El procés per aconseguir la zona 1 es congela

La Ponència Unitària sobre transport públic es torna a reunir sense novetats significatives respecte a la possibilitat de que Molins de Rei entri a formar part de la Zona 1. La Plataforma d’Usuaris del Transport Públic de Molins de Rei segueix pressionant. 

Signatures per reclamar la incorporació a la zona 1 // Jose Polo

Taula de recollida de signatures per aconseguir la zona 1 organitzada l’any passat // Arxiu – Jose Polo

Van començar amb una gran mobilització ciutadana per després entregar-li 3.888 signatures a l’Ajuntament. Es va crear un gran consens polític. Fins i tot alguns van assegurar que arribaria al maig del 2015. Però el procés per fer que Molins de Rei tingui zona 1 de transport públic està, a hores d’ara, congelat. A petició de la Plataforma d’Usuaris del Transport Públic de Molins de Rei (PUTP), la ponència unitària que reuneix els partits polítics locals amb aquesta entitat s’ha reunit el 7 d’abril. Segons explica la PUTP en un comunicat, aquesta reunió constata que no hi ha hagut “cap avanç significatiu”.

Les últimes informacions alertaven que Molins de Rei, al no formar actualment part de la zona 1, podia quedar-se fora la primera fase de la implantació de la T-Mobilitat, el nou sistema de transport públic pel qual aposta la Generalitat de Catalunya i que, en un principi, ha d’imposar un sistema de pagament per quilometratge. L’alcalde, Joan Ramon Casals, va dir en una entrevista en aquest mateix mitjà a principis del mes de març que havia demanat “estar en la fase de prova pilot de la T-Mobilitat” però que encara esperava la resposta. I és en aquest punt es troba ara el procés.

En aquest context, la PTUP segueix “reivindicant les discriminacions que pateix Molins de Rei en matèria de tarifes del transport públic” i, per tant, “repta a les forces polítiques a solucionar aquest greu problema”. A més, des d’aquesta entitat, s’apunta a què la nova Àrea Metropolitana de Barcelona que es constituirà immediatament després de les eleccions municipals tindrà un paper important en la solució del problema.

A més, la PTUP exigeix “de forma immediata” que es posi fi a la discriminació negativa d’haver de pagar 2 sones per anar i venir de Sant Feliu, població situada just al costat de Molins de Rei, quan s’utilitza un bitllet combinat. A més de la zona 1 i un tracte just per desplaçar-se cap a Sant Feliu, aquesta associació també demana poder accedir a la targeta rosa, que ofereix un sistema de rebaixes per a gent gran i discapacitats, però només de la zona 1, almenys fins ara.

 • Carlos

  No es cert que per anar a Sant Feliu es paguin dos zones.

  • Joan

   Si que es cierto que hay que pagar dos zonas

   • Xènia

    S’ham de pagar 2 zones si vas amb un bitllet o abonament normal. Hi ha un abonament Molins-Sant Feliu que és a un preu especial (mes baix que les 2 zones)

    • José Luis

     Tots teniu una part raó. Quan des de la PUTP-MdR ens referim a que anar a Sant Feliu paguem 2 zones, ens referim a que utilitzant el bitllet més usat del Sistema Tarifari Integrat (STI) que es la T-10 i que ens permet fer transbordament a altres modes de transport: metro, bus, tramvia…Es cert que fent servir els bitllets de Renfe, principalment el Bono Tren no paguem 2 zones, per anar a Sant Feliu, entre altres coses per que les zones de Renfe son diferents i en el nostre cas el límit de zones està entre Sant Joan Despí i Cornellà. Però en el cas de la major part dels viatges que fem els molinencs es a municipis que estan a la zona 1 (Barcelona, Cornellà i L’Hospitalet) i per tant portem sempre una T-10 a la butxaca de 2 zones que val un 97% més que la de una zona i que esporàdicament o puntualment anem a Sant Feliu a fer gestions al metge especialista, la policia autonòmica o del estat, a les oficines de la SS, al SOC o la OTG, etc. no ens surt a compta treure un altre bitllet i fem servir la T-10 que portem a la butxaca de 2 zones, cosa que no passaria si aquests 2 municipis en lloc de estar un a la zona 1 i l’altre a 2, estiguessin sent limítrofs entre la 2 i la 3 o la 3 i la 4, etc.., es podria viatjar entre ells amb una T-10 de una zona. Per les persones que el seu viatge més freqüent sigui Sant Feliu i no hagin de agafar cap autobús per el seu desplaçament, els hi surt més a compte el Bono Tren de Renfe de 10 viatges o inclús la targeta de 10 viatges de Soler i Sauret, si prefereixen l’autobús i no han d’agafar cap més transport públic dins de Sant Feliu.

