CiU proposa dues línies d’ajuts per a famílies i gent gran com les de l’Ajuntament de Barcelona

Seguint l’exemple de la Barcelona del convergent Xavier Trias, CiU Molins de Rei vol impulsar dues línies d’ajuts per a famílies vulnerables i gent gran. A més, volen fer pisos tutelats a l’antic CAP, crear un casal d’avis al Centre Vila i donar més espai al Primer de Maig.  

Joan Ramon Casals durant l'acte de presentació com a candidat de CiU // David Guerrero

Joan Ramon Casals durant l’acte de presentació com a candidat de CiU // David Guerrero

CiU Molins de Rei vol impulsar dues línies d’ajuts destinades a dos col·lectius vulnerables: les famílies amb rendes baixes i que tenen nens de menys de 16 anys a càrrec seu i la gent gran que viu sola. “Serien ajudes mensuals en funció de la renda mínima d’inserció”, assegura l’alcalde i candidat convergent, Joan Ramon Casals.

“És una política en la línia de les que s’estan fent a l’Ajuntament de Barcelona”, indica Casals, fixant-se en la capital catalana actualment governada pel seu mateix color polític. La quantitat d’aquests ajuts serà progressiva amb un “màxim de 100 euros mensuals”. Els convergents volen destinar entre 300.000 i 350.000 euros anuals a aquestes polítiques.

També pensant en la gent gran, des de CiU es vol augmentar les “places residencials per a gent gran fins arribar al final de la legislatura amb 80”. Actualment Molins de Rei en té 35. Des de la federació nacionalista es vol optar per augmentar les partides pressupostàries en les subvencions per subministraments com llum, gas i l’IBI i proposen crear dues subvencions més per necessitats que actualment es cobreixen a través de serveis socials: la compra de medicaments en persones amb pocs recursos i ajuts per rebuts de lloguer o hipoteca. “La gestió d’aquests ajuts està funcionant bé a través de serveis socials però creiem que si creem partides específiques generarem encara més ajuda”, ha raonat Casals que, en matèria de serveis socials, també ha indicat la seva intenció d’evolucionar dos projectes ja pensats com la “targeta moneder” i els “àpats a domicili”.

Casal d’avis al Molí i ampliació del Primer de Maig

CiU vol que un dels espais que quedaran lliures al Molí després de la construcció de la nova biblioteca sigui per fer “un casal d’avis del Centre Vila”. A més, també vol reformar el Casal d’Avis Primer de Maig del barri del Canal, amb un local que s’ha quedat petit per totes les activitats que hi volen fer. L’alcalde ha explicat que té la intenció de donar-li més espai “a l’edifici de l’antic Ferran Agulló” desplaçant “part dels serveis” a on a ara també està situada l’escola d’adults.

Edifici de l'antic CAP // Ajuntament de Molins de Rei

Edifici de l’antic CAP // Ajuntament de Molins de Rei

Pisos tutelats al CAP antic

Fa unes setmanes es va fer públic que l’edifici de l’antic ambulatori havia passat a ser de propietat l’Ajuntament i que el govern municipal que els convergents comparteixen amb el PSC tenien la intenció de fer-lo servir per donar servei a diferents entitats sociosanitàries. Ara CiU fa un pas més i presenta una proposta per fer-hi pisos tutelats per a gent gran com els que hi han situats al carrer Rafael Casanova, just al davant del Pati del Palau. “Aquesta és una de les necessitats que hem anat detectant”, ha indicat Casals en roda de premsa.

De la mateixa manera que es va crear la Taula Local d’Habitatge, organisme vinculat al Consell de Seguiment de la Crisi, CiU vol crear dos petits consells més dedicats a una temàtica específica: el consell de la gent gran i el consell de la dependència. “Necessitem un espai de diàleg específic amb les entitats que treballen aquests temes”, ha argumentat Casals.

Continuïtat i millora del Consell de Seguiment de la Crisi

Durant la roda de premsa on CiU ha donat a conèixer les seves propostes en matèria de serveis socials, Casals ha destacat el “consens entre les formacions polítiques” envers la continuïtat del Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica. Un consens, però, que no amaga la crítica per part d’alguns partits i entitats socials. L’alcalde aposta per fer d’aquest òrgan un espai “més deliberatiu, participatiu i obert” amb la inclusió de membres d’altres espais de diàleg com el consell de la gent gran o el de dependència que planteja crear Casals.

