CiU aposta per invertir 1,8 milions d’euros en zones verdes

Joan Ramon Casals anuncia que vol fer més zones verdes seguint l’exemple del Pati del Palau invertint 1,8 milions d’euros en aquest aspecte durant la pròxima legislatura. També proposa fer un espai de lleure per a gossos a cada barri. 

Joan Ramon Casals en un acte recent a la plaça del Molí // Jose Polo

Joan Ramon Casals en un acte recent a la plaça del Molí // Jose Polo

Des del govern municipal es considera que, tot i els dubtes que va generar abans de construir-se, el nou Pati del Palau ha estat un èxit. És per això que des del partit que actualment ostenta l’alcaldia, Convergència i Unió, es vol invertir 1,8 milions d’euros en fer un total de vuit zones verdes repartides per Molins de Rei durant la pròxima legislatura. Un cost que, segons ells, és “assumible dins el paquet d’inversions” que esperen que sigui similar al d’aquesta legislatura, al voltant dels 12 milions d’euros.

La primera és la reforma del parc Pont de la Cadena, conegut popularment com a parc de les Palmeres. En aquest cas, el partit de Joan Ramon Casals coincideix amb els seus actuals socis de govern, el PSC, que van proposar la mateixa proposta durant la presentació del seu cap de llista, Xavi Paz. Segons l’alcalde, aquest parc està necessitat d’un “pla renove”. “Obrirem l’espai i el farem verd”, ha indicat Casals en roda de premsa. “Ajudarà a la dinamització del barri i de Molins de Rei”, ha assegurat el candidat de CiU.

D’altra banda, els convergents volen unir la pista de la Federació Obrera amb el Parc de les Bruixes a través d’un “pont peatonal” seguint el “camí tradicional”. “El Parc de les Bruixes està més a prop del centre del que sembla”, opina Casals que vol desenvolupar aquesta zona convertint-la en un camí verd cap al parc. També volen actuar sobre la localització les cases enderrocades de Sant Pere de Romaní un cop acabin amb el procés de recol·locació dels veïns afectats. Allà volen fer “una zona verda” al barri de la Riera Bonet.

Un altre dels punts que es vol convertir en zona verda és la connexió entre la Font dels Casats i el barri de Bonavista fent “un petit parc urbà”. En el barri de l’Àngel proposen fer verd el tros final del carrer Nostra Senyora de Lourdes i l’inici del carrer Sant Antoni Maria Abad. “És una pena que quan es va desenvolupar urbanísticament la zona no s’aprofités l’oportunitat”, ha sentenciat l’alcalde.

Pati del Palau pocs dies abans de la seva inauguració // Ajuntament

El Pati del Palau pocs dies abans de la seva inauguració // Ajuntament de Molins de Rei

Les reformes que volen aplicar des de CiU també poden afectar al centre del municipi. “Volem fer una zona enjardinada al solar de l’antic bar de l’estació de Molins de Rei”, ha assegurat l’actual alcalde que també ha explicat que s’està negociant amb Adif per poder actuar sobre aquests terrenys. A més, també es vol canviar la connexió que hi ha des del pas sota vies i l’aparcament i l’entrada de la carretera on hi havia els antics Mobles Elefant. “Proposem desenvolupar una nova connexió amb el carrer i una vialitat verda i enjardinada”, ha dit l’alcalde referent a una zona sobre la qual també han parlat altres partits últimament. La intenció és que tota la zona quedi rehabilitada amb aquestes obres i les de reforma de l’antiga Nacional II, proposta estrella convergent per la pròxima legislatura. Per últim, CiU promet fer una zona verda on actualment estan situades les plaques fotovoltaiques, aprofitant la seva intenció de dividir en dos i moure cap a la plaça de la Llibertat el bloc de pisos planificat per la plaça del Molí.

Segons Casals, es farà “tot el que faci falta” per conservar totes les zones verdes en bon estat. Al Pati del Palau ja s’ha hagut d’actuar sobre la gespa pel seu estat deficient.

