ERC presenta la llista de les eleccions municipals pensant en l’endemà del 27 de setembre

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat la seva llista electoral amb una presència destacada del nucli dur de l’ANC a Molins de Rei i la incorporació d’algunes noves cares. Joan Tardà els presenta com “aquells que s’han de posar a les ordres de Junqueras o Mas l’endemà del 27 de setembre”.

La presentació de la llista d'ERC s'ha fet a la plaça del Mercat // David Guerrero

La presentació de la llista d’ERC s’ha fet a la plaça del Mercat // David Guerrero

Fa quatre anys, en el mateix espai, Víctor Puntas presentava la coalició Esquerres per Molins de Rei. D’aquella aventura ja no en queda res: Jordi Romeu i el seu partit Esquerra Nacionalista han desaparegut del panorama polític local i Puntas ha passat d’encapçalar la llista a tancar-la de manera simbòlica. Entre el 2011 i 2015, la que era número 3 s’ha convertit en candidata i el seu equip ha posat en primera fila rostres que en aquell moment anaven en posicions allunyades de sortir. És el cas del número 2, Marc Rebulà. El número 3 de la llista dels republicans és Eduard Suárez, molt actiu en l’organització del partit durant els últims anys. Si entra a l’Ajuntament no serà la primera vegada que fa de regidor, ja ho va ser a l’Hospitalet fa 10 anys.

El grup local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) té una presència destacada a la llista d’ERC. El número 4 és l’actual regidor que acompanya a Guillén, Toni de la Flor, qui abans d’entrar a la sala de plens en substitució de Jordi Romeu era president de l’ANC molinenca. Una altra membre de la mateixa entitat ocupa la cinquena posició de la llista, Enriqueta Aragonés. I en sisè lloc, Jordi Casas, candidat fa quatre anys per Solidaritat Catalana i també lligat a l’entitat independentista. També hi ha representació de les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), amb Mireia Soler en la novena posició de la llista, després de la reaparició al municipi dels més joves del partit fa un any i mig.

Integrants de la llista d'ERC a les eleccions municipals del 2015 // David Guerrero

Integrants de la llista d’ERC a les eleccions municipals del 2015 // David Guerrero

Totes aquestes dades es podrien haver donat a conèixer davant les 120 persones que s’aplegaven a la presentació de la llista d’ERC, però no ha estat així. Ha estat l’acte que menys protagonisme ha donat als seus membres de les que s’han vist durant els últims dies a Molins de Rei. Cap d’ells ha agafat la paraula, només el número 8, Jordi Costa, per obrir l’acte i fer un retrat molt personal de la cap de llista, i ella, la número 1 de la candidatura republicana, Sílvia Guillén. La resta han pujat en diversos grups, ni tan sols d’un en un. Guillén els ha resumit com “gent de moltes sensibilitats, provinent de diferents tradicions polítiques i socials”.

A la llista figuren tots els regidors que ha tingut ERC durant els darrers anys a Molins de Rei: Francesca Riera, Òscar Navarro, Hortènsia Ràfols, Ferran Portolà i Xavier Montserrat. Ho fan com a suplents i entre ells també hi ha l’històric Francesc Rimblas, regidor del primer Ajuntament democràtic, tot i que no és ell qui tanca la llista, sinó que aquest lloc queda per Pilar Raventós, jutgessa de pau de Molins de Rei fins fa poques setmanes.

Participació i serveis socials al programa

Sílvia Guillén durant l'acte de presentació de la llista d'ERC // David Guerrero

Sílvia Guillén durant l’acte de presentació de la llista d’ERC // David Guerrero

La candidata d’ERC ha aprofitat la presentació per marcar alguns dels temes que centraran la campanya dels republicans, entre ells una demanda de major participació. “Farem consultes per decidir temes com la nova centralitat del Molí, el nou barri de les Guardioles, els usos de la nova biblioteca i la carretera”. En la mateixa línia d’augmentar la participació, la candidata d’ERC ha promés la creació de la figura del Defensor del Vilatà que vindria a fer la figura del Síndic de Greuges a nivell local i la constitució de regidories de barris per aconseguir una interlocució directa entre els veïns i l’Ajuntament.

El programa desplegat per Guillén també es centra en els serveis socials “assegurant els drets dels ciutadans, garantint que cap nen pateix malnutrició infantil  i que cap ciutadà es queda sense subministraments bàsics”. Ho vol fer a través d’un programa anomenat “Ningú enrere”. En aquest sentit, ERC proposa que la regidoria d’Habitatge deixi de dependre d’Urbanisme i passi a estar relacionada amb serveis socials.

