Molins Camina s’oposa frontalment al nou barri de Les Guardioles i el compara amb el Pla Caufec

El projecte de Les Guardioles troba oposició en un dels nous partits polític del municipi: Molins Camina. Segons aquesta formació, el desenvolupament del nou barri és “un intent més d’aprofitament econòmic per promotors immobiliaris privats”. 

El nou barri de Les Guardioles des del cel // Ajuntament de Molins de Rei

El nou barri de Les Guardioles des del cel en una recreació virtual // Ajuntament de Molins de Rei

680 habitatges de nova construcció en un nou barri, Les Guardioles, que unirà Les Conserves i la Riera Bonet en unes grans obres amb un termini de set anys. Després d’anys aturat, el projecte per urbanitzar l’últim sector que queda per desenvolupar a Molins de Rei torna a arrencar. Coincidint temporalment amb l’inici de les obres, previstes per finals d’abril o principis de maig, un nou partit polític del municipi, Molins Camina (unió de Podemos, Procés Constituent i Equo) ha aixecat la veu per mostrar la seva oposició al projecte.

En un extens informe titulat Les Guardioles: el nostre pla CaufecMolins Camina mostra el seu rebuig frontal al projecte per diferents motius. Segons ells, la localització on anirà el nou barri és l’“única zona del municipi que encara no ha caigut sota el domini de l’asfalt, les canonades, el ciment i el totxo”. “El futur desenvolupament del sector de Les Guardioles potser s’hauria d’entendre com un intent més d’aprofitament econòmic per promotors immobiliaris privats”, opinen des de la formació liderada per Ana Aroca.

Ho argumenten amb el passat del propietari privat majoritari dels terrenys on es farà el nou barri, Sacresa Terrenos Promoción SL. L’empresa es propietat del grup immobiliari Sanahuja, controlat per la família del mateix nom, i ha superat un concurs de creditors. Actualment té permís legal per actuar sobre els terrenys.

Una de les coses que més popular ha fet Sacresa al Baix Llobregat és el projecte d’urbanització rebatejat com a Porta BCN, el conegut Pla Caufec d’Esplugues de Llobregat. Molins Camina fa un elogi de la mobilització ciutadana que, amb alguns processos judicials encara oberts, va aconseguir “aturar la voluntat irracional dels promotors urbanístics”. “La mobilització social, veïnal i popular contra l’urbanisme especulatiu i les agressions al territori, de vegades, triomfa”, arenguen des d’aquesta formació.

“Cap molinenc o molinenca pot saber, a dia d’avui, quin serà el paper real de Sacresa i els Sanahuja en aquesta sobtada “resurrecció” de Les Guardioles en plena època de profunda crisi econòmica i immobiliària”, sentencien.

Dubten de la necessitat del barri

La zona de Les Guardioles, ubicada entre el barri de Les Conserves i la Riera Bonet // Elisenda Colell

La zona de Les Guardioles, ubicada entre el barri de Les Conserves i la Riera Bonet // Elisenda Colell

Els motius de Molins Camina per anar en contra d’aquest projecte nascut l’any 2001 i que s’ha anat allargat en el temps van més enllà del passat d’un dels propietaris privats. No entenen com un projecte ideat en plena bombolla immobiliària pot ser rendible ara. “Mentre que durant els anys bojos de la bombolla immobiliària qualsevol operació urbanística de promoció residencial, per esbojarrada que fos, trobava finançament i demanda final, a partir de 2008 les circumstàncies econòmiques són molt diferents”, opinen.

Des d’aquesta formació dubten de la necessitat de “més de 52.000 m² de nou sòl residencial en zones no urbanitzades en una ciutat amb nombrosos habitatges buits però sense un cens municipal al respecte”. Afirmen que segons un estudi de la Diputació de Barcelona existeixen a hores d’ara “92 solars buits amb potencial per 33.000 m² de nou sostre residencial” en el “sòl urbà consolidat” de Molins de Rei. “En comptes de reduir la nova construcció residencial i fer-la en zona ja consolidada, es manté el ritme constructor i a més en zones sense urbanitzar”, indiquen.

Operació clau en la construcció del nou institut 

Recreació virtual del carrer Mancomunitat i part del nou barri // Ajuntament de Molins de Rei

Recreació virtual del carrer Mancomunitat i part del nou barri // Ajuntament de Molins de Rei

L’IMPSOL (Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial), organisme públic responsabilitat de l’AMB, que serà propietari de 174 habitatges dels 363 públics amb què compta el projecte, és qui ha instat a començar les obres en aquest moment. “L’IMPSOL, que entén més que nosaltres, diu que d’aquí a tres anys hi haurà demanda d’habitatge nou”, va afirmar l’alcalde, Joan Ramon Casals, preguntat per aquest diari en una entrevista.

