Sílvia Guillén acusa Casals de voler el suport d’ERC per “mantenir la cadira”

La candidata d’ERC contesta les declaracions de Casals en què l’alcalde es mostrava partidari de pactar amb els republicans. Guillén diu que la seva prioritat segueix sent formar un govern d’esquerres. La candidata d’ERC fa aquestes declaracions després d’un acte amb el jutge Santiago Vidal que aplega 160 persones.

Sílvia Guillén durant l'acte amb Santi Vidal // Jose Polo

Sílvia Guillén durant l’acte amb Santi Vidal // Jose Polo

A menys d’un mes de les eleccions municipals, la candidat d’ERC, Sílvia Guillén, dóna carbasses a l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU). Sense descartar al seu actual soci de govern, el PSC, i altres partits, Casals ha fet pública la intenció de pactar amb els republicans però aquests, de moment, no volen sentir parlar d’un possible pacte.

“Què vol pactar, per mantenir la cadira?” es pregunta Guillén en declaracions a Viu Molins de Rei. “Durant quatre anys no hi ha hagut consens amb ells”, argumenta la republicana. “Ens han acusat de no fer propostes i no entenc com es pot voler governar amb algú que no fa propostes”, indica la candidata d’ERC que, a més, assegura que no hi han hagut reunions formals amb Convergència.

Tot i que Guillén assegura que els pactes s’han de fer “sempre després de les eleccions”, la seva prioritat segueix sent la mateixa que fa uns mesos: “fer un govern d’esquerres”. “Hi ha millor relació amb els partits d’esquerres a l’oposició que amb el govern”, declara Guillen deixant veure la seva bona sintonia amb la CUP i Iniciativa.

160 persones escolten el jutge Santiago Vidal

Guillén ha fet aquestes declaracions després d’una acte organitzat per ERC amb el jutge més mediàtic de Catalunya, Santiago Vidal. 160 persones s’han reunit en una Sala Gótica plena com en poques ocasions per escoltar la xerrada entre el jutge i Guillén, periodista de professió, que s’ha vist més còmode entrevistant Vidal que fent mítings.

Santi Vidal signant llibres a la Sala Gòtica // Jose Polo

Santi Vidal signant llibres a la Sala Gòtica // Jose Polo

Vidal ha presentat el llibre Els 7 pecats capitals de la justícia en una conversa amb Guillén on ha comparat la supèrbia amb Baltasar Garzón, la mandra amb la lentitud de la justícia posant com a exemples el cas Prestige o Millet i la ira amb els judicis paral·lels dels mitjans de comunicació, entre altres comparacions que també fa en el seu llibre.

Vidal aposta per “especialitzar la justícia” en la nova República Catalana i per convertir els jutjats de pau en “jutjats de proximitat”. També ha expressat la seva voluntat de “suprimir els indults” i obrir la porta a fer “referendums revocatoris” sobre els responsables polítics.

Segons Vidal el govern espanyol es nega a que es faci un referèndum sobre la independència de Catalunya per “por a que els catalans fem un estat millor que el seu” i ha marca el 23 d’abril o l’11 de setembre de 2017 com a possibles dates per declarar la independència de Catalunya

 • Petit Niculas

  …i tu què vols un sou sense fotre ni brot…estàs a ERC com podries estar a qualsevol partit.

 • victor

  A veure signant a “bombo i plateret” l’acord de l’ANC on vol majories independentistes als Ajuntaments i a Molins de Rei existeixen tres partits signants : ERC, CiU i CUP . I ara aquesta senyora ens diu que vol un pacte d’esquerres sense CiU, llavors la meva pregunta es perquè signà l’acord de l’ANC ? Amb qui governara : ERC+CUP+ ICV (res de nacionalista consulteu a Romeva) Molins Camina (nacionalista espanyol) i PSOE perdò PSC (Carme Chacon)

