El PSC vol un centre d’interpretació del parc de Collserola a Molins de Rei

El PSC proposa la creació d’un centre d’interpretació del Parc Natural de la Serra de Collserola a Molins de Rei i potenciar el paper del municipi com a porta d’entrada a la natura amb el fet diferencial de ser el nexe d’unió entre el riu Llobregat i la muntanya de Collserola.

Xavi Paz durant la cloenda de la conferència del programa electoral del PSC Molins de Rei // David Guerrero

Xavi Paz durant la cloenda de la conferència del programa electoral del PSC Molins de Rei // David Guerrero

Un centre d’interpretació de la serra de Collserola com el que hi ha a Vallvidrera però a l’altra banda de la muntanya, “aprofitant la potencialitat que té Molins de Rei al estar entre la muntanya de Collserola i el riu Llobregat”, segons el candidat socialista, Xavi Paz. És una de les propostes que planteja el PSC en el seu programa electoral i que ha presentat aquest dissabte durant la celebració de la conferència municipal d’elaboració del programa.

La idea és habilitar un edifici que es converteixi en “una nova porta d’accés a Collserola” tant pels molinencs com pels visitants. Al centre d’interpretació -com en tots els espais d’aquestes característiques- s’oferiria informació, s’organitzarien activitats i es podria impulsar moviment al seu entorn. De fet, Paz planteja la instal·lació de l’equipament com “un nou pol d’atractivitat econòmica”.

La proposta dels socialistes molinencs coincideix amb el moment de redacció del nou pla director del Parc Natural de la Serra de Collserola, raó per la que la proposta podria ser tinguda en compte. Això sí, els socialistes no desvetllen en la seva proposta si es tractaria de reaprofitar algun edifici en desús, donar-li un nou ús a algun equipament o si la idea passa per construir-lo des de zero.

Tancant el programa electoral

La promesa dels socialistes s’ha donat a conèixer durant la celebració de la conferència municipal del PSC a la sala de formació de la Federació Obrera. Una cinquantena de militants han passat per la trobada durant el matí del dissabte per conèixer els principals temes que s’inclouran al programa electoral del PSC. “Tenim unes bases sòlides a l’Ajuntament gràcies a la feina feta durant els darrers quatre anys, ara toca passar a la següent pantalla”, ha dit Paz, recordant la seva arribada a l’Ajuntament fa quatre anys, quan “l’Ajuntament estava desendreçat”. Ara, després d’un mandat compartit amb CiU, el PSC vol posar de relleu “valors socialistes com la justícia social i la igualtat d’oportunitats que són més vàlids que mai després d’anys de crisi orfes de la Generalitat i el govern de l’Estat”.

La petita sala de formació de la Federació Obrera ha acollit la conferència del PSC // David Guerrero

La petita sala de formació de la Federació Obrera ha acollit la conferència del PSC // David Guerrero

Ja immers en la campanya electoral, Xavi Paz no ha estalviat crítiques contra els partits que poden disputar-li l’electorat. Davant aquells satisfets per la feina feta durant l’actual mandat i que dubten entre votar CiU o PSC, Paz diu: “Qui hi havia fa més de quatre anys governant i qui ha estat la novetat? Nosaltres som gent de paraula, compromís i garantia”. I sí ha disparat als vots que se li poden escapar per la dreta, també ho ha fet pels que ho fan per l’esquerra. “Només hi ha un possible alcalde d’esquerres”, ha afirmat convençut davant els seus, als que el candidat socialista a l’alcaldia ha volgut posar les piles mostrant-se especialment optimista: “Tenim un magnífic equip i una gran proposta, ens queden 30 dies per davant per tornar a guanyar Molins de Rei”.

 • dclosa

  Pero…. ¿ Qué centre d’interpretació del Parc Natural de la Serra de Collserola a Molins de Rei, ni qué niño muerto? , Si todos (PSC, CIU , ICV, ERC, ) han sido incapaces del mantenimiento de Castell Ciuró , de La Creu de l’Ordre, los caminos y pistas dentro del municipio, que están hechos unos zorros , Eso si que és la porta d’entrada a los visitantes y una muestra de lo que és y de lo que se van a encontrar en Molins de Rei…. Y no valen las excusas de siempre, “Es competencia de la Diputación” , “Es termino
  municipal de Barcelona” , etc , etc. Es una vergüenza entre las administraciones, las guarrerias
  de las barbacoas , la fuente con el desagüe atascado , los baches de las pistas, sin lavabos , etc , etc, Esto si que es “el fet diferencial” de Molins de Rei respecto a los demás pueblos de la comarca
  El uso del edificio de interpretación el que será el antiguo instituto Requesens , no és una idea nueva ni del PSC , y dista en mucho en que eso sea “un nou pol d’atractivitat econòmica”.
  ¿ Qué es todo eso de palabreria barata de : “Tenim unes bases sòlides a l’Ajuntament”?, de la feina
  feta durant els darrers quatre anys. ¿ Cuanto se han ensacado de nuestro presupuesto el PSC + CIU en
  sueldos de alcaldes, personas de confianza nombrados a dedo, regidores a dedicación completa, dedicación parcial, etc. etc? , ¿Algún periodista ha echado la cuenta?, ¿Esto és paraula, compromís i garantia del PSC ”?, . Un possible alcalde d’esquerres” com CIU o el PSC ?, No Gracies !

  • pedro

   Sr. Closa, sigue no queriendo hacer un café con migo, y escuchar mi particular ¨otra realidad ¨.
   Las cosas cambian insistiendo, con dialogo y haciendo propuestas, si nos equivocamos ,no nos tenemos que avergonzar, si nuestro trabajo es por y para la comunidad que representamos.
   A parte de lo que usted llamaría , núcleo duro, o mas de lo mismo, detrás hay un grupo de personas con ganas de trabajar i hacer propuestas, para que esto vaya a mejor.
   Y es más, un grupo de personas que dan pluralidad a estas propuestas, y que condicionan a nuestros representantes a la hora de decidir como sera el Molins que queremos.
   Saludos.

   • dclosa

    Pedro Royo Fernández,
    candidato nro 14 PSC-Molins, presidente ADF, AA/VV
    : Deje de ser hipócrita, Sea un poco serio, No tengo
    nada en contra Usted por eso de que no quiero hacer un café con Usted, No se trata de cafés, ni que me convencerá con cafés. No
    quiero escuchar más parrafadas como el acto de la noticia, ni su particular
    ¨otra realidad ¨, ni su catecismo de secta PSC.
    No creo en absoluto lo que me
    dice, de que las cosas cambian insistiendo, con dialogo y haciendo propuestas.
    Si se equivocan los políticos, tienen que
    reconocerlo y avergonzarse publicamente, y no lo hacen. Todos
    los politicos, és obvio, y no hay que
    mencionarlo, si trabajan en algo, es por y para la comunidad a que representan y para que todo vaya a mejor.
    No creo en catecismos ni en grupos de personas visionarios,
    fanáticos y conversos de partidos políticos que ahora sustituyen los seminarios, que creen que dan pluralidad a propuestas, y que condicionan a
    nuestros representantes a la hora de decidir como queremos que sea Molins de Rei. Sin ir más lejos, le recomiendo haga uso del
    podcast de hoy dia 28 , 9.15 A.M. (minuto 28) en la
    Radio Municipal 91.2 y verá la realidad de la política y la
    sinvergüenceria de los partido políticos y en especial del PSC
    , especialmente que la 2ª Sra del expresidente andaluz Montilla (PSC) que por cleptomania en la política, mantenía 13 cargos con sueldo. Repito, PSC , No Gracies !