Daniel Sánchez: Doble unitat, doble moral

Foto web“El nostre territori és una realitat consolidada, amb una marcada identitat, i sobre tot, unes grans potencialitats”

“La ruptura desvirtuaria molts anys de treball comú i conjunt, i construcció del territori”

“Compartim la necessitat de reestructurar, racionalitzar, i si cal, reorganitzar les administracions públiques; però sí defensem la nostra integritat, i exigim que els estudis que s’hi fan en aquest àmbit siguin rigorosos”

“Apostem decididament per la coordinació i la suma d’esforços”

Malgrat no ho sembli, aquestes frases que inicien l’article no són extretes de cap programa polític del PP. El protagonista de la signatura del document que conté aquestes afirmacions és l’alcalde Joan Ramon Casals, juntament amb la resta de batlles de la comarca del Baix Llobregat, reivindicant la seva unitat.

Des del PP de Molins de Rei estem d’acord en l’esperit d’aquest document i el compartim. Valorem la unitat i la cooperació entre diferents com un actiu valuós, i més ara, en un moment de fragilitat, quan tot just comencem a veure l’inici de la recuperació econòmica. Aplaudim el gest de l’alcalde Casals, que va signar aquest manifest, tot prioritzant els interessos del poble per davant de l’obediència al seu partit, que des de la Generalitat va impulsar un projecte de reforma local que, a hores d’ara, encara roman en un calaix, davant la manca de consens en el territori.

Ara bé, el que ja no trobem tan positiu és que aquests arguments i d’altres de semblants, quan s’esgrimeixen per defensar la unitat dels 8122 municipis que formem Espanya, siguin bandejats, atacats i ridiculitzats frívolament per part d’alguns alcaldes signants del manifest. Davant una doble unitat, fan servir una doble vara de mesurar. Òbviament es tracta de situacions diferents, però que tenen interessants punts en comú, com ha quedat patent en la introducció d’aquest article.

La comarca del Baix Llobregat presenta diferències importants entre els municipis del Delta, el centre i la zona nord, en el pla econòmic, social i també polític, doncs el comportament sociològic de Collbató i de Cornellà; o de Molins i d’Esplugues, per posar dos exemples, presenta contrastos evidents. Som un territori divers, i això mai no ens ha suposat un problema, ans al contrari: hem fet de la nostra varietat d’orígens la marca de la nostra personalitat col·lectiva.

El mateix model és el que volem per a Catalunya i per al conjunt d’Espanya. Les nostres realitats són heterogènies. Això les fa més complexes de gestionar, però també més riques i amb oportunitats i potencialitats que cal que aprofitem. Hem de defensar el nostre patrimoni comú, que inclou la varietat de llengües i cultures de què disposem.

En tota realitat plural, el respecte als símbols esdevé un factor essencial per a la convivència. Per això, rebutgem que es vulgui fer de la desaparició dels símbols de tothom un eix de l’actuació d’una institució pública.

Tenim un cas ben proper, en l’incompliment de la Llei de Banderes per part de l’Ajuntament, quelcom greu, no només per la il·legalitat flagrant que suposa (que també), sinó per la falta de sensibilitat per a aquells molinencs i molinenques que ens sentim catalans i espanyols, i que vivim aquests dos sentiments com a complementaris.

L’alcalde i el seu equip de Govern municipal haurien de respectar més la pluralitat de la nostra vila. Fets com el de les banderes no són aïllats. Hem vist com el nostre batlle, que ara diu ser-ho “de tots”, assistia a “botifarrades” contra la Constitució, o s’impulsava l’adhesió de Molins a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Aquests fets no lliguen amb l’esperit de la unitat que ell subscriu quan es tracta de la nostra comarca, i contradiuen el seu lema de campanya.

I CiU ha comptat amb l’ajuda, per acció o omissió, del seu soci de govern, el PSC, immers en l’ambigüitat i els dubtes quan es tracta de defensar la nostra convivència en comú. D’una banda, el líder del PSC diu que el full de ruta sobiranista ens porta al precipici; i de l’altra, a Molins, el seu partit presenta un independentista de número 2 d’un partit que es pretén “federalista”. Tot plegat demostra la poca credibilitat dels socialistes en el projecte que diuen defensar.

