L’AMPA de l’escola La Sínia boicoteja les proves de tercer de primària

Les famílies dels infants que cursen tercer de primària a l’escola La Sínia de Molins de Rei desobeeixen la LOMCE negant-se a fer les proves d’avaluació que els centres educatius han realitzat aquest dijous. Més del 75% de l’alumnat s’ha sumat a la iniciativa. 

Alumnes de l'escola La Sínia fent activitats quan es feien les proves // AMPA La Sínia

Alumnes de l’escola La Sínia fent activitats quan es feien les proves // AMPA La Sínia

Més de quaranta famílies que tenen fills a tercer de primària a l’escola La Sínia del barri de La Granja es neguen a que els seus fills siguin avaluats tal i com marca la nova llei estatal d’educació, la LOMCE. Les proves als alumnes de tercer de primària són una de les primeres plasmacions de la nova llei que el ministre Wert traça als centres escolars, tot i que no tenen cap incidència en l’expedient de l’alumne ni seran publicats.

No obstant, segons els pares, acceptar aquestes proves va molt més enllà. “Acatar que el infants siguin avaluats és obrir la porta a la reforma estructural de l’educació d’acord amb els valors del ministre Wert”, opinen els pares dels nens insubmisos a través d’un comunicat. Els pares afectats temen que aquestes avaluacions serveixin per establir un rànquing entre les diferents escoles i alhora també critiquen que “no es compti amb un pressupost per tal de corregir les deficiències que les proves puguin detectar”.

Cada escola tria els dies en que es desenvoluparan les proves, que s’han de celebrar segons la llei entre els dies 4 i 15 de maig. En el cas de La Sínia, s’han decidit fer entre el dies 5 i 7 de maig. El boicot, però, s’ha fet únicament el darrer dia de les proves. Un grup de pares ha promogut activitats amb els nens als parcs del barri al voltant de l’escola durant el temps que s’ha fet l’avaluació, és dir des de les 9 fins les 11 del matí. Segons l’AMPA, també s’hi han sumat famílies de l’escola El Palau, a títol individual. Els pares asseguren que ara es senten “més cohesionats, més forts i amb més energia per seguir treballant en la defensa de l’escola pública i de qualitat”.

Un 75% de l’alumnat s’ha sumat a la iniciativa, segons els responsables de l’acció, tot i que des de l’AMPA asseguren ser conscients de que “aquesta acció és una decisió particular de cadascuna de les famílies” i admeten que molts infants sí que seguiran les avaluacions. Un número reduït de famílies ha estès el boicot durant tots els dies que han durat les proves.

La comunitat educativa de La Sínia mobilitzada // AMPA La Sínia

La comunitat educativa de La Sínia mobilitzada // AMPA La Sínia

La Sínia, l’únic centre

L’escola La Sínia és la única que, d’una manera tan rotunda, s’ha mostrat a favor de boicotejar les proves. Aquest centre, juntament amb el Castell Ciuró, són les úniques escoles molinenques que s’han sumat a la Xarxa d’Escoles Insubmises a la LOMCE, que suma centres rebels contra la llei Wert a tot Catalunya. Al Castell Ciuró, però, les famílies no s’han mobilitzat per boicotejar les proves. “L’AMPA ha fet difusió, però ningú ha sentit la necessitat de manifestar-se”, explica a Viu Molins de Rei la directora de centre, Rosa Vilaseca. No obstant, tampoc descarten que alguna familia decideixi que el seu fill o filla no assisteixi al centre quan es duguin a terme les avaluacions en els propers dies.

Recomanacions personalitzades