 • Carlos

  Torno a repetir si tu vas de Molins a Sant Feliu pots fer servir una t10 d’una zona al igual que entre pobles limotrofes de qualsevol corona sempre i quan momes facis aquest desplaçament sense transbordament i que no pasis per mes poblacions aixo no ho dic jo es la norma nomes s’ha de buscar i llegir.

  • Santfeliuenc molinenc

   Pilla el tren en Sant Feliu con una T-10 y prueba a bajarte en Molins, a ver si se te abren las puertas. Si vas de Molins a Sant Feliu lo podrás hacer porque no hay que fichar al salir, pero como te enganchen…

  • José Luis PUTP-MdR

   En aquest enllaç podreu trobar la normativa que regula el Sistema tarifari integrat:

   http://www.atm.cat/web/ca/veure.php?pdf=ca/_dir_tarifari/caracteristiques.pdf&h=550

   Que diu textualment pel que fa referència a la discusió, el següent:

   “En el cas d’un desplaçament que tingui el seu origen o
   destinació en estacions contigües o municipis limítrofs situats a diferent zona
   tarifària, es podran utilitzar els títols de transport integrats d’1 zona, sempre i quan no es realitzi cap transbordament i amb les següents
   excepcions:

   o Quan l’estació d’origen o
   destinació estigui situada a la corona 1

   o Quan tot i sent municipis limítrofs, per a realitzar
   aquest desplaçament s’hagin de travessar altres municipis

   o Quan s’utilitzi una targeta integrada de viatges
   il·limitats (T-Mes, T-Jove, T-Trimestre T-Dia), que es circumscriurà a la zona
   de primera validació.”

   Com podeu veure encara que entre municipis limítrofs de diferents zones es pot viatjar amb títols integrats de 1 zona, es requereixen 2 condicions:

   1.- Que no es faci cap transbordament y
   2.- Que cap dels municipis estigui a la zona 1.(es el nostre cas)

   Es veritat que tal com està redactat es una mica complicat entendre-ho, per que primer posa la condició del NO transbordament i després fa la excepció per als municipis de la zona 1, junt amb altres 2 excepcions més.

   Espero que amb això us hagi quedat clar a tots i totes.

 • Carlos

  Lamento tenir que dir aixo pero cap explicacio de les que doneu es valida jo parlo de t 10 i de Molins Sant Feliu i si algu de vosaltres pertany a la PUTPM hi no ho sap…..doncs res a dir.
  Jo edtic pel tranport public pero tambe perque les coses s’expliqin com son .amb totes les seves consequencies.

 • Carlos

  es cert …estic equivocat aquesta norma no serveix quan el municipi d’origen o desti pertany a la zona 1. El que resulta mes discriminatori. Torno a demanar disculpes per la meva errada

 • Pingback: CiU presenta la T-Mobilitat com la solució a "l'anomalia" de la zona 2 al 2016 | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El PP Molins de Rei demana equitat d'inversió econòmica en els barris | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Molins de Rei continuarà a la Zona 2 de transport públic fins al 2018 | Viu Molins de Rei()