A les ordres de Junqueras o Mas

Joan Tardà durant la seva intervenció a l'acte de presentació de la llista d'ERC // David Guerrero

Joan Tardà durant la seva intervenció a l’acte de presentació de la llista d’ERC // David Guerrero

La presentació de la llista electoral ha finalitzat amb la intervenció del diputat d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Joan Tardà. “Aquesta és la gent que l’endemà del 27 de setembre s’han de posar a les ordres del president Junqueras, o sinó, del president Mas”, ha afirmat amb contundència, recordant que “els ajuntaments han de ser els que han de facilitar una majoria folgada el 27 de setembre”.

Tardà ha defensat la importància de comptar amb una majoria important a les eleccions que en principi Mas hauria de convocar a finals de setembre “per garantir que ningú li tremolin les cames i tinguin coratge”. Per això, el diputat republicà ha encoratjat als membres de la llista a “mantenir encesa la flama del procés cap a la independència” i ha finalitzat entre aplaudiments assegurant: “La Sílvia ha de proclamar la república des del balcó de l’Ajuntament i tots ells [regidors] s’han de posar a les ordres del Parlament”.

L’acte ha finalitzat amb un refrigeri a la plaça del Mercat.

Llista completa d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les eleccions municipals 2015:

 1. Sílvia Guillén
 2. Marc Rebulà
 3. Eduard Suàrez
 4. Toni de la Flor
 5. Enriqueta Aragonès
 6. Jordi Casas
 7. Txell Puig
 8. Jordi Costa
 9. Mireia Soler
 10. Jordi Rodríguez
 11. Lluís Benet
 12. Roger Sánchez
 13. Anna Tresserra
 14. Josep Surià
 15. Ariadna Buendía
 16. Marta Benet
 17. Rossend Costa
 18. Ramon Canal
 19. Anna Maria Mateo
 20. Rosa Rimblas
 21. Víctor Puntas

Suplents:

22. Xavier Suárez
23. Oriol Ibàñez
24. Hortènsia Ràfols
25.Francesca Riera
26. Xavier Montserrat
27. Ferran Portolà
28. Òscar Navarro
29. Núria Garriga
30. Francesc Rimblas
31. Pilar Raventós