Precisament els diners que l’Ajuntament va ingressar per la venda dels terrenys a l’Àrea Metropolitana per valor de 3 milions d’euros aproximadament són els que es van utilitzar per comprar els terrenys on ara es construeix el nou institut Lluís de Requesens. Sense aquests diners, difícilment l’institut que se situarà al barri del Canal tindria un termini de finalització per al curs 2016-2017. Des del govern municipal s’ha anunciat que aquestes obres serviran per fer “polítiques d’habitatge públic” a Molins de Rei. El projecte va passar pel ple municipal l’any 2008 i va ser aprovat amb el suport de totes les forces polítiques menys la CUP.

Component ecologista 

D’altra banda, Molins Camina denuncia que Les Guardioles s’emmarquen en el context de diferents barris nascuts a partir de modificacions del Pla General Metropoliltà de 1976 que han intentat aprofitar la perspectiva “poc respectuosa amb els espais naturals del pla general postfranquista”. Posen com a exemples d’aquest tipus de projectes Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern i Torre Vilana a Barcelona. Afirmen que ningú pot valorar les “conseqüències socials i mediambientals” del projecte. Des de l’AMB s’ha assegurat que el projecte té un marcat “caràcter verd” amb el 41% de l’extensió amb zona verda.

 • dclosa

  Tengo mis dudas de si el informe de podemos-Molins lo han generado ellos mismos, se lo han regalado o lo han comprado a algún ex-CUP-Molins , Tengo también mis dudas de que fuera de lo que es la Incresa, sus componentes, conozcan el resto de barrios de Molins de Rei y dónde está eso de Les Guardioles. De todas formas, si todas las nota de prensa de denuncia de Molins Camina tienen que ser como esta, con tanta claridad y objetividad, fuera de los habituales comunicados leninistas, catastrofistas y alarmistas a que nos tenían acostumbrados los ideólogos y fundadores de podemos-Molins, Bienvenidos sean. Suponemos que la redacción ha sido realizada por un verdadero funcionario experto , resentido de siempre. También suponemos que de la lectura de la nota de prensa, debe deducirse de que Molins Camina no és partidaria del proyecto y si lo és de seguir manteniendo las antiestéticas e infectas viviendas de okupas, libres de pagos de IBI’s, tipo, La Casona , Mallolis, etc.
  Bueno sería que se hiciese también un análisis con la misma exhaustividad y detalle, respecto a la estafa municipal a la que nos vemos sometidos , año tras año, los ciudadanos de Molins de Rei con eso del IBI, y suponemos que por sumisión e ignorancia, todos tragamos y nadie se queja : No veo en ningún manifiesto de programas electorales de los partidos para las elecciones del día 24 de mayo, propósito en bajar impuestos municipales, y que ninguna formación política ni candidato que hable del valor cadastral de los pisos en Molins de Rei, ni responda a lo que nos preguntamos todos los ciudadanos, de que : ¿Si en la actualidad (2015) el valor de mercado y consecuentemente el Valor Cadastral de un piso es la 1/2 del valor de mercado del 2006 y la 1/2 del cadastro que se fijó en la última revisión del Cadastro del 2006, como és que el Ayuntamiento por en el IBI 2015 sigue ingresando lo mismo o más de lo que ingresaba en el 2006 ?. Los contribuyentes pagamos más si el piso (el valor) vale menos? . Aquí hay gato encerrado, y los más penosos és que en todos estos 4 años la oposición ICV, ERC , CUP, no han tenido suficiente valentía para plantearlo, ni personal de talla en su filas para abordarlo, y se han limitado a la sopa boba de cobrar los 380 € (63.000 Ptas) por pleno y barba, y a dormir en la paja. Si nadie se queja , todos son bobos

  • cristina

   Per una vegada estic d’acord no coneixen mes que un barri com el canal i l’altra part per google maps aixoes la politica per ells .. la de la xarxa. Per cert a la meva associacio ens diueen que anem a les seves reunions …tranquils quan començara la campanya ja ens vindran a veure en un any encara estem esperant una visita

   • Alex

    Desde Molins camina hace varios meses que trabajamos con personas de asociaciones de vecinos. Además de ello, se han pedido reuniones formales con las juntas de dichas asociaciones que, por no querer vincularse directamente con la política, no han querido realizar. Eso sí, algún presidente de AA VV luego va en listas electorales de partidos, comprometiendo así el apartidismo del movimiento vecinal.

