Iniciativa tanca una etapa amb una llista electoral que trenca amb el 2011

Iniciativa per Molins de Rei ha presentat la llista electoral que forma en coalició amb Moviment d’Esquerres (MES). Júlia Fernández Abós serà la número 2 de Pere García mentre que el representant de MES, Manel Monllaó ocupa la quarta posició de la llista apel·lant al PSUC però apostant per la regeneració.

Júlia Fernández Abós és la número 2 de la llista d'Iniciativa // David Guerrero

Júlia Fernández Abós és la número 2 de la llista d’Iniciativa // David Guerrero

Ni Sergi Conde ni Mercè Ferrer. La número 2 de Pere García serà Júlia Fernández Abós, una cara nova d’Iniciativa que treballa d’infermera en un Centre d’Atenció Primària del Baix Llobregat. Ha estat ella mateixa l’encarregada de presentar el grup humà que confecciona la llista conjunta d’Iniciativa per Molins de Rei – MES en un acte que ha aplegat una vuitantena de persones a la Sala Gòtica el divendres 17 d’abril. “Tenim valors de justícia, equitat i esforç”, ha destacat Fernández, qui ha aprofitat per apuntar alguna de les seves demandes: més neteja, major cura del comerç local, potenciació del polígon El Pla i reconversió de la carretera.

Dels actuals regidors només repeteix en les primeres posicions el número 3, Lluís Carrasco. La quarta posició està reservada, com ja es va donar a conèixer fa uns dies, al representant del Moviment d’Esquerres (MES), Manel Monllaó, que busca tornar a la política després d’haver estat regidor com a membre del PSC. Monllaó ha tingut força més protagonisme que el candidat, Pere García, durant la presentació de la llista. Tot i ser el número 4 no ha pujat a l’escenari fins al final, a la vegada que García, i tant en temps com contundència el seu discurs ha superat al del cap de llista.

La llista la tanquen de manera simbòlica l’exalcalde Ivan Arcas i la regidora Laura Duran, els dos governants que han deixat la primera línia de la política durant el mandat que està a punt d’acabar i que s’han emportat l’aplaudiment més gran de la jornada. La resta de la llista està composta paritàriament per dones i homes de diverses edats i residents a diferents barris de Molins de Rei.

Integrants de la llista electoral d'Iniciativa per Molins de Rei - MES // David Guerrero

Integrants de la llista electoral d’Iniciativa per Molins de Rei – MES // David Guerrero

“Havíem parlat amb l’Ivan Arcas moltes vegades de fer una força d’esquerres com ho va ser el PSUC, Ivan, ho hem aconseguit”, ha dit Monllaó mirant a l’exalcalde, Ivan Arcas, buscant un aplaudiment al qual la sala no s’ha sumat. Tot seguit ha defensat l’actual projecte polític al qual s’ha afegit perquè, diu, està “enfocat a la regeneració democràtica i a la participació ciutadana”. A aquest últim aspecte li ha volgut donar importància quan ha plantejat la falta de consens polític davant el projecte de la nova biblioteca. “Molins de Rei no té polítiques culturals clares”, ha disparat contra l’alcalde i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals (CiU).

Pere García, acompanyat de Manel Monllaó, a la dreta, i la resta de la llista d'Iniciativa // David Guerrero

Pere García, acompanyat de Manel Monllaó, a la dreta, i la resta de la llista d’Iniciativa // David Guerrero

Per a Monllaó, tant Iniciativa com MES comparteixen “l’objectiu prioritari de les esquerres: les persones i el benestar social” contraposat amb el model de retallades de la Generalitat de Catalunya i el PP al govern espanyol. El líder local de MES ha fet referència a les retallades en educació, en sanitat i en ajuts als consistoris. I si ha començat fent referència al PSUC, de la mateixa manera ha acabat, parafrasejant un dels eslògans de campanya de les eleccions municipals de l’any 1979: “Un bon equip per un millor govern, com l’equip que encapçala el Pere”.

Garcia, abans de cedir la paraula a Monllaó, també s’ha mostrat satisfet d’haver arribat a un acord amb MES. El cap de llista s’ha declarat “orgullós del procés de confluència que va començar fa un any i el compromís ètic que aplicarem. El seu discurs s’ha centrat en el pla de rescat social que ja va desgranar el dia de la seva presentació, criticant que l’Ajuntament tanqui amb superàvit mentre hi ha bosses de pobresa al municipi. “És la meva principal preocupació, la pobresa social que veiem i em fa tornar al que veia quan era petit”, ha dit el candidat ecosocialista, acabant amb un contundent: “Primer, les persones!”.

Convidats fora de lloc

Abans de la presentació de la llista i les paraules de Monllaó i García ha estat el torn dels forans. Iniciativa per Molins de Rei ha convidat Jaume Bosch, diputat al Parlament pel Baix Llobregat que tanca la llista dels ecosocialistes a Sant Feliu de Llobregat. Bosch ha felicitat als membres de la llista electoral i ha apuntat que “en moments en els quals la gent mira amb sospites la política, és fonamental gent honesta i compromesa”. El diputat d’ICV ha considerat molt important l’acord a què s’ha arribat amb MES perquè “és una confluència que planteja una alternativa capaç de sumar i on es retroben dues filosofies d’esquerres”. Tret d’això, Bosch s’ha allunyat de l’esfera local i ha posat sobre la taula que el proper 24 de maig “triem ajuntaments però també gent compromesa amb la sobirania nacional” i ha remarcat que “nosaltres [ICV] vam estar el 9 de novembre”. 