 • dclosa

  Tal como dice el dicho : “Zapatero a tus zapatos” ; La ciudadania de Molins de Rei que pagamos impuestos municipales (IBI, vados, impuesto de circulación, obras, etc, etc ), estamos hartos de ver que el destino y objeto de dichos impuestos , esté hecho unos zorros , y estos dineros se destinen a tapar los agujeros que otras administraciones como la Generalitat, Gobierno Central, Europa, deberian proporcionar y de que son responsables.
  No queremos que se siga ningún exemple de Barcelona, y menos del convergent Xavier Trias, ni impulsar línies d’ajuts sólo por fines electorales. La asistencia a las famílies vulnerables i gent gran son
  competencia de la Generalitat. El querer ubicar la Cruz Roja, enfermos de Alzeheimer , i ara fer pisos tutelats a l’antic CAP, son demasiadas cosa en tan poco espacio. Crear un casal d’avis al Centre Vila a Ca n’Ametller, con su patio tranquilo, sus espacios delante y atrás, con ascensor, cocina, etc. en vez de la previsión del nuevo Museu, sería una buena idea, El Museu, de todas todas, debe ir en el edificio de las moles del Molí que actualmente está enterrado.
  El PP-Molins, ha sido el único partido que de momento, en su programa , y de una forma clara y sin palabrería política , vol fer-se càrrec de les factures d’ “IBI, llum, aigua i gas” de les families amb quatre membres amb uns ingressos inferiors a 800 euros, a pesar de que esas gentes se deban considerar afortunados por tener bienes inmobiliarios, ya que son propietarios de algo y que pueden pagar un IBI ; Además : baixar els impostos municipals “una mitjana del 5%”, que nos parece bien, pero insuficiente ; baixar el sou de l’alcalde i els regidors “un 25%”, que también nos parece bien, pero insuficiente , En época de Franco los alcaldes no cobraban.. ; Convertir els agents cívics (plan de ocupación de la Diputación) en “persones de suport a la gent gran” que aún sin tener estudios de geriatría nos parece algo suicida ,pero, siempre será mejor que verlos aburridos paseándose por las calles ; Dedicar l’edifici del CAP a un “centre d’atenció i recolzament als malalts d’Alzheimer”, que eso se lo copiaron “copiar y pegar” de ustedes.
  La única cosa que a la ciudadanía de Molins de Rei nos interesa , y que ningún partido de Molins de Rei hasta el momento, por miedos a perder sus dineros, lo tiene en su programa , és que nos bajen los impuestos ( el IBI, vados, Impuesto de Circulación, Zona Azul, etc.) y que los que haya, que se invertan en el objeto del propio impuesto : el IBI para arreglar las calles, vados para las aceras, I.C. para cosas del tránsito, etc. y no en gastarse el 60% del presupuesto en sueldos de funcionarios y en políticos charlatanes, y en planes de empleo-caridad
  Estamos inmersos en una grave crisi y los politicos siguen montados en el dólar y obsesionados por sus sueldos, no se han dado cuenta que ya no atamos los perros con longanizas, como los han seguido atando estos últimos años en los sueldos de los políticos locales , No queremos eso de que “Serien ajudes mensuals en funció de la renda mínima d’inserció”, “És una política en la línia de les que s’estan fent a l’Ajuntament de Barcelona”, “els ajuts serà progressiva amb un“màxim de 100 euros mensuals” i destinar entre 300.000 i 350.000 euros anuals de nuestro presupuesto municipal a aquestes polítiques. Es penosos que con tantos dineros malgastados no se haya llegado a tener más “places residencials per a gent gran fins arribar al final de la legislatura amb 80″, y que actualmente en Molins de Rei sólo tengamos 35. Tampoco queremos malgastar nuestros impuestos en ajuts per rebuts de hipoteques, ni la “targeta moneder” , ni en “àpats a domicili”.
  No nos gusta la propuesta de ampliación del Casal d’avis al Molí , ni l’ampliació del Primer de Maig en la Incresa a l’edifici de l’antic Ferran Agulló” desplaçant “part dels serveis” a on està situada l’escola d’adults, ni la propuesta de un “poti-poti” en els espais que quedaran lliures al Molí després de la construcció de la nova biblioteca. Els ciutadans de Centre Vila volem “un casal d’avis del Centre Vila” i a Ca l’Ametller!
  En cuanto a eso de cambiar de idea constantemente, ahora pisos tutelats al CAP antic, per a “gent gran” , que se lo quiten de la cabeza, la zona es muy abrupta y con grandes desniveles y no és adecuada para esos menesteres, no és com els que hi han situats al carrer de Rafael Casanova, just al davant del Pati del Palau, que todo es llano.
  Hay que considerar que la Taula Local d’Habitatge, organisme vinculat al Consell de Seguiment de la Crisi, ha sido sólo un escaparate político y no ha funcionado correctamente, retirándose los afectados de dicho Consell, ¿Ahora CiU vol crear más inventos con eso dos petits consells més dedicats a una temàtica específica: el consell de la gent gran i el consell de la dependència? , Déjense de historias , el Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica, no ha funcioando y hay muchas críticas per part de partits i entitats socials. Se han coaccionado demasiado a las gentes

 • Pingback: Joan Ramon Casals (CiU) es mostra com la “garantia de canvi” després de vuit anys al govern | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Joan Ramon Casals: "Els que generen alarma social sobre Les Guardioles governen a l'AMB" | Viu Molins de Rei()