    • Carlos Moreno

     Hola Alex. No sé quién eres ni cuál
     es tu cargo o labor dentro de Molins
     Camina pero permíteme que me presente mi
     nombre es Carlos Moreno y actualmente soy el presidente de la Asociación de
     vecinos y vecinas de la Riera Bonet en la que llevo colaborando desde hace aproximadamente
     6 años, ideológicamente me considero una persona de izquierdas y te diré a título personal pero también a
     nivel de asociación que nunca hasta la fecha nos hemos negado a hablar con
     nadie, ni de nada y que en la junta que
     presido no hay nadie que haya estado nunca o este actualmente en una lista electoral. Durante todo este tiempo hemos tenido charlas
     formales y informales con diferentes fuerzas políticas y por diferentes motivos,
     como es lógico mas con las que han
     estado al frente del gobierno municipal y hasta la fecha nunca hemos recibido
     ninguna petición de encuentro con Molins Camina.

     Esto lo explico a modo
     aclaratorio porque últimamente, debido ( supongo) a la proximidad de las
     elecciones municipales y por diferentes motivos se están cuestionando mucho y
     fuera de contexto a los componentes de las AVV y en muchas ocasiones sin
     informacion real sobre lo que se esta diciendo.

     Alex insisto solo de forma
     aclaratoria comprenderás leído lo expuesto que no es una cosa que pueda dejar
     pasar sin aclarar.

     • Alex

      Buenas,

      No ostento ningún cargo en molins camina ni estoy en listas ni nada, doy todo el apoyo que puedo por creer en el proyecto.

      No me refería a vuestra asociación, sí sin embargo a la recientemente creada asociación de vecinos del barrio de la Granja, en cuya junta hay personas que van en listas electorales de partidos.

      Este no es un canal oficial, le respondo en privado a algunas cuestiones y no puedo pedir nada en nombre de una candidatura de la que no formo directamente parte. Espero que os podáis encontrar, sobre todo porque Molins Camina es la única candidatura que ha realizado un extenso informe de cuestionamiento del barrio nuevo que se hará junto al vuestro (también en la candidatura hay personas de la riera bonet).

      Cordialmente

     • cristina

      Alex jo estic en un altra associacio de veins i tampoc he rebut cap carta o invitacio. Del tema informe ( treball del google) pregunta al teu amic silvano que sacresa ja fa mes de 3 anys no te cap terreny. I per fer un informe d’aquest tipus es va al registre de la propietat. Us esteu omplint de gloria

     • Juan H.

      Mas de cinco o mas de tres? Ha reducido usted 2 años respecto su primer comentario…

      Lo digo porque no hace mas que alardear de lo que supuestamente sabe sin aportar nada ¿quien es el actual propietario¿ Que clausulas contractuales tiene el contrato con el banco que supuestamente aceptó los terrenos¿ ese banco es accionista de alguna de las empresas implicadas en el proceso¿ Tiene relacion con alguno de los partidos que tanto apoyan el proyecto¿

      Siempre salen en campaña perfiles falsos para difamar, almenos haganos el favor y ya de paso aporte la información que dice que tiene.

      Por cierto? Al final Sacresa dejó de ser propietario hace mas de 5 años o menos de 3?

     • Alex

      Hem entrat en contacte amb tothom i així ho ha reconegut també la AA VV riera Bonet, hi ha hagut simplement, en alguna ocasió algun problema de canal de comunicació. Els malentesos en aquest tema ja es van resolvent i no crec que sigui de bona fe intentar atacar políticament a una candidatura oberta i inclusiva que mostra bona fe i sí que ha entrat en contacte amb tothom (i que ho continuarà fent) per coses que no són veritat i que es consecuencia, en algun cas, d’algun malentés en els canals de comunicació.