Recomanem als signants del manifest d’alcaldes a favor de la unitat del Baix Llobregat que tornin a llegir el seu text, i pensin aleshores en la situació del conjunt d’Espanya. Potser d’aquesta manera l’alcalde Casals, o el seu col·lega de Sant Vicenç, Oriol Junqueras, podran entendre que la via més factible per al nostre desenvolupament com a país és cooperar, col·laborar, i fer pinya, en definitiva, amb tots els pobles d’Espanya.

Daniel Sánchez, candidat del PP a l’alcaldia de Molins de Rei

 • David

  L’article posa en relleu la contradicció dels “sobiranistes”, que defensen la unitat de la nostra comarca, però menyspreen els avantatges de sumar esforços entre tots els pobles d’Espanya. No és una qüestió de posar una bandera o no, va molt més enllà.

  Endavant, Dani!

  • Martín Garcia

   sumar esforços entre tots els pobles d’Espanya?

   Ya estamos hartos de eso.

   • Pablo

    Estamos hartos….

    ¿Estamos?…

    Espero que sea porque usted , como el Santo Padre, utiliza el plural mayestatico…

    Que manía con identificar los deseos u opiniones de unos con los de la totalidad….

    !!!!! Con lo palote que me pone el criterio científico y que poco se usa !!!!…..

    • victor

     Posarem un exemple de la doble moral : Assesinat d’una persona del PP a Lleó als comentaris en Twitet fora de tota moral en 48 hores dues persones detingudes… Accident aeri i assesinat de la ballesta, dues denuncies al jutjat pel comentaris al Twiter contra els catalans, detinguts 0 . I ara donant classes de doble moral ?

     • David

      Recordo que un noi de 17 anys va ser detingut a Múrcia per fer uns comentaris contra Catalunya sobre la final de Copa del Rei al Camp Nou entre Barça i Athletic, però en tot cas, mà dura contra els brètols que fan aquesta mena de comentaris repugnants, i tant me fa contra qui s’adrecin.

      Salutacions,
      David.

     • victor

      La mà dura contra els brètols la té el Ministre d’Interior Jorge Fernández, el primer que flltra papers… i parlant de doble moral, que sembla que Montoro sorti al dia desprès del cas Pujol (ex- president) i quant surt el tema Rato (encara s’espera) diu que es un tema particular. No cal recordar que4 el banc que presidia va ser rescatat amb 40.000 mil milions. Doble moral ?

     • David

      L’estratègia del “i tu més” no serveix per avançar, i tots els casos que esmentes no tenen gaire a veure amb el contingut de l’article. A més, en el “cas Rato”, el rescat de Bankia i els motius pels quals està sent investigat em sembla que no tenen una relació directa, més que res perquè tots dos fets estan distanciats en més de 15 anys.
      Una salutació,
      David.

     • Pablo

      Apreciado Victor,

      Disculpa, se me había pasado tu contestación…Por inesperada.

      Me explico lo de inesperada: (De forma concisa).

      ¿A mi que me cuenta?.

      ¿Que tiene que ver lo que yo le estaba contestando al ·”Lisensiado Martín Garcia” con su discrepancia respecto al articulo de opinión?.

      Yo no entro ni entraré en el fondo del articulo,…

      Creo que tanto Mr, Sanchez Ajo como vos tenéis parte de razón…(Uno al hablar de la doble vara de medir de los nacionalismos y otro en poner el acento en
      la diferencia de contundencia ante Orcos varios,

      (El mundo de los Orcos es transgeografico, los hay con barretina y otros con “Torito y sevillana” encima del televisor).

     • Martín Garcia

      Que pena me da, se nota que es un amargado de la vida y se dedica a escribir aqui insultando y menospreciando a los demás.
      Le recomiendo que salga un poquito de casa, se de una vuelta por Molins, entre de cuando en cuando en alguna granja (tome cafes o refrescos por favor, solo algo de eso), y mire la vida con otros ojos, que los que tiene estan podridos.

     • Pablo

      Entonces….¿Lo de hacerse de mi club de fans lo dejamos para otro día?…

      Me rompe el corazón…

      Martín, Martín…Me temo que nuestra historia de amor es imposible. (Tu te quedas con la casa y yo con el perrete).

      Aparte de adjetivar , ¿Como llevamos eso de rebatir argumentos?.

