entre ells, com afectarà a la reivindicació d’incloure Molins de Rei a la zona 1.

Preguntat per aquest tema, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, titubeja, no dóna respostes clares i enlloc del periodista finalment és l’alcalde Joan Ramon Casals qui acaba fent la pregunta. “Molins de Rei deixarà d’estar a la zona 2?”. I Font respon: “L’objectiu és que al 2016 amb el canvi de model tarifari totes les atròfies com la de que Molins de Rei tingui zona 2 quedin superades”. Per al número 2 de Sant Vila, “el projecte de la T-Mobilitat planteja una superació de les actuals anomalies i farà que els ciutadans paguin equitativament el que els correspongui en funció dels quilòmetres que fa”.

Font ha apuntat que la queixa que reben de Molins de Rei també la tenen d’altres ciutats com Sant Cugat del Vallès i ha fet una crida a “donar per superat el debat de si zona 1 o zona 2 un cop estigui implantada la T-Mobilitat”.

Tot i això, algunes informacions apunten que la T-Mobilitat entrarà primer en funcionament als municipis de la zona 1. Si fos així, es continuaria parlant de zona 2 durant un temps encara desconegut. “Ho acabarem de determinar, hem de treballar conjuntament Àrea Metropolitana de Barcelona i Generalitat de Catalunya”, respon el secretari d’Infraestructures a Viu Molins de Rei. Segons ha pogut saber aquesta redacció, el cert és que oficialment l’Ajuntament ha demanat formar part de la prova pilot però en les reunions mantingudes fins ara no s’ha donat cap resposta clara. Es podria dir, com ja ho feia l’alcalde fa unes setmanes en l’entrevista de balanç del mandat, que resten a l’espera. L’oposició creu que es vol amagar fins després de les eleccions.

El que sembla més clar és la remodelació de l’estació, que es troba dins dels 306 milions pactats en el seu moment entre la Generalitat i el ministeri de Foment per realitzar inversions prioritàries a la xarxa de Rodalies. A Molins de Rei s’invertiran més de 8 milions d’euros per actuar a les andanes i resoldre d’una vegada per totes la dramàtica accessibilitat que mostra l’estació. “Esperem que les obres es licitin aquest mateix 2015 i s’executin immediatament”, ha afirmat Ricard Font.

Ampliació d’horari del MolinsBus

Ricard Font ha respost aquestes preguntes en un acte organitzat per Convergència a la seva seu. El candidat a revalidar l’alcaldia, Joan Ramon Casals, també ha aprofitat l’acte per presentar les seves dues propostes en matèria de transport públic.

La primera: “Estudiarem la viabilitat econòmica de que el MolinsBus funcioni també el dissabte a la tarda i el diumenge al matí”. La segona: “Estudiarem la manera d’incrementar les bonificacions de preus del MolinsBus pels estudiants i la gent gran”.

TramBaix en el futur

Hores abans, Iniciativa per Molins de Rei havia presentat el seu projecte de cara a la propera legislatura sobre el traçat que ha de seguir el Trambaix al seu pas pel municipi. L’alcalde s’ha mostrat partidari “d’una cosa similar” a la que plantegen els ecosocialistes però dóna una patada endavant i diu que aquest tema “no toca en aquesta campanya”. Segons Casals, “hem de deixar de perdre el temps esperant el tramvia i fer la reforma de la carretera, fem ara això i ja tindrem temps per plantejar per on haurà de passar el tramvia”.

Recomanacions personalitzades

  5 comments for “CiU presenta la T-Mobilitat com la solució a “l’anomalia” de la zona 2 al 2016

 1. Pablo
  11/05/2015 at 20:41

  !!! Que vergüenza !!!.

  El secretario de infraestructuras y Movilidad titubea…..Y a pregunta directa de Casals:

  Si hombre, si…Molins algún día dejará de ser zona 2…

  Ya, y yo algún día dejaré de engordar, (cuando me metan en la caja pino, seguro).

  ¿Y si cuando pongan en marcha lo de la T-Movilidad Molins por ser zona 2 no entra?…

  Pues nada hombre, a seguir esperando…. Un añito, dos, tres….

  Claro, como por no estar en la Zona 1 tenemos ventajas fiscales….(respuesta textual de Casals que me dio a mi en personita y el buen hombre ni pestañeó)……

  Oyes, y el resto de partidos con representación en el Consejo Metropolitano de la AMB, callandito…(PSC,PP, ICV, ERC).

  ¿Habrán hecho una llamadita desde las respectivas agrupaciones municipales a sus “compis” en el Consejo para que se miren el tema con celeridad y cariño?….

  Hay que tener morro.

  • victor
   12/05/2015 at 9:16

   Ser de l’area metropolitana zona 1 té un cost ? Clar que si, de’on creus que es financia. Si envers d’això l’Acalde hi hagués dit que no té cap cost t’hi hagués mentit. I ara vaig a esmorçar ( no bocata de choped ) sino un entrepa al teu barri de La Granja

   • Pablo
    12/05/2015 at 14:55

    Hola Victor,

    Ningún barrio mejor para comerse un bocata….(Se nota que soy “granjero”).

    Claro que ser de zona 1 tiene un coste pero el tema tiene truco..

    Es un tema complejo pero voy a ver si puedo simplificarlo mucho pero que mucho, mucho:

    En la noche de los tiempos, cuando se instaurarón las coronas tarifarias, los municipios que decidieron, (y remarco lo de decidieron), acogerse a ser zona 1 veian grabados los impuestos municipales por este hecho, (Te cuesta menos pasta el trasnsporte pero te lo medio repercuto en el IBI).

    Los municipios que decidieron quedarse al margen y ser zona 2, pagaban mas por los billeticos de tren pero veian sus IBIS mas ligeros…

    La teoria era mas o menos equitativa pero….viene el boom inmobiliario y el valor catastral de las viviendas sube like a espuma….(en los municipios colindantes a Barna pero que son zona 2 casí se equiparan al valor catastral de los de los de zona1)…

    Recuerda que el IBI los ayuntamientos tienen un margen, una horquilla, que pueden aplicar para sacar el coeficiente de pastuqui que hemos de pagar en función del valor catastral,(valor que repito, con el boom inmobiliario casi se iguala al de los Zona 1).

    Despues llega la crisis…Los ayuntamientos empiezan a estar “caninos” y para saciar su sequedad impositiva aplican en el IBI el tipo mas alto posible para sacar el coeficiente…

    Total del experimento:

    Que por ejemplo, desde hace ya un monton de años un hermano en Cristo con un piso tipo de 80 m2 que vive en Hospitalet, (naino, ná), viene pagando casi li mismo que un fiel pecador Molinense por el mismo tipo de vivienda..

    El ahorro por ser zona 2 ya te puedo asegurar que con 3 T-Joves que compres al año ya te lo has comio….

    Repito, es un tema mas complejo de lo que aqui te expongo pero valga como introducción..(muy simplificada).

    Por eso digo que me sodomizó que el amigo y ciudadano Casals, siendo como es consciente de que el ahorro impositivo por ser Zona 2, a fecha de hace años es una falacia, ni pestañeara cuando intentaba vender la “milonga” de que bueno, pagamos mas pero nos lo ahorramos en el IBI aun grupo de vecinos….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *