L’associació de veïns de La Granja organitza un mercat de segona mà per ajudar als aturats

Fem dissabte és una iniciativa organitzada per l’Associació de Veïns de la Granja amb un doble objectiu: dinamitzar el barri i ajudar les persones aturades. Consisteix en un mercat de segona mà on els venedors, de forma exclusiva, seran molinencs sense feina. 

Carles Joan i Heidi Martínez en roda de premsa // Jose Polo

Carles Joan i Heidi Martínez en roda de premsa // Jose Polo

Un mercat de productes de segona mà a “l’estil Palo Alto de Barcelona, aquesta és l’aposta pels dissabtes de l’associació de veïns del barri de La Granja. Sota el nom de Fem Dissabte, a partir del 9 de maig, la rambla de la Granja acollirà les parades organitzades per diferents persones sense feina de Molins de Rei. “És una proposta on volem col·laborar amb els aturats”, ha indicat la presidenta de l’entitat veïnal, Heidi Martínez.

Qui vulgui vendre els seus objectes de segona mà, i acrediti que està a l’atur, podrà fer-ho sense pagar cap taxa. La iniciativa neix amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, que s’encarregarà de costejar les taules i les cadires. Tothom que compri estarà donant un cop de mà econòmic a veïns que es troben afectats per la xacra de l’atur.

“Estem parlant d’un street market, activitat recorrent a diferents països d’Europa, a la Rambla de la Granja”, diu Carles Joan, un dels promotors i resident a La Granja. “És una activitat favorable pels veïns del barri”, afirma. No hi haurà cap tipus de requisit en els productes que es puguin vendre, només quedaran exclosos els productes d’alimentació.

“Volem que a través del servei d’ocupació i serveis socials de l’Ajuntament els aturats de Molins de Rei siguin conscients que tenen aquesta opció”, ha indicat Joan, durant la roda de premsa de presentació del projecte, on ha estat present la regidora d’Ocupació, Anna Cantudo. No descarten que, en un futur, el mercat pugui acollir aturats d’altres poblacions.

Per participar d’aquesta iniciativa cal omplir una sol·licitud que es pot trobar a la pàgina web de l’associació de veïns i, també, a través del servei d’orientació laboral de Molins de Rei. De moment, per la primera data ja tenen set venedors confirmats.

Recomanacions personalitzades