      Por que yo te estaba diciendo que nadie puede arrogarse la opinión de “un pueblo”, que las opiniones son particulares y lo contrario, (como tu haces), responde más a patrones de ciertas ideologías en donde se trata de diluir al individuo en favor de una supuesta verdad oficial colectivizada.

      Querido mio, también te decía que insinuar que la opinión del Sr. Ajo debería estar casi que prohibida en este medio, por mor de una supuesta falta de representatividad en Molins es falsa, (ver comparativa de votos obtenidos por el PP y ERC en las pasadas elecciones).

      Y a todo ello el fantástico Martín, mi buen Martín ¿Que dice?…Pues ná el pobrecito solo puede que patalear y enfadarse..e intentar un ejercicio pueril de interpretación sociológica

      Ainssss, como se nota que le escuece no poder argumentar cuando alguien le lleva la contraria..

      Un besote machote..

    • Martín Garcia

     Sobre lo que a usted lo ponga palote es su problema, a mi ni me interesa ni me importa, referente al escrito le explico,
     Le guste o no, el actual alcalde de Molins es de CiU, (con CUP i ERC se acercarian a la mayoría si no la tienen) le guste o no, el actual President de Catalunya es de CiU, si lo son, es por que mucha gente les ha votado (CiU, ERC, MES, CUP, parte de ICV… ) y sí, esa mayoría esta HARTA.

     Saludos

     • Pablo

      ! Jesús, que lince !..(gobierna quien mas votos o apoyos tiene)..

      Hummm,

      Pues nada querido….

      Si se la repamplinfa un mínimo de rigor y sigue arrogándose la voz de un colectivo….No seré yo quien le saque de la ensoñación….

      Lo mismo en las próximas municipales y después las autonómicas se da cuenta de que para gustos, colores.

      No deje que la realidad le estropee un sueño….Aunque parece que cuando se aplica un poco de metodología estadística, (en las opiniones, no en los votos), la voz y anhelo mayoritario queda un poco descolorido, ¿no?.

      http://www.lavanguardia.com/20150502/54430353735/grafico-el-sondeo-punto-por-punto.html

      Otro día le explico lo que dice la sociología acerca de las diferencias entre voto,
      motivación del voto, opinión publica, opinión individual y comportamiento electoral…

      Otro día, ¿he?, cuando empiece a interesarle aprender ergo le ponga
      palote lo mismo que a mi.

      Un abrazo, (se lo doy yo, pero vamos yo opino que se lo da toda la humanidad), XD XD XD

     • Martín Garcia

      Que mal educado és, por mi parte no tengo nada que hablar con usted. Para mi el respeto es lo primero, no somos colegas ni amigos ni nos conocemos para que usted me hable así.
      Cierro esta y cualquier posible conversación futura con usted.

      Tenga un buen dia

     • Pablo

      !! Seguro que lo tendré !!.

      No arrogarse la opinión de colectivos, tan solo la suya propia, ayuda a tener un buen día así como una buena digestión y mejor transito intestinal.

      Mi buen Martín, para debatir sobre todo en medios digitales, no hace falta compartir fluidos con “el oponente”.

      Tan solo confrontar ideas. Si ello lo haces con cierta sorna, ironia y guasa pues mejor, es cuestión de gustos y capacidades.

      Respecto a lo de la mala educación por utilizar ciertos giros en los adjetivos, ¿que le parece referirse al autor de un articulo, juzgando su apariencia física, con esta frase?:

      sic: “…pones al chico moderno al estilo de los que parece que triunfan en las televisiones “.

      ¿Educado o frívolo e insultante pues juzga al autor no por lo expresado si no por su apariencia?.

      Nada caballero cierre usted lo que quiera. Cuando le apetezca debatir sobre ideas, (con su dosis de guasa y rintintin) aquí me encontrará.

      Por cierto, hablar no es sinónimo de escribir..(Mira que se lo digo a mis hijos cuando me dicen: Estoy hablando con el whatsapp).

 • Martín Garcia

  Mas de lo mismo, quitas al señor Ramos con todas sus ideas de la antigua españa y pones al chico moderno al estilo de los que parece que triunfan en las televisiones (Rivera, Garzon, Casado etc…) pero en el fondo con las mismas ideas que el quitado (¿no será que están obligados por su propio partido?)