Més espais de lleure per a gossos

L'espai de lleure per a gossos del barri de la Granja ja està en funcionament // Jose Polo

Espai de lleure per a gossos del barri de la Granja // Jose Polo

Convergència també es congratula de l’acollida dels espais de lleure per a gossos, situats al barri de la Granja i al Parc del Baix Llobregat. “Volem que hi hagi un espai de lleure per a gossos en cada barri de Molins de Rei”, ha afirmat Joan Ramon Casals.

“S’han fet dues proves pilot i han funcionat molt bé”, ha declarat l’alcalde que assegura que aquesta és una petició de “molts veïns”. Alguns usuaris d’aquests espais han fet algunes crítiques pel seu manteniment, sobretot en el cas del parc del Baix Llobregat.

 • dclosa

  Ha sido una verdadera pena que no se planificase en su momento , con las prisas, un aparcamiento subterráneo en el Pati del Palau , tot i els dubtes que va generar abans de construir-se, Si el nou Pati del Palau ha estat un éxito infantil que nó por el el,uso público adulto, és por la sed y escasez que tiene la ciudadanía de estos equipamientos en Molins de Rei. De los 29 millones de euros del Presupuesto 2015 , el 60% se gastan en sueldos de los funconarios y políticos y sólo nos queda para inversiones en la calles al voltant de 12 milions d’euros.
  “La política local en Molins de Rei és el mejor negocio, mejor que los del IBEX-35” , No hay mejor negocio que el de los partidos políticos locales de Molins de Rei , Eh ahí el gran interés que tienen en ganar las elecciones municipales. No tenemos estadísticas, ni encuestas, Los políticos sólo las hacen, (Diputación . AMB, Cosell,.. ) cuando les interesan o cuando están seguros de que les serán favorables o puedan manipularlas, para confundir a la ciudadanía. ¿Cuantos oyentes tiene la Radio Municipal? , ¿Cuál és el impacto de ciudad dormitorio, cuantos tienen su lugar de trabajo en el municipio?, ¿Cuantos usan el autobús Molins-Bus , siempre vacio? , ¿Qué opinión tiene la ciudadanía de la gestíón publica y de la gestión de los paneles solares?, ¿El ciudadano de apié, en cuantas asambleas políticas ha asistido recientemente? , ¿ Cual és el porcentaje de militantes con carnet de partido en Molins de Rei? .
  Una movidita de la ciudadanía en el último mes, y luego 4 años de olvido, Recodemos que sin apenas mover dedo , se van a ensacar , de que por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas) , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores del PSOE y de CIU a dedicación completa, cargos de confianza, regidores de oposición, etc. se nos llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) del Pressupost Municipal , Dineros que nos sacan en vena de nuestros impuestos. Uno de los mejores negocios, Mejor que los famosos CFD de moda en bolsa (Contratos por Diferencia) de inversiones en bolsa a crédito
  ¿Qué más van a prometer en estas elecciones? , En CIU : la primera és la reforma del Parc Pont de la Cadena para evitar el baile de San Joan, plagiado del PSC, “unir” la pista de la Federació Obrera amb el Parc de les Bruixes amb un“pont peatonal” seguint el “camí tradicional”, a les cases enderrocades de Sant Pere de Romaní fer “una zona verda” al barri de la Riera Bonet, convertir en zona verda anul·lar els horts il·legals i les granjes de ànecs i de gossos a a la vaguada de la Font dels Casats i el barri de Bonavista” , fer verd el “tros final del carrer Lourdes i l’inici del carrer Antoni Abad”, enjardinamen
  del solar de l’antic bar de l’estació de Molins de Rei , encara propietat de RENFE”, anul·lar el aparcament de Mobles Elefant, i fer “una vialitat verda i enjardinada”, plagiado de ERC , reforma de l’antiga Nacional II , plagiado de ICV , fer zona verda on actualment estan situades les plaques fotovoltaiques, més espais de lleure per a gossos i pipi-can’s de la Santamans que han funcionat molt bé”, Y lo mejor de lo mejor de la campaña y que no tiene desperdicio : “tot el que faci falta”!!!! , A este paso van a prometer la luna

 • Pingback: CiU es mostra com la "garantia de canvi" després de vuit anys al govern | Viu Molins de Rei()