Joan Ramon Casals (CiU) es mostra com la “garantia del canvi” després de vuit anys al govern

CiU presenta el seu programa electoral al barri del Canal davant d’una trentena de persones. Joan Ramon Casals fa bandera de les inversions fetes en l’actual mandat i promet implementar processos participatius per decidir el pressupost i els equipaments després de no fer-ho durant els últims anys.

Joan Ramon Casals, senyalant totes les accions que proposa el seu programa // Elisenda Colell

Joan Ramon Casals, senyalant totes les accions que proposa el seu programa // Elisenda Colell

Després de vuit anys al govern municipal i dos a l’alcaldia, Joan Ramon Casals es considera la “garantia” per fer que Molins de Rei canviï.“Ja hem demostrat que ho podem fer, aplicarem realitats possibles”, va dir l’actual alcalde durant la presentació del seu programa electoral davant una trentena de persones.

L’acte va tenir lloc al Casal d’Avis Primer de Maig, ubicat al barri del Canal, zona que ha concentrat moltes inversions del govern municipal que els convergents formen amb el PSC, ja sigui amb el nou institut Lluís de Requesens o la reforma de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, però que, segons els convergents, també hauria de veure la reforma del parc Pont de la Cadena i la reconversió de les avingudes Barcelona i València.

En total, Convergència i Unió preveu invertir en els propers 4 anys 13 milions d’euros, xifra superior a la de l’actual mandat. Les seves propostes recullen “experiències d’èxit d’altres municipis” i alhora idees dels molinencs, segons l’actual alcalde.

El comerç local, el gran aliat de Convergència

Anton Pedrola, número quatre de la llista, va ser l’encarregat d’explicar les iniciatives que es volen dur a terme en matèria comercial. Entre elles destaca crear una xarxa wifi al Centre Vila o fer el carrer de la gent gran, un espai on els comerços ofereixin descompte a les persones de més de 60 anys. Casals també es va comprometre a que l’Ajuntament faci de mediador per “rebaixar els preus dels locals” perquè els comerciants puguin fer front a les seves despeses, així com ampliar l’horari del Molins Bus dissabtes a la tarda i diumenges al matí per fer que més gent pugui desplaçar-se des dels barris al centre de comerç.

Per resoldre el problema de l’aparcament, una de les queixes dels botiguers del centre, la candidatura de CiU planteja augmentar les bosses d’aparcament. En comptes de ser espais gratuïts, opten per la denominada zona blanca, una opció que no s’havia implantat fins ara al municipi. Tal i com s’ha fet aquesta mateixa setmana al solar de Ca’n Iborra, estrenat el primer dia de campanya electoral, es tracta d’espais on s’ha d’utilitzar un disc horari i on només les dues primeres hores d’estacionament són gratuïtes. CiU també vol convertir l’espai de Can Coll, una nau del polígon El Pla, en una zona d’aparcament gratuït.

L'acte de presentació va ser al Casal d'Avis 1r de Maig // Elisenda Colell

L’acte va comptar amb una trentena d’assistents // Elisenda Colell

Defensa del sòl públic

“No es vendrà ni un sol metre quadrat de sòl públic“, va sentenciar el regidor i número dos a la llista de CiU, Ramon Sánchez. El partit aposta per construir habitatges públics al nou barri de Les Guardioles i  també veu la plaça del Molí i i la de la Llibertat com dos zones on comptar amb pisos de titularitat pública. I és que un dels arguments que l’equip de govern ha emprat per justificar la construcció del nou barri és la manca d’habitatges buits i la falta de solars al centre per a construir-ne de nous. Tot i això, el cens d’habitatges buits que entitats com la PAH i altres partits han reclamat encara no s’ha dut a terme.

Per garantir la transparència, CiU vol fer una auditoria ciutadana dels comptes de l’Ajuntament, fent que “siguin persones a l’atzar”, segons Casals, les que s’encarreguin d’auditar les arques públiques.

Nous contractes de serveis municipals

Casals, explicant les linies programàtiques de CiU // Elisenda Colell

Casals, explicant les linies programàtiques de CiU // Elisenda Colell

Un dels reptes que reconeix Casals és que “els carrers estan bruts”. Per evitar-ho, CiU aposta per fer nous contractes amb el servei d’escombraries i de jardineria, que porta anys de pròrroga forçosa, i així aconseguir “nova maquinaria que ens permeti tenir uns carrers mes nets”. Després de les reiterades inundacions del carrer Rafael de Casanova, els convergents també opten per fer un nou pla del clavegueram.

“He invertit dos hores cada setmana a cada barri”, va dir Joan Ramon Casals per proposar establir un regidor de cada barri, una mesura que ja va presentar el PSC i que també porten ERC i Iniciativa-MES en el seus programes electorals.

Escola Oficial d’Idiomes a l’institut

En matèria de cultura, quan s’acabin les obres del nou institut, els convergents opten per ubicar-hi a l’edifici  que quedarà buit l’Escola d’Adults, cursos de Formació Professional i una Escola Oficial d’Idiomes. Sant Feliu de Llobregat també reclama l’Escola Oficial d’Idiomes sense èxit des de fa anys i per volum de població i capitalitat té més números d’aconseguir-la per davant de Molins de Rei. També prometen “traçar camins escolars segurs” per als nens i nenes, alhora que volen aconseguir la propietat de l’ermita de Sant Pere de Romaní.