  • David

   Estas ideas no son de una España antigua, sino de un país moderno, que funciona, que respeta su pluralidad como mejor manera de defender su unidad. Y se pone de manifiesto, leyendo el artículo, que todo esto lo defienden muchos cuando se trata de mantener la comarca del Baix Llobregat. ¿Por qué esos argumentos valen con la comarca y no con el Estado?

   Un saludo,
   David.

   • Pep

    “Unidad”, et falta el grande y libre.

    • David

     Si t’hi fixes, he parlat que la unitat ha de ser conseqüència del respecte a la pluralitat. I no em falta res: en l’època franquista, el poble no estava ni unit, ni era gran, ni era lliure. Condemno enèrgicament la dictadura de Franco i el seu règim repressiu, per si no queda clar.

     Una salutació, Pep!

 • Martín Garcia

  Por cierto, ya empieza a ser sospechoso que un partido tan minoritario, casi inexistente en Molins de Rei, tenga tanta presencia últimamente en este diario, hace que malpensar.

  • Pablo

   Apreciado Martin Garcia…

   Al PP de Molins podemos achacarle que tiene poca capacidad de convocatoria,
   (presentan su candidatura y apenas se reúnen 4 y el cabo).

   Poca visibilidad a pie de calle, (en los años que llevo aquí aun estoy esperando que
   me den un globito en alguna feria o sarao).

   Pero hombre de ahí a decir que el PP en Molins es un partido minoritario…..Eso si es
   sospechoso de cierto sectarismo…

   En las pasadas elecciones municipales ERC-ENMR-AM obtuvo un 7,80 % de los votos.

   El PP un 7 %

   Aun siendo un pecador de letras…..Con esos numeros un servidor no se aventuraría
   a asegurar que el voto del PP en Molins es “anecdotico”.

   Otro cantar es lo que ocurra en los próximos comicios…Lo mismo se pegan la “gran
   torta”..Pero eso será por otros cantares…

   • David

    Gracias por el comentario, Pablo.

    Lástima que no se pasara usted por la plaça del Pati de Palau el pasado día de Sant Jordi, porque a buen seguro podría haber cogido usted uno de esos globitos a los que hacía referencia.

    Un saludo,
    David.

    • Pablo

     !Me cachis !!!!

     David, si lo llego a saber me pillo fiesta en el trabajo…

     Lo del globito es un eufemismo, (a mi edad ya no juego con globitos ni si quiera con los que se colocan en cierta parte de nuestra anatomía).

     Es una manera de describir la poca presencia que hasta ahora he visto del PP en la
     vida de la ciudad.

     Buenas noches caballero, me voy pál sobre que me espera Morfeo y una bella dama…

     • David

      Jeje…Ya me imagino que era una metáfora, pero como el otro día repartimos muchos globos, he aprovechado para comentárselo.

      Bona nit!

 • dclosa

  Creo que el PP-Molins trata de trangiversar las frases que se indican y confundir a la ciudadanía, las frases se refieren en el contexto de Catalunya , en concreto a la comarca del Baix Llobregat, reivindicant la seva unitat, y nada que ver en eso de defensar la unitat dels 8122 municipis que formem Espanya, ni de una doble intencionalidad. La comarca del Baix Llobregat presenta diferències importants entre els municipis del Delta, el centre i la zona nord, en el pla econòmic, social i també polític, doncs el comportament sociològic de Collbató i de Cornellà; o de Molins i d’Esplugues, per posar dos exemples, presenta contrastos evidents. Som un territori divers, per`dins de Catalunya , y no és aplicable el mateix model és el que volem per a Catalunya i per al conjunt d’Espanya.
  No nos convence esa palabreía barata que llevamos escuchándola tanto tiempo desde el PP , de que, les nostres realitats són heterogènies. Això les fa més complexes de gestionar, però també més riques i amb oportunitats i potencialitats que cal que aprofitem , y menos eso de que “Hem de defensar el nostre patrimoni comú, que inclou la varietat de llengües i cultures de què disposem”, cuando el Catalan está tan maltratdo por el PP. No, no nos convence Sr. Sánchez, Los de Molins de Reri , no somos tan ingénuos. y no vamos a morder el anzuelo.

  • Jose Planas

   Totalmente de acuerdo con su escrito, de los pocos que comparto.

   • dclosa

    Gracias, Siempre es agradable leer comentarios de este tipo, No se crea que me dejan publicar todo lo que escribo, eh ! , Tengo mis apuros… Gracias de nuevo