La PAH exigeix a Bankia que passi de les paraules als fets

Acció de diferents PAH del Baix Llobregat a la seu de Bankia a Molins de Rei. Es reclama que aquesta entitat financera passi de les “bones paraules” als fets en els casos amb afectats per la hipoteca. La nit anterior van empaperar les oficines del BBVA.

Consigna enganxada al costat del nom de Bankia // Jose Polo

Consigna enganxada al costat del nom de Bankia // Jose Polo

La PAH Molins de Rei torna al carrer i no ho fa sola. Acompanyada de plataformes de Sant Feliu, Viladecans, Sant Boi i Sant Vicenç, una cinquantena d’activistes han ocupat la seu de Bankia a Molins de Rei, que dóna servei a més d’un municipi de la comarca.

Les proclames i crits han tingut una dedicatòria especial per Rodrigo Rato, qui a més de ministre d’Economia del PP va dirigir aquest grup financer entre 2010 i 2012 i ha arribat a ser detingut per corrupció recentment.

L’acció a la qual s’han sumat els activistes locals és d’abast estatal i, per tant, s’ha replicat en diferents indrets. “Bankia fa moltes promeses per intentar que la gent deixi d’actuar però a l’hora de la veritat no hi ha solucions”, diu Jordi Claret, membre de la PAH Molins i amb un procés amb Bankia.

Les samarretes verdes inundant la seu de Bankia // Jose Polo

Les samarretes verdes inundant la seu de Bankia // Jose Polo

“Volem dacions en pagament o lloguer social”, declara el molinenc resumint de forma esquemàtica les seves exigències. Es vol que Bankia passi de les bones paraules als fets perquè els casos “porten mesos congelats”, sentència.

Una activista de la PAH Sant Boi a la porta de Bankia Molins de Rei // Jose Polo

Una activista de la PAH Sant Boi a la porta de Bankia Molins de Rei // Jose Polo

L’acció, que ha començat a les 10 del matí i s’ha allargat fins passades la una del migdia, ha servit per negociar sis casos molt urgents que afecten a membres de la PAH de Sant Vicenç dels Horts. Un d’aquets afecta a un familiar del president de l’associació Súmate, Eduardo Reyes, qui ha estat present durant la mobilització.

Empaperen el BBVA

La nit anterior a aquesta acció a Bankia, la PAH Molins de Rei també va sortir al carrer. En aquest cas els activistes es van dedicar a empaperar les seus del BBVA a Molins de Rei en defensa de “la Sílvia i en Juan” dos afectats per la “política depredadora del BBVA” i membres de la PAH Barcelona. La lluita que ells estaven fent davant de l’oficina del Passeig de Gràcia també tenia suport des de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades