El procés per aconseguir la zona 1 es congela

La Ponència Unitària sobre transport públic es torna a reunir sense novetats significatives respecte a la possibilitat de que Molins de Rei entri a formar part de la Zona 1. La Plataforma d’Usuaris del Transport Públic de Molins de Rei segueix pressionant. 

Signatures per reclamar la incorporació a la zona 1 // Jose Polo

Taula de recollida de signatures per aconseguir la zona 1 organitzada l’any passat // Arxiu – Jose Polo

Van començar amb una gran mobilització ciutadana per després entregar-li 3.888 signatures a l’Ajuntament. Es va crear un gran consens polític. Fins i tot alguns van assegurar que arribaria al maig del 2015. Però el procés per fer que Molins de Rei tingui zona 1 de transport públic està, a hores d’ara, congelat. A petició de la Plataforma d’Usuaris del Transport Públic de Molins de Rei (PUTP), la ponència unitària que reuneix els partits polítics locals amb aquesta entitat s’ha reunit el 7 d’abril. Segons explica la PUTP en un comunicat, aquesta reunió constata que no hi ha hagut “cap avanç significatiu”.

Les últimes informacions alertaven que Molins de Rei, al no formar actualment part de la zona 1, podia quedar-se fora la primera fase de la implantació de la T-Mobilitat, el nou sistema de transport públic pel qual aposta la Generalitat de Catalunya i que, en un principi, ha d’imposar un sistema de pagament per quilometratge. L’alcalde, Joan Ramon Casals, va dir en una entrevista en aquest mateix mitjà a principis del mes de març que havia demanat “estar en la fase de prova pilot de la T-Mobilitat” però que encara esperava la resposta. I és en aquest punt es troba ara el procés.

En aquest context, la PTUP segueix “reivindicant les discriminacions que pateix Molins de Rei en matèria de tarifes del transport públic” i, per tant, “repta a les forces polítiques a solucionar aquest greu problema”. A més, des d’aquesta entitat, s’apunta a què la nova Àrea Metropolitana de Barcelona que es constituirà immediatament després de les eleccions municipals tindrà un paper important en la solució del problema.

A més, la PTUP exigeix “de forma immediata” que es posi fi a la discriminació negativa d’haver de pagar 2 sones per anar i venir de Sant Feliu, població situada just al costat de Molins de Rei, quan s’utilitza un bitllet combinat. A més de la zona 1 i un tracte just per desplaçar-se cap a Sant Feliu, aquesta associació també demana poder accedir a la targeta rosa, que ofereix un sistema de rebaixes per a gent gran i discapacitats, però només de la zona 1, almenys fins ara.

Recomanacions personalitzades