      Cordialment, ens veiem aviat

     • dclosa

      Alex = Alejandro Pérez , Deje de disfrazarse con piel de cordero que la ciudadanía de Molins de Rei , ya no nos chupamos el dedo, Todos sabemos quien és Usted, Vecino de la Incresa, Fundador de podemos-Molins, No está en el consejo del Circulo, y que sin votación democrática en asamblea (ver actas de asambleas) usted se ha autoproclamado portavoz de podemos y de Camina-Molins y que al parecer, los medios de comunicación locales de Viu , 668, RMdR , Molins-Pascual-TV, etc. sin credenciales, le aceptan como legítimo, candidato sin avales (ver actas de asambleas) para las autonómicas de Catalunya, radical, aticatalanista, con demasiadas ideas lenilistas y estalinistas en la olla, instigador de intrigas y purgas estalinistas en podemos como en el caso Ferreiros, Francisco Maya, Closa, S.Sánchez, etc. y de EQuo Vaos, de Unidos podemos, Podemos Unidos, PST, etc , etc, Ciertamente es verdad lo que dice : “No ostento ningún cargo en molins camina” ni estoy en listas ni nada, doy
      todo el apoyo que puedo por creer en el proyecto, sin embargo controla los medios, a los amigos del Facebook de podemos y de camina, e impide con sus miedos que la gente pueda hacer libremente comentarios. Y encima tiene la barra e hipocresía de decir : El Viu , “Este no es un canal oficial, Le respondo en privado a algunas cuestiones y no puedo pedir nada en nombre de una candidatura de la que no formo directamente parte” . Al parecer el comentarisat Victo, ya ha visto que pié calza : Sembla que com a militant de Molins Camina no té prou informació o molta per dir “le respondo en canal privado,…. ”
      Una cosa es querer y la otra cosa es dar el primer paso, y ustedes excepto en la AA/VV de su feudo de la Incresa con su presidente Sr. Vicenç Fernández (ICV) , no han dado ningún paso en este sentido. No es cierto lo que nos dice : “Desde Molins camina hace varios meses que trabajamos con personas de asociaciones de vecinos”. ¿Qué personas en concreto? , “Además de ello, se han pedido reuniones formales con las juntas de dichas asociaciones”, ¿Dónde y por qué medio se comunicaron?, ¿Qué presidente/a por temor a no querer vincularse directamente con la política, no lo han querido realizar?
      Estoy totalmente de acuerdo con lo indicado por el Sr. Carlos Moreno de que a nivel de asociación, que nunca hasta la fecha nos hemos negado a hablar con nadie, ni de nada y aún que quizás no es del todo cierto eso de la Sra. Susana Ojeda candidato nro. 26 del PSC, que en la junta que presido no hay nadie que haya estado nunca o este actualmente en una lista electoral. Durante todo este tiempo hemos tenido charlas formales y informales con diferentes fuerzas políticas y por diferentes motivos, como es lógico mas con las que han estado al frente del gobierno municipal CIU +PSC y hasta la fecha nunca hemos recibido ninguna petición de encuentro con podemos ni con Camina-Molins.
      No nos convencen tantas y tantas excusas de alguien que no ostenta cargos
      en camina , ni de eso de que ahora, deprisa y corriendo: “Hem entrat en contacte amb tothom i així ho ha reconegut també la AA VV riera Bonet, hi ha hagut algun problema de canal de comunicación, malentesos, código ético, etc , etc,

     • victor

      Sembla que com a militant de Molins Camina no té prou informació o molta per dir “le respondo en canal privado” Ara be, tinc la sensació que a més de l’informe google us creieu que per formar part d’una associació de veins , entitat no pots tindre ideies politiques i poder militar en un partit; si aquesta es la vostra opció perque en el vostre CV poseu que esteu a tal associacó o entitat ? Alex per cert si això es un informe……. no cal dir res més quant poseu la lupa amb una empresa que esta en suspensió de pagaments i no coneixeu el funcionament de pagament d’una reurbanització. Tambe es normal fer soroll a qualsevol preu te això

 • sandri

  Sabeu que succeira!?que s’iniciaran les obres i quan ja ho tinguin tot empantanegat ens deixaran el barrí fet caldo. Ningú s’enrecorda de la Riera Bonet en tot aquest temps i ARA de cop i volta han vingut a pintar les línies de les carreteres entre al tres coses.indignante tot.

 • Pablo

  Per respecte al Pla Caufec i a totes les seves encausades, Molins Podemos no hauria de comparar-ho tant a la lleugera amb les Guardioles.

  el Pla Caufec no és ni quantitativament ni qualitativament comparable a això

  • Lucas

   La comparació amb el Pla Caufec que fem a l’informe no és en base a la repressió de la que han sigut víctimes molts membres del moviment “No al Pla Caufec”, sinó en base a les similituds entre ambdós projectes. Les podríem resumir molt esquemàticament en:

   – La presència de Sacresa com a màxim propietari de ambdós terrenys. Amb la clara voluntat de fer cotitzar a l’alça una empresa en suspensió de pagaments des de fa anys.

   – La tendència observada per aquesta i altres empreses de fer-se amb els terrenys del perímetre del Parc de Collserola per aconseguir o bé urbanitzar el perímetre del parc o bé permutes en altres zones urbanes de la vila. És a dir un ús especulatiu de les zones urbanitzables del perímetre d’un parc natural que és pulmó de la zona de Barcelona.

   – La reactivació paral·lela dels dos projectes en el mateix any, enmig d’una crisis propiciada per la bombolla urbanística, sense necessitat de nous habitatges i amb la mateixa empresa com a beneficiària.

   – L’impuls amb diner públic de dos projectes urbanístics clarament sobre-dimensionats i amb una dubtosa finalitat social. Pensa que les Guardioles es va fer sota una previsió de població a Molins de Rei de 29.000 habitants, que ni de lluny s’ha acomplert, i que en conseqüència, no queda acreditada la manca d’habitatges.

   – L’intent de les administracions de “rentar la cara al projecte” dient que això millorarà l’accés a la vivenda, quan, en ambdós municipis hi ha una borsa d’habitatges buits que cobreix perfectament la demanda, que no han volgut mobilitzar ni rehabilitar.

   Les diferències, com bé assenyales son moltes però, al meu parer, dues principalment:

   – Les dimensions del projecte: Si les mirem en termes absoluts. òbviament el Pla Caufec era força més gran en extensió, però no tant en quantitat d’habitatges si tenim en compte la diferència de població entre Esplugues (46.000 hab) i Molins de Rei (uns 25.000). El Pla Caufec era: 2 gratacels, 120 pisos municipals, 2 equipaments i 600 habitatges de luxe; i Les Guardioles (680 habitatges).

   -La manca d’oposició social al projecte: Aquí és cert que ha esplugues hi va haver una oposició veïnal admirable que va ser clau perquè no es fes el projecte i que serà clau perquè no es faci. Veurem si aquí també.

   • dclosa

    Silvano , Tal como nos dice la comentarista Cristina , Camina ha realizado un treball d’investigació sacado del Google, totalmente desactualizado , ya que en el registre de la propietat fa mes de 5 anys aquest terrenys de Sacresa van passar en mans d’un banc per reduir deute del concurs de creditors
    ¿De quina repressió parleu? , ¿Sabeu realñment lo que signifiquen les paraules repressió i víctimes?
    No al “No a tot” de Camina !
    ¿Guardioles es un parc natural que és pulmó de la zona de Barcelona?
    ¿Molins de Rei no té necessitat de nous habitatges?, ¿A on es demostra i a on no queda acreditada la manca d’habitatges? , ¿Tot son imaginacions i ocurrencies varies de Camina?
    ¿A la borsa d’habitatges buits que cobreix perfectament la demanda, hi inclueixes també les ocupes de La Casona, i la Mallolis?
    ¿A Molins de Rei hi té d’haver una oposició com la d’ Esplugues, que hi va haver una
    oposició veïnal admirable que va ser clau perquè no es fes el projecte?, ¿Camina serà clau perquè no es faci lo de les Guardioles?
    Empezamos mal, y és muy poco convincente todo eso de “No a tot” de Camina

   • cristina

    Podeu anar a sant feliu de llobregat al registre de la propietat per coneixer de qui son els terrenys i deixar el google. Si despres de les “primaries” i totes les mogudes no heu fet prou el ridicul (veure noticies del viu molins) a 15 dies de la campanya amb aquesta noticia arrodoniu el cercle del “ridicul” quant les dues associacions de veins properes al projecte estan d’acord

    • Alex

     Ridícul? Som la única candidatura que ha deixat en mans de la ciutadania la confeccio de la llista, de manera totalment oberta. Quan PSC i CiU foten fora a les seves número 2, totalment a esquenes de tothom i amb llistes fetes als despatxos de les seves direccions, o els pactes de ICV per donar cadires a altres persones, no hi ha dret a dir que unes primàries obertes són tal o qual.

     Nosaltres confiem en la gent i som una candidatura ciutadana oberta i inclusiva. Amb la línees vermelles del codi ètic. Hi han 3 candidats que van incomplir aquest codi ètic (hi cap tothom però no qualsevol cosa o trepa), i això demostra la serietat i la maduresa assemblearia i ciutadana. De totes maneres, continues sense respondre els fets rellevants que ha assenyalat en Lucas.

     • dclosa

      Alex = Alejandro Pérez , Deje de confundirnos más y de disfrazarse con piel de cordero que los lectores del Viu ya no nos chupamos el dedo, Todos sabemos
      quien és Usted : vecino de la Incresa, fundador de podemos-Molins, no está en el
      consejo del Circulo y sin votación democrática en asamblea (ver actas de asambleas) usted se ha autoproclamado portavoz de podemos y de Camina-Molins y que al parecer los medios de comunicación locales de Viu , 668, RMdR ,
      Molins-Pascual-TV, etc. le aceptan como legítimo, candidato sin avales (ver actas de asambleas) para las autonómicas de Catalunya, anticatalanista, radical, con demasiadas ideas lenilistas y estalinistas en la cabeza, instigador de intrigas y
      purgas y luchas de poder en podemos como en el caso de eliminación de Ferreiros para dar la 4ª plaza a favor de Silvano en Camina, lo de los parados de Francisco Maya, lo ético con Closa, Susana Sánchez, etc. y de EQuo , Raúl Vaos el desparecido, y la trama de nombres que se ha creado, podemos, podem, camina-Molins Unidos podemos, Podemos Unidos, PST, etc , etc,
      Ciertamente : Usted , Silvano y el Silva de sant Feliu, som la única candidatura que ha deixat en mans de la ciutadania la confeccio de la llista, de manera totalment oberta y manipulada, incluso con teatro y renuncias simuladas como la del Miguel Pozo, Ferreiros, etc .

