Joan Ramon Casals (CiU) treu pit abans de començar la campanya

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, fa un balanç triomfalista de la legislatura i assegura que Molins de Rei és “referent en drets nacionals i drets socials”. Reconeix que la neteja i les escombraries són l’assignatura pendent del mandat que ara finalitza.

Casals i part del seu equip durant amb el Molí de fons // Jose Polo

Casals i part del seu equip durant amb el Molí de fons // Jose Polo

Tot i que el govern municipal que ells ara encapçalen ja va fer-ne una, CiU Molins de Rei ha convocat a la premsa per fer una valoració de la legislatura en clau de partit tot just abans de començar la campanya electoral. Els convergents es mostren orgullosos de la feina feta i “especialment” dels últims dos anys en què han ostentat l’alcaldia. En aquests termes s’ha manifestat l’alcalde, Joan Ramon Casals.

“Durant quatre anys i especialment en aquests dos últims, Molins de Rei ha aconseguit ser líder de Catalunya en la reducció de l’atur i en propostes innovadores de suport als emprenedors”, ha afirmat l’alcalde, treien pit abans de començar la campanya electoral i fent referència a les dades publicades al Balcó de la Vila del mes de març, que va generar polèmica per triomfalista.

El convergent ha anat més enllà. “Som referents comarcals en defensa dels drets nacionals”, ha assegurat recordant que, tot i que governa amb una força no independentista com el PSC i s’ha recolzat reiteradament amb el PP, s’han impulsat polítiques com entrar a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), el pagament a la Hisenda Catalana i es van donar totes les facilitats -autobusos gratuïts inclosos- per fer la consulta del 9 de novembre.

D’altra banda, Casals també ha fet esment a un seguit de reformes “molt esperades” com la reforma del carrer Rafael Casanova, que s’ha inundat en reiterades ocasions, el nou Pati del Palau, que també es va inundar però que ha estat un èxit d’ús per part de la ciutadania, el passeig de la Pau, la Zona Esportiva del barri del Canal, la reforma del Molí amb la nova biblioteca, l’inici de les obres del Lluís de Requesens o el planejament dels barris de muntanya que, tot i que s’ha aprovat al ple municipal, encara no té finançament per fer-se possible.

A més, segons Casals, l’actual govern municipal ha posat “ordre a l’economia local” reduint el deute de l’Ajuntament i generant estalvi intern i passant de pagar a proveïdors de “més de 140 dies a 40”. També ha destacat la reducció del termini de resposta a les queixes ciutadanes.

La neteja, assignatura pendent

Per a Casals un dels aspectes sobre el qual li hauria agradat incidir més és en la neteja de la via pública i la recollida d’escombraries. “Durant els últims mesos s’han fet millores i hem adquirit maquinària nova” ha declarat l’alcalde. “Hem anat fent però ens agradaria haver incidit més”, ha reconegut el convergent.

Recomanacions personalitzades