ERC també proposa reformar la carretera Nacional i el parc Pont de la Cadena

Els republicans coincideixen amb CiU i el PSC en la necessitat d’abordar la reforma de l’avinguda Barcelona i València i el parc Pont de la Cadena durant la pròxima legislatura. El programa de la candidatura liderada per Sílvia Guillén també proposa mesures de participació ciutadana. 

Sílvia Guillén durant la roda de premsa de presentació del programa // Jose Polo

Sílvia Guillén durant la roda de premsa de presentació del programa // Jose Polo

És molt habitual que durant les campanyes electorals es posin de manifest les diferències entre els diferents partits que es presenten. Però, de tant en tant, també es troben coincidències. De la mateixa manera que el partit de l’alcaldia, CiU, ERC Molins de Rei considera necessari que durant els propers quatre anys es reformi l’antiga N-340, rebatejada actualment amb el nom d’avingudes València i Barcelona. A més, coincidint amb el que proposen en aquest cas tant els convergents com els seus actuals socis en el govern, el PSC, els republicans també volen convertir el Parc Pont de la Cadena, conegut popularment com parc de les Palmeres, en una zona verda.

Segons la candidata, Sílvia Guillén, la reforma de l’antiga Nacional 340 és “la gran assignatura pendent”. Coincidint amb l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU), la republicana assumeix que no es pot “estar esperant el Trambaix”. Pel que fa al parc Pont de la Cadena, ERC el vol transformar en un espai verd a través d’un “procés participatiu”.

Aquests són dos punts destacats del programa dels republicans a les pròximes municipals, redactat després de recollir “163 propostes per part de la ciutadania” segons ha explicat Guillén en roda de premsa. “Els principals objectius del nostre programa són aconseguir una vila cohesionada, emprenedora i sostenible”, ha dit l’alcaldable per aquest partit que, tot i que ha anunciat en més d’una ocasió que la seva prioritat és fer un govern d’esquerres, també ressalta que la seva formació és “clarament independentista” i el seu programa té “punts de país”. ERC, juntament amb CiU i la CUP ha signat un manifest de l’Assemblea Nacional Catalana que aposta per pactes entre forces que hagin donat suport a aquest document.

Agenda cultural

En matèria de serveis a la persones, ERC proposa dividir “la bona iniciativa” del Consell de Seguiment de la Crisi en dos, creant també un Consell Municipal contra l’Exclusió Social i la Pobresa amb un marcat caràcter social. A més, volen utilitzar el 0,7% del pressupost municipal en “inversions socials per garantir tots els drets”. També esperen obrir una línia de batxillerat artístic a Molins de Rei.

Pel que fa a polítiques culturals, el republicans segueixen reclamant consultar a la ciutadania sobre la construcció de la nova biblioteca Pau Vila. A més, volen que a les instal·lacions del nou institut Lluís de Requesens s’instal·li una Escola Oficial d’Idiomes, proposta també coincident amb la sociovergència tot i que en punts diferents del municipi. A més, volen crear una agenda cultural recollint els actes de les entitats i que arribi cada mes a totes les cases de Molins de Rei. Aquesta proposta ja funciona amb èxit en altres poblacions com Sant Feliu de Llobregat, ciutat que també reclama des de fa anys una Escola Oficial d’Idiomes sense èxit i que per volum de població i capitalitat té més números d’aconseguir-la per davant de Molins de Rei.

D'esquerra a dreta: Toni de la Flor, Marc Rebulà, Sílvia Guillén i Eduard Suárez // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Toni de la Flor, Marc Rebulà, Sílvia Guillén i Eduard Suárez // Jose Polo

Pel que fa els esports, però, hi ha una gran diferència. Al mateix Lluís de Requesens, ERC vol instal·lar una pista d’atletisme, una de les reivindicacions que fa anys que la secció d’atletisme de l’AEM reclama, tot i que no indiquen com pensen portar-la a terme. La tercera fase de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda té prevista la construcció d’un espai per practicar aquest esport. En aquest sentit, ERC vol seguir apostant per les beques esportives que ha impulsat el PSC durant aquest mandat.

Eix de participació i síndic municipal

Un dels eixos on han incidit més els republicans és en la participació ciutadana, considerant “escassa” la que ha dut a terme l’actual govern municipal en aquesta legislatura. “Volem crear un eix principal de participació ciutadana” han explicat per definir un dels organismes que volen crear, el Consell de Vila, que també porta Iniciativa al seu programa. “Els nostres pressupostos seran participatius i no informatius”, han anunciat, fent una crítica a les sessions informatives sobre els pressupostos municipals de la sociovergència, sempre fetes un cop aquests ja estaven aprovats.

També volen crear la figura del Defensor del vilatà o Síndic Municipal de Greuges, renunciant al conveni que l’Ajuntament ha signat aquesta legislatura amb el Síndic de Greuges de Catalunya i crear la figura dels regidors de barri, com també ho vol el PSC. Per últim, consideren necessaris la creació de “consells sectorials de participació” per debatre sobre cultura tradicional catalana, infància, dona i esports, entre altres.