     • cristina

      No crec que pugui donar lliçons de 5 candidats foten al carrer a 2 un plrga 24 hores abans. Qui guanya la segona posicio li foten al carrer i ara monta un partit. Si volem lliçons fixeu en iniciativa

     • Alex

      Perdó? Es nota que informada no ho estàs pas. No hem fotut fora a ningú, vam vetar 10 dies abans de les primàries al dclosa, aquí comentarista (i tothom entén el perquè) i al Francisco Maya (amb dolor, era una gran persona, pero l’assemblea no pot acceptar exigències de cadires). El cas que comentes, és d’una persona, Miguel Bautista, que va quedar empatat..al quart lloc!!! (al quart, no pas al segon o al primer o al tercer, al quart lloc) i empatat (no pas endavant). L’assemblea va votar a favor de Lucas per al quart lloc, Miguel Bautista no va acceptar i llavors l’assemblea va recorrer a apartar-lo per incompliment del codi ètic (no acceptar les decisions de l’assemblea sobirana). No estàs pas gaire ben informada, passa el mateix amb el tema de les guardioles ;). Tothom ha comprovat que algunes persones només volien trepar i tenir llocs rellevants, per damunt de principis o de canvi polític. El nou partit es l’exemple d’això.

     • dclosa

      Qué t’empatolles de principis o de canvi polític de dclosa? , ¿Viu Molins sabe quien és dclosa? , L’autor de l’article publicat per Molins Camina va començar dient que “les intencions de construir a Les Guardioles… Ahora resulta que el autor del informe plagiado del Google sobre Caufec, y que Camina-Molins lo quiere comparar con lo de Les Guardioles, és un militante de podemos de Sant Feliu de Llobregar, Francisco Silva, que no sabe ni dónde están Les Guardioles en Molins de Rei , ¿ De qué incompliment del codi ètic (no acceptar les decisions de l’assemblea sobirana) estás hablando? , ¿Por decencia y por transparéncia, donde están las actas de las asambleas que mencionas? , Todo lo que dices no son más que decisiones tomadas unilateralmente por los de siempre, en “petit comite”

 • cristina

  Si tot ho feu aixi molins camina es un blufff. Un treball d’investigacio del google. Aneu al registre de la propietat ja fa mes de 5 anys aquest terrenys de sacresa es queda per part d’un banc per reduir deute del concurs de creditors
  quin nivell teniu

  • Lucas

   Crec que no ens hem entès a l’hora de transmetre el que volíem posar sobre la taula respecte al “Pla GUardioles”.A l’aprovació del pla de reparcel·lació (que és el que permet que s’hi urbanitzi) la propietat era a nom de Sacresa. Pots llegir els edictes de 2012 del projecte de reparcel·lació (fa poc més de 3 anys) que informa de les parceles i els seus propietaris (https://www.molinsderei.cat/lajuntament/seu-electronica/tauler-danuncis/edictes/edicte-de-subsanacio-derrors-materials-del-projecte-de-reparcelb7lacio-del-sector-les-guadioles) i, com pot comprovar al, Butlletí Oficial de la Província, consta Sacresa com a propietària a la finalització de la reparcel·lació dels terrenys (https://bop.diba.cat/scripts/ftpisa.asp?fnew?bop2011&07/022011017066.pdf&1) (2011, fa menys de 5 anys).

   Si Sacresa ha intercanviat la propietat amb un banc per sortir del concurs de creditors, ho haurà fet precisament perquè la injecció de diner públic per part de l’administració (9MILL d’euros previstos) garanteix que Sacresa cobrarà els 432€/m2 (si no recordo malament, aquesta va ser la xifra acordada) per la urbanització dels terrenys.

   Nosaltres discrepem degut a que el pla de les guardioles es va dissenyar en un escenari (fallit) de 29.000 habitants a Molins de Rei que evidenciaven la falta d’habitatges a la vila (curiosament la mateixa entitat que en projectava 29.000 al 2015 per justificar la construcció de les Guardioles, en projectava poc més de 26.000 al 2020 per justificar la manca de polítiques públiques d’habitatge).

   És una qüestió de seny: 9 Milions d’euros de diner públic per la construcció d’un barri amb les xifres demogràfiques que l’avalaven clarament inflades mostra una clara voluntat de revifar models de negoci relacionats amb la lògica de la bombolla.

   • cristina

    Com deia informe del google…ara sembla que la meitat de l’informe de sanahuja i els seus negocis ja no te validessa. D’altra banda tampoc coneixes com funciona. Els dinets invertits per aquest organisme public en la reurbanitzacio s’ha de tornar pels propietaris. I segons informes (no pas del google) a que deies una part ( obviant deliberadement laltra) segons diputacio de barcelona en els propers anys sera necesari vivendas a l’area metropolitana

    • Lucas

     Bones Cristina,

     No sé si no ens estem entenent o no tens la voluntat d’entendre. Per si de cas torno a donar la meva opinió sobre l’informe (que no he escrit jo).

