Incendi d’una hectàrea de massa forestal a prop de l’ermita de Sant Pere de Romaní

Els Bombers i l’ADF han extingit el foc que ha començat al voltant de les 11:30 a prop de l’ermita de Sant Pere de Romaní de Molins de Rei. L’incendi ha cremat poc més d’una hectàrea de matolls. No hi ha hagut cap ferit ni ha estat necessari desallotjar cap veí. 

Els Bombers han establert el punt operatiu al camí d'accés a Sant Pere Romaní // David Guerrero

Els Bombers han establert el punt operatiu al camí d’accés a Sant Pere Romaní // David Guerrero

Al voltant de les 11:30 s’ha donat la veu d’alarma d’un incendi a prop de l’ermita de Sant Pere de Romaní de Molins de Rei. El foc ha provocat una columna de fum visible des de tots els punts de municipi i ciutats de l’entorn durant més d’una hora. Tot i això, no ha provocat cap ferit ni ha estat necessari desallotjar cap domicili, segons informen els Bombers i l’Ajuntament de Molins de Rei.

El focs’ha donat per extingit passades les 15:30 de la tarda. En total s‘ha cremat poc més d’una hectàrea de massa forestal. Fonts municipals indiquen que la zona cremada, allunyada de la població, estava plena de “matolls i pocs arbres”. 

11 vehicles terrestres dels Bombers de la Generalitat i tres dotacions aèries (dos avions i un helicòpter) han lluitat contra el foc. El vent i la dificultat per accedir per carretera han complicat els treballs contra les flames i per això ha estat necessari el reforç aeri. També s’han mobilitzat dos camions dels Bombers de Barcelona i dispositius de l’ADF Puigmadrona-Olorda i la Guàrdia Urbana. ADFs de municipis veïns com Sant Boi de Llobregat també s’han desplaçat a ajudar a les tasques d’extinció del foc.

La mateixa zona que al 2013

L’incendi s’ha produït a la mateixa zona que els tres focs del 2013 i que van acabar amb 150 metres quadrats de massa forestal cremats al gener, una zona encara més petita al setembre i 50 metres quadrats al desembre. En aquelles ocasions ja es va apuntar a que es podia tractar d’episodis provocats. En aquest cas es desconeix si ha estat intencionat o fortuït.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades