La jutgessa de pau, Pilar Raventós, dimiteix “disconforme amb la manera de fer” de l’alcalde

Pilar Raventós, jutgessa de pau de Molins de Rei des de fa vuit anys, dimiteix del seu càrrec mostrant-se “disconforme amb la manera de fer” del govern municipal i s’incorpora a la llista d’ERC a les pròximes eleccions municipals. 

Imatge de la Pilar Raventós, // ERC Molins de Rei

Imatge de la Pilar Raventós, // ERC Molins de Rei

Pilar Raventós, de 85 anys i jutgessa de pau de Molins de Rei des de fa 8 anys, ha dimitit mitjançant una carta enviada a l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU).

“Ara em tocava renovar o plegar i vaig escriure diferents correus a l’alcalde però no em va contestar”, indica Raventós a Viu Molins de Rei. “Van passar els dies i em vaig assabentar que alguna cosa passava”, assegura l’exjutgessa. “Ells ho negaran, però tenen pactat un determinat perfil per aquest càrrec”, sentència. “Si m’haguessin dit que no comptaven amb mi ho hauria deixat però estic disconforme amb aquesta manera de fer”, reclama Raventós demanant més claredat.

El càrrec de jutge de pau, que s’ha de renovar cada quatre anys, es decideix actualment per votació al ple municipal i diversos candidats ja s’han presentat per ocupar-lo. Fonts municipals asseguren a aquesta redacció que, tot i que “potser sí que no es va contestar algun mail, sí que es va parlar amb la senyora Raventós”. Segons les mateixes fonts, ho van fer “tant la directora de serveis com el mateix alcalde”. Des del consistori s’explica que Raventós volia la seva renovació “de manera automàtica” quan aquesta decisió correspon al ple municipal.  A més, indiquen que Raventós havia informat al consistori en la seva carta de dimissió que es presentaria en una llista electoral “sense dir quina”.

Tancarà la llista d’ERC

La llista electoral en qüestió és la d’ERC i, tot i que sí que és cert que Raventós tancarà la llista republicana, aquesta dada no apareix en la carta de renuncia que va entregar a l’Ajuntament. Fonts d’ERC han filtrat la missiva dirigida a l’alcalde Joan Ramon Casals i, en aquesta, no apareix cap informació on s’indiqui que formarà part d’una llista electoral. Des d’aquesta formació desvinculen la dimissió de Raventós amb la seva incorporació a les llistes del partit.

Altres fonts municipals consultades per aquest diari asseguren que en la documentació de la dimissió de Raventós al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya apareix la informació que la vincula a la llista d’ERC. Des del partit liderat per Sílvia Guillén, però, indiquen que aquesta dada apareix en la resposta d’aquest òrgan a la dimissió de Raventós i no pas en la seva renuncia. Reiteren, a més, que l’exjutgessa de pau va decidir tancar la llista electoral “després de dimitir”.

Pilar Raventós va néixer a Sant Sadurní d’Anoia al 1929 i portava en el càrrec des del 2007. Resident a Molins de Rei des del 1962, ha col·laborat amb diferents entitats i anteriorment havia militat al PSUC i a Iniciativa per Catalunya. Tancarà llista d’ERC en l’última posició, com a suplent.

Recomanacions personalitzades