Cens d’habitatges buits 

En matèria econòmica volen “potenciar la marca Molins de Rei Centre de Comerç” també fora del municipi i instal·lar una xarxa de wifi gratuita. El seu objectiu és arribar al “100% de transparència al web municipal” i impulsar espais de coworking municipals. Per garantir el dret a l’habitatge públic, ERC promet el·laborar un “cens d’habitatges buits”, una de les reinvidicacions de la PAH Molins de Rei a la qual el govern liderat per Joan Ramon Casals ha fet cas omís.

Per acabar la presentació, el número 4 de la llista i expresident de l’ANC, Toni de la Flor, va recordar que ERC està compromesa amb la independència de Catalunya i que, precisament, ha fet seva la campanya “Els Ajuntaments per la independència” d’aquesta entitat. “Tot i que alguns no ho vulguin veure, aquestes eleccions sí que són una primera volta de les 27 de setembre”, ha sentenciat el dirigent republicà.

Dubtes sobre Les Guardioles

ERC Molins de Rei també ha fet públics els seus dubtes sobre la construcció del nou barri de Les Guardioles. “Creiem que ara no és el moment” han indicat els republicans que, tot i això, han reconegut que és “molt tard per fer marxa enrere” en un projecte sobre el qual ells mateixos van votar a favor. Tot i això, han assegurat que la seva intenció és “garantir que no es converteixi en un projecte especulatiu”.

 • andreu

  Es veu que Erc llegeix el Viu Molins…totes les propostes son copiades

 • dclosa

  No és corecto que sólo sean els republicans coincideixen amb CiU i el PSC en la necessitat d’abordar la reforma de l’avinguda Barcelona i València i el parc Pont de la Cadena, los de ICV ( Sr. Pere García) lo anunció anteriormente, y muchas otras más propuestas, se las calló para no dar pistas y los demás se las copiaban.
  La mayoría de las propuestas de ERC son obvias y gratuitas, vacías y nada originales, que ofrecen todos los demás partidos, como :
  – mesures de participació ciutadana.
  ¿En lo que los de ERC-Molins volen convertir el Parc Pont de la Cadena-les Palmeres, en una zona verda, habrá pista de baile para San Juan y parking subterráneo como proponen otros partidos? , ¿Que mosquito les ha pocado a ERC-Molins en la reforma de l’antiga Nacional 340, que és “la gran assignatura pendent”, que no es pot “estar esperant el Trambaix”, si no ha hecho ni una sola moción en este sentido a lo lago de toda la legislatura y que ya figuraba en su programa del 2011 13.Per un Molins de Rei que continua millorant l’espai públic : 7. Reforma de les voreres de l’Avda. Barcelona i València
  – una vila cohesionada, emprenedora i sostenible”.

  – un Consell de Seguiment de la Crisi., sin cobrar.
  – un Consell Municipal contra l’Exclusióm Social i la Pobresa, sin cobrar.
  – inversions socials per garantir tots els drets”.
  ¿Sin que los ayuntamientos tengan competencias en este campo, obrir una línia de batxillerat artístic a
  Molins de Rei? , ¿ Lo sabe ya Wert ?
  – construcció de la nova biblioteca Pau Vila.
  – una Escola Oficial d’Idiomes.
  – una agenda cultural recollint els actes de les entitats i que arribi cada mes a totes les cases de Molins de Rei, ya que Radio Municipal Molins de Rei, a pesar de su coste, no la escucha nadie.
  – instal·lar una pista d’atletisme.
  – un síndic municipal, sin cobrar
  – pressupostos participatius i no sols informatius”..
  – regidors de barri sin cobrar.
  – instal·lar para los bares y terrazas en la Pza catalunya una xarxa de wifi gratuita.
  – 100% de transparència y entendimiento de la web municipal”
  – impulsar cooperativas de trabajo en espais de coworking.
  – el·laborar un “cens d’habitatges buits”
  ¿Cual es o cual ha sido el oficio del número y qué cualidades tiene el nro. 4 de la llista i ex-president de l’ANC, Toni de la Flor? , Sólo sabemos de él de que está jubilado desde el 2005 , que fue comentarista
  político, los miércoles, en plena jornada laboral, en la Radio Municipal RMdR
  ¿ Cual és el oficio y cuantos años lleva viviendo en Molins de Rei el nro. 3 Eduard Suarez? , Sólo sabemos de él de que és moralista y comentarista los lunes, en plena jornada laboral, en la Radio Municipal RMdR
  ¿Ahora les sale la flojera a ERC-Molis y tiene dubtes sobre Les Guardioles? , ¿ A qué están jugando? , ¿“Creen que ara no és el moment”?, ¿és “molt tard per fer marxa enrere” , “coitus interruptus” en un projecte sobre el qual ERC-Molinsvan votar a favor?.
  – les Guardioles que no es converteixi en un projecte especulatiu”.
  ¿Cuando podremos ver el programa de REC-Molins 2015 , el 2º apellido y el curriculum del personal en sus listas?

 • Pingback: ERC Molins de Rei vol fer una prova pilot per instal·lar servei Wifi gratuit a l'aire lliure | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Sílvia Guillén (ERC Molins de Rei): "Aturaria el projecte de la nova biblioteca per fer un procés participatiu" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La CUP Molins de Rei vol fer una auditoria externa dels serveis municipals | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Sílvia Guillén (ERC) vol un govern "humil i al costat de la gent" | Viu Molins de Rei()