Els convergents també volen consolidar les beques esportives perquè que ja s’estan duent a terme perquè “cap nen es quedi sense fer esport” en paraules d’Eva Folquer, número sis de la llita, que alhora va assenyalar que s’obriran de manera estable els patis de les escoles per al lleure i es faran nous equipaments esportius.

Consell de Joventut

Laura Soto, número 5 de la llista electoral, va ser l’encarregada d’explicar les polítiques del partit en matèria de joventut. La també membre de les JNC va reivindicar la necessitat de crear un equipament que es destini a la gent jove. En aquest sentit, els convergents opten per crear el Consell de Joventut, un espai on els joves s’organitzin i prenguin decisions, però vinculats al consistori.

Durant la presentació també es va fer referència a altres projectes convergents ja explicats anteriorment com la proposta d’obrir dues línies d’ajut per a gent gran i famílies en risc d’exclusió social. 

 • Carlos Moreno

  Segons explica la noticia, i sempre segons la noticia, diu… “He invertit dos hores cada setmana a cada barri.” Per no extendren’s amb el temps i contar només aquests últims quatre anys del Sr. Joan Ramón Casals al govern, es donaria la quantitat de 440 hores… Doncs tot i ser conscient de que les associacions de veïns som el que som i tenim el nostre radi d’acció, jo, que porto els últims sis anys pertanyent a l’Associació de Veïns del barri Riera Bonet, puc dir que amb aquests últims quatre anys del seu govern, a exepció de la presentació de presupostos i el fet de que ell hagi desenvolupat algun tipus d’acció personal completament desconeguda per part nostre, pel que respecta a nosaltres, tot i saber les nostres limitacions i el nostre radi d’acció com ja he comentat abans, no hem “gaudit” mai d’aquestes dues hores a les que fa referència. Entenem que es poden fer moltes coses envers un barri, i que d’aquestes 440 hores que segons ha dedicat a cadascún dels barris de Molins de Rei, alguna, pot ser, hauria estat per nosaltres. Tan sols és una dada.

  • andreu

   Com vei de ca la cordia jo per exemple ho he vist molt per la fruteria del barri i amb la petanca amb el sandokan

   • Carlos Moreno

    Doncs molt be, nosaltres no hem tingut aquest plaer i aixi ho constatem.
    De totes formes molt es de molta quantitat o moltes veguedes lamento no haber coincidit mai…tot i que fare una escepcio el dia del carnestolte si va venir.

 • dclosa

  Qué fácil és eso de CiU en no atreverse con el hermano mayor de Zumosol , y presente el seu programa electoral al barri del Canal davant d’una trentena de viejetes. No nos creemos eso de que Joan Ramon Casals promet implementar processos participatius per decidir, el pressupost i els equipaments, y no lo ha admitido en lo de jardi de Palu, ni en Guardioles, ni en nova Biblioteca….
  De los vuit anys al govern municipal i dos a l’alcaldia, los 4 primeros fueron sólo de acuerdos para mantener la poltrona de Joaquim Martí , con sueldo de dedicación plena y acabar con traicion y desleatad al tripatito de Joan Ramon Casals, Eso no es “garantia” de nada. ¿Con todas esas deslealtades les admitirán los de ERC para formar gobierno?
  Eso de que Convergència i Unió preveu invertir en els propers 4 anys 13 milions d’euros, és incorrecto, ¿ Acaso son dineros ganados por actividades económicas del partido? , Mejor sería indicar “preveemos administrar 13 milions” de vuestros impuestos….
  Con los salarios del Joaquim Matí (CIU), el Mercat Municipal, y en campañas promocionales, nos hemos gastado una millonada en el comerç local, el gran aliat de Convergència, y no acaba de levantar cabeza, Crear una una xarxa wifi para los bares y terrazas de la Pza Catalunya, ocurrencias varias con eso del carrer de la gent gran, un espai on els comerços ofereixin descompte a les persones de més de 60 anys, que sin tener competencias l’Ajuntament faci de mediador per “rebaixar els preus dels locals” , ampliar l’horari del Molins Bus (siempre buit) dissabtes a la tarda i diumenges al matí en vez de cerrarlos completamente, incapaces de poner un parking subterráneo den el Pati Palau y resoldre
  el problema de l’aparcament, una de les queixes dels botiguers del centre, ¿y ahora la candidatura de CiU planteja augmentar les bosses d’aparcament? , Sería bueno que en comptes de zona blava de Abertis, se pase a zona blanca, de dues primeres hores d’estacionament són gratuïtes. ¿“No es vendrà ni un sol metre quadrat de sòl públic“ ya que ya se vendió Guardioles para comprar el terreno del nuevo instituto.? , ¿ Con qué dinero se van a construir habitatges públics al nou barri de Les Guardioles i la
  plaça del Molí i i la de la Llibertat amb pisos de titularitat pública?, I los de CIU van retrasados en cens d’habitatges buits que entitats com la PAH i altres partits han reclamat encara no s’ha dut a terme, i que en su mandato “els carrers estan bruts”.
  No se rompan más la cabeza con ocurrencias en qué ubicar-hi a l’edifici que quedarà buit l’Escola d’Adults, cursos de Formació Professional i una Escola Oficial d’Idiomes. El actual edificio es inaccesible y no sirve para nada. ¿Escuela de pastores quizás?

 • Pingback: La sociovergència molinenca aposta ara per la participació ciutadana | Viu Molins de Rei()