     Quan parlo del preu del m2 no parlo del preu de cito “quant una empresa ven i no te cap concurs de creditors….si te un concurs de creditors a qui le deu la pasta negocia un altra preu molt diferent”… No, El preu del m2 l’estipula l’administració i no el mercat. I és precisament la seguretat de la empresa propietaris del sòl en que l’Administració aportarà diners per dur a terme aquest projecte la que dona als terrenys un valor especulatiu. (Et passaria el document oficial on figura el preu per metre quadrat, però com que l’administració ha tingut a bé publicar-lo, entenc que perd valor si està a internet. Com que no li agrada que li adjunti enllaços a informes oficials, doncs va vostè a l’administració i el demana en paper). De fet els 430€ per metre quadrat que estipula la administració no és per la empresa que “ven” sinó per la propietària del sòl. Aquí és el punt interessant, perquè la propietària del sòl quan es va parcel·lar era Sacresa (vostè deia que no però el BOPB no sol mentir). És aquesta expectativa de benefici futur, la que possibilita que això tingui valor, la que fonamenta totes les bombolles immobiliàries i la que, si el que vostè diu és cert, la que ha possibilitat que Sacresa hagi pogut traspassar la propietat durant la seva fallida.

     EN DEFINITIVA: Es la confiança en que l’administració injectarà 9MILL la que fa que el projecte tingui valor, cap empresa privada ho faria (i d’aquí la insistència en que hi hagi vivenda pública, perquè cap empresa privada construiria si l’administració no posa la pasta.

     Li adjuntaria l’estudi dels més de 800 pisos VPO que la Generalitat ha detectat buits a l’Àrea de Barcelona i que es va fer públic aquest mateix 2015. O l’estudi, publicat recentment que situa el nombre de pisos buits a la província de Barcelona en un total de 283.155.

     Vostè vol fer-me creure realment que ha vist un estudi que indica que en la província de Barcelona es necessitaran més de 283.155 pisos en els pròxims anys?

     Sento la longitud de la resposta. Si vol per no saturar aquest fòrum en podem seguir discutint per altres vies comunicatives.

     Salut!

   • cristina

    I quant parles de preu m2 es quant una empresa ven i no te cap concurs de creditors….si te un concurs de creditors a qui le deu la pasta negocia un altra preu molt diferent. O es que el vostre discurs de que la banca sempre guanya en aquest cas es al contrari. Heu ficat la pota i ja podeu fer discurs diferent

  • Carlos Moreno

   Sense cap tipus de polemica el titular de la major part dels terrenys es Sacresa promocio SL aquest es el propietari majofitari que consta en el projecte presentat per l’IMPSOL.

   • Lucas

    Molt hem temo que això és obvi per molt que a cristina no comenta per aportar res sinó que es un perfil dels que surten per les eleccions, que intenta difamar sobre els que critiquen a CIU

    un Guillem Bastida rere l’altre…

    • cristina

     Perque sempre que teniu cap critica el problema son dels altres.per cert ni soc de ciu i la guillem badtida criticava a la cup. Vosatres no arribeu aquest merit

 • Carlos Moreno

  Quiero aclarar la cuestion de la no comunicacion de Molins Camina con la AVV Riera Bonet. Debo rectificar y disculparme porque Molins Camina si se puso en contacto con nosotros el 16 de marzo el problema es que lo hizo por un canal no habitual para este tipo de cosas eso no quiere decir que no sea valido. Ademas segun conversacion nos enviaron un mail el problema en este caso es que la direccion no era correcta.
  A partir de aqui nos hemos emplazado para consensuar esa reunion.

  • dclosa

   Carlos Moreno , Pues,… Ha estado de suerte, ¡Por fin !, con el “canal oficial” , Que nos enteremos todos, ¿Cual és ? , ¿ Cómo lleva lo de la Susana, rectificará también? , Ha estado de suerte, con acuerdos con un indivíduo que dice : “No ostento ningún cargo en molins camina” ni estoy en listas ni nada, cuando en realidad está en la lista de Podemos-Cataluña… y sin ser portavoz de podemos, controla los medios, y selecciona los amigos del Facebook de podemos y el Facebook de camina-Molins, y que la gente pueda hacer libremente comentarios a lo que publican. Y encima tiene la barra e hipocresía de decir : El Viu , “Este no es un canal oficial, y de que “no puedo pedir nada en nombre de una candidatura (camina-Molins) de la que no formo directamente parte” .