 • dclosa

  Vista la lista,… Penosa la posición en que queda el flamante exalcalde Sr. Victor Puntas (ERC) , que presentava la coalició Esquerres per Molins de Rei, i d’aquella aventura ja no en queda res, ¿Tan mal lo hizo? , ¿Seguirá como asesor en el Consell Comarcal del Baix Llobregat? , ¿ Realmente en ERC-Molins admiten a “gent de moltes sensibilitats, provinent de diferents tradicions polítiques i socials”?
  No entiendo los miedos en poner en la lista los apellidos de sus madres, ¿Acaso no son hijos de madre, también o es que no están al corriente con Montoro, quizás ? , ¿A qué se debe esta tardanza en las listas de REC-Molins y que l’acte que menys protagonisme ha donat als seus membres de les que s’han vist durant els últims dies a Molins de Rei. Cap d’ells ha agafat la paraula, només el número 8, Jordi Costa (actot), per obrir l’acte i fer un retrat molt personal de la cap de llista?
  Es penoso también que dese ERC ya den por hecho y acepten lo de CIU, en lo que respecta a la nueva Bilblioteca, ya lo dan por hecho, y no la tienen en cuenta la consulta, en eso de : “Farem consultes per decidir temes com la nova centralitat del Molí, el nou barri de les Guardioles, els usos de la nova biblioteca i la carretera”. “Eramos pocos y parió la abuela” , Ya estamos haciendo volar palomas, Tenemos el Consejo Ciudadano contra la crisis de CIU, ahora nos proponen la creació de la figura
  del Defensor del Vilatà que vindria a fer la figura del Síndic de Greuges a nivell local , Regidories de barri per aconseguir una interlocució directa entre els veïns i l’Ajuntament,.. ¿Y todo este personal ejercerá sin interés crematístico o cobrará de las arcas municipales?
  Eso de “garantint que cap nen pateix malnutrició infantil”, queda muy bien en campaña electoral , y lo usan también los de Ciutadans, pero… ¿ Hemos llegado ya a estos extremos en Molins de Rei?
  Esperemos que el los próximos dias se nos vaya ampliando más información sobre los miembros
  principales que aparecen en la lista, Tenemos :
  Silvia Guillem Navarro : 38a, casada, 1 filla, la Granja, S.e,u,o. empleada publica, trabaja a media jornada en la Radio Municipal de Sant Feliu de Llobregat,….
  Marc Rebulá Pujol : 38 a, casat 2 filles, S.e.u.o entendemos que, Business Planning = Plan de Negocio, conjunto de objetivos de una idea o iniciativa empresarial y evaluación de la empresa, es útil para convencer a terceros, tales como bancos o posibles inversores, empresas de capital riesgo, financiación al negocio, etc. ¿dependiente o autónomo? ,¿empresa en Molins de Rei o en Barcelona?,…
  Eduard Suarez Rovira : 36a , casat , 2 filles, centre vila, S.e.u.o. Ingeniería técnica electrónica, molt actiu en l’organització del partit durant els últims anys, més de 18 anys de militància política, va ser regidor a l’Hospitalet fa 10 anys substituin a Anna Simó, exsecretari parlamentari de la portaveu del partit i exvicepresidenta de la Cambra catalana, Anna Simó, candidat propossat per en Carot (2007) a l’alcaldía de l’Hospitalet, anti PSC, militante de la Intersindical-Confederación Sindical Catalana (CSC , sindicato nacionalista y de clase de Cataluya, y 5ª fuerza sindical , tertuliano convencido, en las mañanas de los lunes , en plena jornada laboral en la Radio Municipal de MdR , ¿Cual és la empresa de electrónica que dá tantas facilidades de disponibilidad de horarios a sus empleados? , No admite el
  “comentar” en su Facebook, ¿Cómo se resolvió al final en la anterior legislatura con Puntas y Montserrat, lo de adjudicarle a dedo a Ramón Canal Feliu(ERC) (nro 18) la plaza en la biblioteca? , Anna Simó, va afirmar (2007) que el candidat d’ERC és “una persona honesta i altament responsable”.
  Toni de la Flor Perez, 65a, casat 3 filles i 1 fill, Buenavista, S.e.u.o. , jubilado, prejubilado hace más de 10 años, sus labores, extertuliano político y representante de ERC los miércoles en la Radio Municipal RMdR
  Enriqueta Aragones Alabart : 50a, divorciada, 1 filla, S.e.u.o : funcionaria, profesora de investigación del IAE ( Instituto de Análisis Económico) del SCIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) en el Campus de la UB de Bellaterra, en política económica,…
  Jordi Costa Puigvert : 37a, casat, 1 fill i 1 filla, S.e.u.o. FP arts gráfiques, actor, presentador, pluriempresari, caram quin disseny, art grafic, cal Dit, se víó envuelto en unas investigación de la Guardia Civil por unos plagios del Barça en camisetas, premio de RMdR ( La Nit dels Premis) al mejor
  comercio 2013 , ha ejercido el “derecho de admisión” en fotocopiadora a quien lo destapó
  Jordi Casas Martí : 53a, casat, 2 fills, S.e.u.o. diseñador textil, ingenieria tecnica textil, consultor , suponemos autónomo, candidat fa 4 anys per Solidaritat Catalana, que no resultó, y ahora nuevo intento con ERC, empezó en la política por una promesa familiar y al parecer se ha vuelto dependiente.
  Esperemos que ERC-Molins estén de suerte esta vez, y la “La Sílvia ha de proclamar la república des del balcó de l’Ajuntament i tots ells [regidors] s’han de posar a les ordres del Parlament”.

  • victor

   Eduard Suarez per la seva informació es asessor d’Anna Simó al Parlament de Catalunya , no treballa en cap empresa d’informàtica

   • dclosa

    Gracias, ¿Y qué cobra del partido ERC o del Parlament ? , ¿ Qué horarios hace los lunes?

    • victor

     Apareix al DOGC el seu nomanament , les altres respostes no tinc ni ideia

     • dclosa

      Gracies, de totes formes, Assessors, dinamitzadors, ….. Segurament que els pagaments els hi fa el Parlament , Serà compatible aquest càrrec amb el de regidor a
      l’Ajuntament a temps complert?

 • dclosa

  Penoso también desde ERC ya den por hecho y acepten lo de CIU, en lo que respecta a la nueva
  Bilblioteca, y no la tienen en cuenta la
  consulta, en eso de : “Farem consultes per decidir temes com la nova
  centralitat del Molí, el nou barri de les Guardioles, els usos de la
  nova biblioteca i la carretera”. “Eramos pocos y parió la abuela” , Ya estamos
  haciendo volar palomas, Tenemos el Consejo Ciudadano contra la crisis de CIU, ahora nos proponen la
  creació de la figura del Defensor del Vilatà que
  vindria a fer la figura del Síndic de Greuges a nivell local , los Regidories de barri per aconseguir
  una interlocució directa entre els veïns i l’Ajuntament,..etc. etc. ¿Y todo este personal ejercerá sin
  interés crematístico o cobrará de las arcas municipales?

