Daniel Sánchez: Fem foc nou contra la corrupció

Daniel Sánchez foto Viu Molins de ReiD’uns mesos ençà ens llevem cada dia amb notícies de presumptes casos de corrupció política. Suïssa s’ha convertit en el centre de l’actualitat informativa, o per ser més precisos, els seus bancs, on molts dels nostres polítics hi tenen guardada la seva fortuna personal, obtinguda -en la majoria de casos- de forma il·lícita.

És cert que el comportament immoral de representants públics, aprofitant-se del seu càrrec per engruixir els seus comptes corrents a costa del poble honrat que paga religiosament els seus impostos, afecta transversalment totes les forces. Però com a representant i candidat del Partit Popular a l’alcaldia de la nostra vila, no puc fer els ulls grossos davant els casos que afecten el meu partit.

Sóc militant del PP des del 2009. Vaig entrar-hi perquè creia -i crec- en un projecte fet des del centre polític, el liberalisme econòmic i el progrés social. A Catalunya, com en altres llocs d’Espanya, ser del PP i exercir-ne no sempre resulta fàcil. Molts ens deixem la pell per defensar les nostres idees, en unes condicions que no conviden a fer-ho.

És per això que em resulta especialment indignant que, mentre nosaltres lluitem per la unitat i la convivència entre tots els pobles d’Espanya, hi hagi gent a 600 km que s’ha aprofitat del seu càrrec, en nom del PP, per fer el seu agost particular. Ells només es preocupen per omplir les seves butxaques, i passen absolutament d’allò que diuen defensar. Per a ells, només tinc paraules de condemna i rebuig, i espero que la justícia actuï amb contundència contra aquests presumptes lladres, que taquen el bon nom del nostre partit i del nostre sistema democràtic en general.

No ens enganyem. Aquest país només el podrem aixecar aquells que tenim les mans netes i la certesa que no sortirem en cap telenotícies detinguts per la policia, ni ningú no farà cap escorcoll a casa nostra per trobar-hi cap diner furtat. Per tant, és positiu que es destapin tots aquests afers, i que s’apartin totes les pomes podrides del cistell. Algú pot tenir la impressió que potser és tot l’arbre el que està podrit, però afortunadament, som molts els que n’estem tips i reclamem mesures decidides al govern espanyol, com ara el fet que es prohibeixin els indults per als casos de corrupció, i que el delinqüent hagi de tornar els diners que ens ha robat al poble.

A nivell municipal, són moltes les coses que podem fer per millorar el nostre sistema, fer-lo més transparent, i dificultar al màxim que els pocavergonyes se’n surtin. Per començar, hem de limitar-nos el sou. La darrera pujada dels salaris d’alcalde i regidors, portada a terme l’any 2007 pel govern de les autoanomenades “esquerres alternatives”, era en l’època pre-crisi. Des de llavors, aquests diners no s’han tocat, a diferència del que han hagut de patir els pensionistes i les classes mitjanes en general.

Per això, proposem en el nostre programa la reducció d’un 25% del sou que cobren alcalde i regidors, i limitar-ne el dels assessors a, com a màxim, la meitat del que cobra un regidor de govern a temps complet. Serà la primera mesura que aplicarem si arribem al govern, i la primera moció si som a l’oposició. En cas d’obtenir una negativa per les altres forces polítiques, nosaltres mateixos ens autoretallarem el sou, tot donant la quarta part del nostre sou a les entitats socials molinenques que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social.

A més, pensem que cal limitar els càrrecs per a cada responsable públic. La nostra candidatura no entén que hi hagi tants nivells administratius entre el municipi i la comunitat autònoma (àrees metropolitanes, consells comarcals, diputacions provincials, i fins i tot alguns proposaven les vegueries!), si no és precisament per a major glòria dels quadres dels partits polítics, recol·locats sovint com a assessors en aquests ens, on es cobra molt i es donen poques explicacions de la feina que teòricament has de fer.

Nosaltres volem reduir tots aquests organismes, i en tot cas, que els regidors que hi ocupin responsabilitats no percebin ni un euro per la seva feina. Per què a una vídua se li planteja incompatibilitat per cobrar dues pensions (viduïtat i no-contributiva) i un polític pot acumular sous en funció de les seves diverses ocupacions? Si no s’aprova la nostra proposta, nosaltres donarem el 100% d’allò que ens pogués pertocar com a hipotètics membres d’algun d’aquests òrgans.

Limitacions de sou i de càrrecs remunerats. Són dues mesures per treballar per l’ètica i la transparència a Molins de Rei, per dir als corruptes que els honrats som més, que anem a per ells i que els seus tripijocs tenen els dies comptats. En definitiva, per fumigar el sistema i deixar-lo tan net com es mereixen els ciutadans.

Daniel Sánchez, candidat del PP a l’alcaldia de Molins de Rei a les eleccions municipals 2015

Recomanacions personalitzades