Joan Ramon Casals (CiU) treu pit abans de començar la campanya

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, fa un balanç triomfalista de la legislatura i assegura que Molins de Rei és “referent en drets nacionals i drets socials”. Reconeix que la neteja i les escombraries són l’assignatura pendent del mandat que ara finalitza.

Casals i part del seu equip durant amb el Molí de fons // Jose Polo

Casals i part del seu equip durant amb el Molí de fons // Jose Polo

Tot i que el govern municipal que ells ara encapçalen ja va fer-ne una, CiU Molins de Rei ha convocat a la premsa per fer una valoració de la legislatura en clau de partit tot just abans de començar la campanya electoral. Els convergents es mostren orgullosos de la feina feta i “especialment” dels últims dos anys en què han ostentat l’alcaldia. En aquests termes s’ha manifestat l’alcalde, Joan Ramon Casals.

“Durant quatre anys i especialment en aquests dos últims, Molins de Rei ha aconseguit ser líder de Catalunya en la reducció de l’atur i en propostes innovadores de suport als emprenedors”, ha afirmat l’alcalde, treien pit abans de començar la campanya electoral i fent referència a les dades publicades al Balcó de la Vila del mes de març, que va generar polèmica per triomfalista.

El convergent ha anat més enllà. “Som referents comarcals en defensa dels drets nacionals”, ha assegurat recordant que, tot i que governa amb una força no independentista com el PSC i s’ha recolzat reiteradament amb el PP, s’han impulsat polítiques com entrar a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), el pagament a la Hisenda Catalana i es van donar totes les facilitats -autobusos gratuïts inclosos- per fer la consulta del 9 de novembre.

D’altra banda, Casals també ha fet esment a un seguit de reformes “molt esperades” com la reforma del carrer Rafael Casanova, que s’ha inundat en reiterades ocasions, el nou Pati del Palau, que també es va inundar però que ha estat un èxit d’ús per part de la ciutadania, el passeig de la Pau, la Zona Esportiva del barri del Canal, la reforma del Molí amb la nova biblioteca, l’inici de les obres del Lluís de Requesens o el planejament dels barris de muntanya que, tot i que s’ha aprovat al ple municipal, encara no té finançament per fer-se possible.

A més, segons Casals, l’actual govern municipal ha posat “ordre a l’economia local” reduint el deute de l’Ajuntament i generant estalvi intern i passant de pagar a proveïdors de “més de 140 dies a 40”. També ha destacat la reducció del termini de resposta a les queixes ciutadanes.

La neteja, assignatura pendent

Per a Casals un dels aspectes sobre el qual li hauria agradat incidir més és en la neteja de la via pública i la recollida d’escombraries. “Durant els últims mesos s’han fet millores i hem adquirit maquinària nova” ha declarat l’alcalde. “Hem anat fent però ens agradaria haver incidit més”, ha reconegut el convergent.

 • dclosa

  En Catalunya, según encuestas, 46 % de indecisos. Mal lo tenemos los electores en Molins de Rei para elegir a nuestro alcaldable , CIU, Joan Ramon Casals, que fa un balanç triomfalista de su mandato que se sale de lo que és estrictamente municipal al assegurar que Molins de Rei és “referent en drets nacionals” Els convergents pueden mostrarse orgullosos de la feina feta i “especialment” dels
  últims dos anys on han ostentat l’alcaldia, pues.. para muestra un botón : un familiar cercano que paga religiosamente sus impuestos municipales IBI, IC; vado,.. , me ha mostrado una instancia 2014010433 del 7-10-2014 sin responder, reclamada con otra 2015004444 el 19-03-2015 y aún sin respuesta , También presentó una instancia de queja sobre el exceso del tiempo de espera “desayuno largo” en
  la oficina de instancias, con fecha 19-03-2015 , que la funcionaria , por vergüenza , selló pero no puso etiqueta ni destino de la regiduria (papelera), También sin respuesta.
  Realmente lo que desde CIU se dice, és de Lourdes : que el Ayuntamiento, sin tener competencias “En aquests 4 anys i especialment en aquests 2 últims, Molins de Rei ha aconseguit ser líder de Catalunya en la reducció de l’atur” y que el 90 % de la población activa de Molins de rei sea “dependiente” el Ayuntamiento sea lider en propostes innovadores de suport als emprenedors en régimen de autónomos ”, Mal vamos si CIU anticipa eso de “Som referents comarcals en defensa dels drets nacionals”, a las
  cuestiones estrictamente municipales. con las tonterias esas del , pagament a la Hisenda Catalana ,
  donar facilitats per fer la consulta del 9 de novembre. etc, etc, que todo nos llevará a más lios y a mas pagos de multas.
  Por falta de información periodística , seguramente no estoy al corriente, pero …. ¿Se han realizado ya todo ese seguit de reformes “molt esperades” com la reforma del carrer Rafael Casanova, que s’ha inundat en reiterades ocasions, i el nou Pati del Palau, que també es va inundar? , No hay que hacer un poti-poti ni mezclar las cosas : el Pati del Palau se realizó con dineros de la AMB, la Zona Esportiva del barri del Canal se hace con dineros del la AMB , la reforma del Molí amb la nova biblioteca aún
  no tiene consenso, l’les obres del Lluís de Requesens las hace la Generalitat i el planejament dels barris de muntanya que, tot i que s’ha aprovat al ple municipal, encara no té finançament fer-se possible. Es inadmisible gastarse el 60% del Presupuesto Municipal en sueldos de funcionarios y en políticos charlatanes, y en planes de empleo-caridad, en vez de que nos bajen los impuestos ( el IBI, vados, Impuesto de Circulación, Zona Azul, etc.) y que los que haya, que se invertan en el objeto del propio impuesto : el IBI para arreglar las calles, los vados para las aceras, I.C. para cosas del tránsito (alumbrado y pintar pasos zebra, etc) , etc.
  Ciertamente, Mal lo tenemos los electores, Muy escuetamente y teniendo en cuenta los candidatos en listas, tenemos : Ciutadans , propietario de un negocio en el comercio municipal y con sentido común no partidario del gasto de la nueva Biblioteca y si de la reforma , ampliación y parking de la actual ; CIU , abogado, familia rica, empleo en el partido, enfuscados con la independencia ; ERC , funcionaria del Ayto de Sant Feliu, enfuscados con la independencia ; PSC , masajista, cargo de confianza en Gava, sin empleo ; ICV, propietario del taller pupilaje, enfuscado con la municipalización de las energias ; CUP , en paro, no ha pagado nunca un IBI, enfuscados con independéncia ; Camina, en paro, molinenca muy reciente ; PP , estudiante , no ha pagado nunca un IBI ; PST , en paro, ….
  Mal , muy mal lo tenemos , ¿ Quizás Ciudadanos?