  • dclosa

   Muy escuetamente y teniendo en cuenta sólo algunos matices de los candidatos en listas, tenemos : Ciutadans , propietario de un negocio en el comercio municipal y que con sentido común no es partidario al gasto de la nueva Biblioteca y si a la reforma , ampliación y parking de la actual ; CIU , abogado, familia rica, empleo en el partido, no admiten consultas publicas sobre Bilblioteca ni sobre Guardioles, enfuscados con eso de la independencia ; ERC , funcionaria del Ayto de Sant Feliu, en este mandato no han hecho propuestas, ni chicha ni limonaaa, enfuscados con eso de la independencia ; PSC , masajista, cargo de confianza en Gava, sin empleo, no admiten consultas publicas sobre Bilblioteca ni sobre Guardioles ; ICV, propietario del taller pupilaje, enfuscado con eso de la municipalización de las energias, incluso el gas? ; CUP , locutor, en paro, no ha pagado nunca un IBI, enfuscados con independéncia y con la municipalización de todos los servicios del Ayto. ; Camina, en paro, alicantina, molinenca muy reciente que apenas conoce la indiosincracia de Molins de Rei ; PP , excomentarista de radio, medio estudiante y en paro, que no ha pagado nunca un IBI ; PST , guarda de seguridad, vendedor de enciclopedias , agente cívico, en paro, ….
   Mal , muy mal lo tenemos , ¿ Quizás Ciudadanos, como única alternativa exclusivamente municipalista?

 • dclosa

  Hubiese sido deseable que la candidata d’ERC-Molins, antes de responder a les declaracions de Casals a on l’alcalde es mostrava partidari de pactar amb els republicans, escuchase la tertulia de la mañana del martes día 5 en la Radio Municipal (ver podcast), antes de dónar carbassa a l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU).
  Ha quedado claro que ERC-Molins no descarta al seu actual soci de govern, el PSC, i a altres partits, y clarificar que Casals ha fet pública la seva intenció de pactar amb els republicans i què ell vol pactar per mantenir la cadira, de que durant 4 anys no hi ha hagut consens amb ells”, que CIU ha acusat a ERC-Molins, y esto és una gran verdad, de que ERC-Molins sólo ha calentado la cadira en los plenos i no ha fet propostes, i que no enten com es pot voler governar amb algú que no fa propostes”, De moment, los de ERC no volen sentir pactar d’un possible pacte con CIU , i que la prioritat de ERC-Molins segueix sent formar un govern d’esquerres , que encara no hi han hagut reunions formals amb Convergència, que els pactes s’han de fer “sempre després de les eleccions”, que la prioritat de ERC-Molins segueix sent la mateixa que fa uns mesos: “fer un govern d’esquerres”, de que “hi ha millor relació amb els partits d’esquerres a l’oposició que amb l’actual govern”, que ERC-Molins te bona sintonia amb la CUP i Iniciativa. Pregunta, ¿Con los de podemos-Molins no tienen sintonia?, ¿Los de PSC y los de iCV son ahora independentistas?
  Después de las elecciones del 24, en función de los resultados, ERC-Molins deberá dejar a un lado los actuales caprichos personales de su presidenta , y hará lo que se le mande desde la central de ERC . Recordemos que entre CIU y ERC hay un pacto de independencia del 24 de enero, y que queda claro en la tertulia…

 • Pingback: Xavi Paz (PSC) vol pactar pensant en els "interessos de Molins de Rei" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: ERC Molins de Rei també proposa reformar l'antiga Nacional II i el parc Pont de la Cadena | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Sílvia Guillén (ERC Molins de Rei): "Aturaria el projecte de la nova biblioteca per fer un procés participatiu" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: ERC Molins de Rei crida a constituir un "Ajuntament sobiranista" després d'aconseguir tres regidors | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Trenta-quatre molinencs avalen en assemblea el pacte entre ERC, CUP i CiU | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: ERC accepta formar govern amb CDC i CUP | Viu Molins de Rei()