El ple municipal denuncia per unanimitat les retallades de la Generalitat en beques menjador

S’aprova per unanimitat una moció presentada pel PSC on es denuncien les retallades de la Generalitat en beques menjador. CiU vota a favor d’una moció que critica els seus companys de partit i es genera una picabaralla dialèctica entre els socialistes i ERC. 

Imatge de l'inici del curs a l'escola La Sínia l'any passat // Jordi Julià

Imatges del passadís de l’escola La Sínia // Jordi Julià

A tres mesos del final del curs escolar, la Generalitat de Catalunya governada per CiU encara no ha presentat la resolució definitiva de les beques menjador pel curs 2014-15. Aquesta és una de les causes que ha portat el PSC Molins de Rei, que en l’àmbit local forma govern amb els convergents, a presentar una moció al ple municipal del mes de març per denunciar la situació que afecta greument a algunes famílies.

El portaveu del PSC i regidor d’Educació, Xavi Paz, ha assegurat durant el debat que el consistori està fent “veritables esforços” per aconseguir que cap infant tingui problemes per poder fer ús del servei de menjador. Segons els socialistes es posa en relleu la “manca de finançament necessari per part de la Generalitat de Catalunya”. La moció exigeix “responsabilitat” al govern català per garantir el servei que en els últims anys si ha fet servei ha estat gràcies a les aportacions dels ajuntaments per suplir les retallades del departament d’Ensenyament.

La moció ha estat aprovada per unanimitat entre tots els partits polítics, inclosa Convergència i Unió, tot i que el text era crític amb la forma de gestionar dels seus companys de partit. La regidora de Serveis Socials, Carme Madorell (CiU), ha assegurat que “evidentment que es pot fer més” però que això no vol dir que el que actualment es fa “no sigui bo”. “Es posa molt en dubte el sistema de beques menjador però sembla que és un sistema força positiu”, ha dit la convergent. “La situació pressupostària de la Generalitat és la que és, i tots els presents sabem perquè”, ha justificat Madorell.

Crítica amb com s’ha presentat, que no amb la moció en si mateixa, s’ha mostrat Sílvia Guillén, d’ERC. “Ens hauria agradat que aquesta moció la presentés la regidoria d’Educació i no el PSC”, ha afirmat la republicana. Tanmateix, des d’aquesta formació s’ha proposat crear un “programa d’insuficiència alimentària”. Paz ha contestat les paraules de Guillén assegurant que ERC “també ha votat” les retallades en beques menjador al Parlament. Atenta a la retransmissió en directe d’aquest diari a través de Twitter, la vicepresidenta primera del Parlament, Anna Simó (ERC), ha respost Paz a través d’aquesta xarxa social assegurant que la seva afirmació és “fruit de la desinformació”.

“Hem de plantar cara a les polítiques de la Generalitat”, ha indicat Pere Garcia, des d’Iniciativa per Molins de Rei. L’ecosocialista també ha tingut unes breus paraules crítiques respecte a l’actitud del consistori. “Assumir els incompliments del govern no és fer més polítiques socials com a vegades ens expliquen”, ha sentenciat Garcia.

Recomanacions personalitzades