Sigui com sigui, a Bosch no se li pot retreure desconèixer la realitat del Baix Llobregat i Molins de Rei, cosa que es podria posar en dubte de l’altre convidat a l’acte, Jordi Martí, exportaveu del PSC a la capital catalana i actual líder de MES, qui va venir a dir que, per a ell, Molins de Rei és un barri de Barcelona. Després ha precisat per defensar que “no és el meu poble però sí la meva ciutat” i ha reivindicat que “s’han d’articular estratègies metropolitanes”. En aquest sentit ha reclamat “un govern d’escala metropolitana” per defensar de manera conjunta espais com el Parc Agrari del Baix Llobregat i garantir la connectivitat entre els municipis. Per acabar d’adobar-ho ha tret una reivindicació que feia anys que no s’escoltava a Molins de Rei: “el tramvia ha d’arribar a Molins de Rei”. Cares d’estupefacció de més d’un assistent que es van oblidar en el pica-pica amb què es va tancar a les portes de la Sala Gòtica.

Llista completa d’Iniciativa per Molins de Rei – MES (Sumem per Molins de Rei) a les eleccions municipals 2015:

 1. Pere García Padilla
 2. Júlia Fernández Abós
 3. Lluís Carrasco Martínez
 4. Manel Monllaó i Errea
 5. Saida Ehilluch El Antit
 6. Jordi Pedrol Martínez
 7. Mercè Ferrer Villarubla
 8. Sergi Conde Lázaro
 9. Tanit Selvi i Terrón
 10. Vanesa Camacho Solà
 11. Miquel Vila Montmany
 12. Júlia Abós i Prats
 13. Josep Bergadà Mitjans
 14. Rosa Ricart Riba
 15. Óscar Alcuña García
 16. Mireia Farré Tomás
 17. Pere Vallès i Lanau
 18. Mireia Cabau Torres
 19. Rafael Bellido Cárdenas
 20. Laura Durán Bravo
 21. Ivan Arcas i Blanch
 • dclosa

  Bueno, poco queda de las manifestaciones de las primarias : “Sembrar per confluir”, aquests quatre anys que ens esperen han de ser un moment per sembrar simpaties de cara a crear un front unitari d’esquerres. “No descartem cap possibilitat de suma ni projecte comú” afirmava Josefina Pérez. “Sinó, estem perduts”, afegia. Garcia, Y son incapaces de mantenerlo dentro de su propio partido. “Consejos vendo que para mi no tengo”
  Un propietario de un taller de pupilaje en ejercicio libre, una enfermera pública que treballa d’infermera en un Centre d’Atenció Primària del Baix Llobregat, un exguardia urbano de Molins de Rei y luego en Sant Feliu de Llobregat, prejubilado, y un propietario MM Advocats que és un bufete que integra distintos profesionales, economistas y especialistas en Derecho Administrativo, Civil-Mercantil y Penal, parece un equipo bastante razonable, 50 % , fuera de las clásicas lapas de funcionarios o empleados públicos, cargos de confianza 100 % que van en las demás listas.
  Lo malo es el espectáculo que dan todos los partidos políticos locales que quieren dar ejemplo y pierden aceite por todas partes con sus luchas viscerales de poder y por los 380 €/mes-barba-pleno-regidor, como el caso en muchos partidos como el de la excoordinadora del Botmol , Sra. Santamans en CIU, la propietaria del centro logopédico Pragma, Sra. Cantudo en el PSC, el escritor Sr. Botran de la CUP , las purgas stalinistas del ingeniero industrial Sr. Closa, del exsegurata, recientemente agente cívico en la Incresa, ahora en paro, de UNIDOS-podemos Sr. Bautista Ferreios, el repartidor de Paginas Amarillas, exsindicalista, fundador de la Asociación de parados, en UNIDOS-podemos Sr. Maya , el “xxx” de oficio, ahora en paro, de Equo Sr. Vaos , S. Sanchez , etc. etc todos ellos expulsados del Camina-Molins

  • Susana Sanchez Valverde

   Com està Sr. Closa? Fa temps que no coincidim. Tans sols puntualitzar que ni Sr Vaos, militant d’Equo, ni servidora hem sigut expulsats de Molins Camina. Bona Diada de Sant Jordi !

   • dclosa

    Creo que me confunde , Yo no he coincidido con ningún “invitado”

 • manel

  Sobte qie l”altra candidata a les primaries josefina perez no entri en llistes

 • Pingback: Joan Ramon Casals (CiU) es mostra com la “garantia de canvi” després de vuit anys al govern | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Josefina Pérez i Jordi Pedrol lideren la nova Iniciativa per Molins de Rei | Viu Molins de Rei()