   • Carlos Moreno

    Que raro ya estaba tardando pero no pasa nada. Utilizare su idioma para explicárselo.Usted tiene la mala costumbre de bajarse los pantalones y defecar con su estúpida e insolente verborrea dejando lo que expulsa en cualquier sitio al igual que le permite a su perro. El “canal oficial” es el telf. de la asociación, el correo electrónico o el vis a vis pero no el que usted pretendía en las paginas de contacto en las que buscaba “amor”. Su segunda pregunta se refería a Susana…susana…susana que es la que tenia un ratón algún contacto suyo o tal vez su muñeca hinchable ..Conozco a tres Susanas a cual se refiere …aunque afinando creo que puedo adivinarlo, aunque no creo que si es la que imagino a ella le haga mucha gracia que usted la ponga en la palestra, todo y así para saciar esa curiosidad suya tan curiosa le diré que no tengo nada que rectificar con la Susana a la que creo que se refiere y que en el caso de que usted crea que si, le recomiendo que antes de juzgar o tomar partido debería conocer otras versiones se sorprendería. No obstante a lo mejor no hablamos de la misma, si pudiera dar mas detalles de quien es y porque debo rectificar pues le daría mas explicaciones, eso si en su idioma para que me entienda. Si puedo aclararle algo mas puede pedir una reunión por el canal oficial, el correo es aavv.rierabonet@gmail.com, tlf 936685/609, y la dirección es Amadeu Vives n 30 mi nombre ya lo sabe. Un placer haberle podido ayudar.

    • dclosa

     Carlos Moreno , Ya veo que no lee todas las actualizaciones de última hora, decía a con una réplica a su recién encontrado Alex = Alejandro Pérez , de que : Estoy totalmente de acuerdo con lo indicado por el Sr. Carlos Moreno de que “a nivel de asociación, que nunca hasta la fecha nos hemos negado a hablar con nadie, ni de nada”, aún que quizás no es del todo cierto eso por eso de la Sra. Susana Ojeda candidato nro. 26 del PSC para el 2015 , No entiendo el resto de su mensaje, ni si realmente és usted el presidente de una AA/VV , En caso que lo sea, no está nada bien todo eso que dice de bajarse los pantalones y defecar, hacer un vis a vis, páginas de contacto, muñeca hinchable, Susana la del ratón, rabia y menosprecio, etc. ¿código ético? , Muy , muy mal gusto para todo un señor Presidente de una AA/VV , y en horario escolar. Tal para cual, Espero se deje convencer a las doctrinas, tal como dice Ferreiros en el Facebook de RadioMdR (17-04) del stalinista Alejandro Perez, que sigue intentando imponer sus verdades, que ya nadie se las cree en todo el Baix Llobregat. y decía que no solamente estoy en PODEMOS, como militante , sino que ademas ,pertenezco al Consejo Ciudadano de Podemos-auténtico de MOLINS DE REI, por mas absurdeces que salgan de la pluma del personaje PEREZ. Por lo menos hasta la fecha , NINGUN organo de PODEMOS , me ha comunicado nada. ¿Será que lo hacen por un canal no oficial?

     • Carlos Moreno

      No sufra mas ya se que lleva todo el dia mirando a ver si recibe una respuesta.
      Me ratifico en todo lo que le dije ayer y me sorprende que diga ..todo un señor presidrntede una AAVV hace un tiempo eramos vendidos a los que nos compravan el silencio con las subvenciones, mas tarde eramos celulas socialistas y mas cosas pero en fin… vamos mejorando. Si es cierto hablo con todo el mundo hasta con usted si lo desea ya sabe tiene todos los datos del canal oficial para ponerse en contacto conmigo. Le dire tambien aunque usted posiblemente no lo entienda que por peticion sere muy respetuoso con quien de lo merece en esta conversacion. No me despedire de usted sin antes decirle que aparte de todo lo que le dije ayer que usted sabe que es cierto por mucho que en sus respuedtas se haga el despistado, que si debe algo pagelo su conciencia se lo agradecera.
      Un placer haberle podido ayudar y hasta nunca.

     • dclosa

      Qué t’empatolles nano ! , La imaginación al poder no sirve en estos casos, Insisto : eso de hablar de bajarse los pantalones y defecar, hacer un vis a vis, páginas de contacto, muñeca hinchable, Susana la del ratón, rabia y menosprecio, etc. ¿código ético? , Todo de muy mal gusto en boca de todo un señor Presidente de una AA/VV , y en horario escolar…… “Hasta nunca” és lo mejor que ha escrito, Que le vaya bonito con su nuevo amigo del canal oficial… “Dios los cria y ellos se juntan”

 • Pingback: Ana Aroca (Molins Camina): "Les Guardioles seran un barri fantasma" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Xavi Paz (PSC): "Ens hem sentit sols denunciant les retallades de la Generalitat" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Molins de Rei constitueix un ple amb 7 partits que marquen perfil des del primer ple | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Molins Camina torna a posar en dubte la viabilitat de Les Guardioles | Viu Molins de Rei()