  Eso de “garantint que cap nen pateix malnutrició infantil”, queda muy bien en
  campaña electoral y lo usan también los de Ciutadanos, pero… ¿ Hemos llegado ya
  a estos extremos en Molins de Rei?

  Esperemos que el los próximos dias se nos vaya ampliando más información sobre
  los miembros

  principales que aparecen en la lista, Tenemos :

  Silvia Guillem Navarro : 38a, casada, 1 filla, la Granja, S.e,u,o.
  empleada publica, trabaja a media jornada en la Radio Municipal de Sant
  Feliu de Llobregat,….

  Marc Rebulá Pujol : 38 a,
  casat 2 filles, S.e.u.o entendemos que, Business Planning = Plan de
  Negocio, conjunto de objetivos de una idea o iniciativa empresarial
  y evaluación de la empresa, es útil para convencer a terceros, tales como
  bancos o posibles inversores, empresas de capital riesgo, financiación al
  negocio, etc. ¿dependiente o autónomo? ,¿empresa en Molins de Rei o
  en Barcelona?,…

  Eduard Suarez Rovira : 36a , casat , 2 filles, centre vila, S.e.u.o.
  Ingeniería técnica electrónica, molt actiu en l’organització del partit
  durant els últims anys, més de 18 anys de militància política, va ser
  regidor a l’Hospitalet fa 10 anys substituin a Anna Simó, exsecretari
  parlamentari de la portaveu del partit i exvicepresidenta de la Cambra
  catalana, Anna Simó, candidat propossat per en Carot (2007) a
  l’alcaldía de l’Hospitalet, anti PSC, militante de la
  Intersindical-Confederación Sindical Catalana (CSC , sindicato
  nacionalista y de clase de Cataluya, y 5ª fuerza sindical , tertuliano
  convencido, en las mañanas de los lunes , en plena jornada laboral en la
  Radio Municipal de MdR , ¿Cual és la empresa de electrónica que dá tantas
  facilidades de disponibilidad de horarios a sus empleados? , No admite el “comentar”
  en su Facebook, ¿Cómo se resolvió al final en la anterior legislatura con
  Puntas y Montserrat, lo de adjudicarle a dedo a Ramón Canal Feliu(ERC)
  (nro 18) la plaza en la biblioteca? , Anna
  Simó, va afirmar (2007) de él que el candidat d’ERC és “una persona
  honesta i altament responsable”.

  Toni de la Flor Perez, 65a, casat 3 filles i 1 fill, Buenavista, S.e.u.o.
  , jubilado, prejubilado hace más de 10 años, sus labores, extertuliano político
  y representante de ERC los miércoles en la Radio Municipal RMdR

  Enriqueta Aragones Alabart : 50a, divorciada, 1 filla, S.e.u.o :
  funcionaria, profesora de investigación del IAE ( Instituto de Análisis
  Económico) del SCIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) en
  el Campus de la UB de Bellaterra, en política económica,…

  Jordi Costa Puigvert : 37a, casat, 1 fill i 1
  filla, S.e.u.o. FP arts gráfiques, actor,
  presentador, pluriempresari, caram quin disseny, art grafic, cal Dit,
  premio de RMdR ( La Nit dels Premis) al mejor comercio 2013.

  Jordi Casas Martí : 53a, casat, 2 fills, S.e.u.o. diseñador textil,
  ingenieria tecnica textil, consultor , suponemos autónomo, candidat fa 4 anys
  per Solidaritat Catalana, que no resultó, y ahora nuevo intento con ERC, empezó
  en la política por una promesa familiar y al parecer se ha vuelto adicto.

  • Pere Gabriel

   Daniel Closa, també conegut com a “Teresa”, comentarista habitual al ViuMolins i candidat frustrat a les eleccions municuipals 2015; fou vetat de la llista Molins Camina i ara dona suport a una candidatura amb nom de la Guerra Freda…

   • dclosa

    Qué t’empatolles !! , Guerra Freda… ???

 • Pingback: El PSC Molins de Rei vol portar el despatx de l'alcalde de barri en barri de forma setmanal | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Joana Solans és la nova jutgessa de pau de Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Sílvia Guillén (ERC) vol un govern "humil i al costat de la gent" | Viu Molins de Rei()