El servei tècnic subcontractat de la central de Movistar a Molins de Rei se suma a la vaga indefinida

Els treballadors de l’empresa Itete, subcontratada per Movistar per fer-se càrrec del servei tècnic a la central de la companyia de Molins de Rei, se sumen a la vaga indefinida per protestar contra la precarització de les seves condicions laborals. 

Dos treballadors subcontractats per Telefònica a la central de Molins de Rei // Jose Polo

Dos treballadors subcontractats per Telefònica a la central de Molins de Rei // Jose Polo

Cada tres anys la gran multinacional Movistar, antiga Telefónica, renova l’anomenat contracte “Bucle Client”, que vincula la companyia amb les empreses que té subcontractades encarregades del seu servei tècnic. En aquest procés de renovació del contracte amb les subcontractades com Cobra, Comfica, Cotronic, Abente o Itete, la multinacional aprofita per “abaixar el preu de les contractes”, segons denúncia a Viu Molins de Rei Cristian Jara, president del comitè d’empresa d’Itete pel sindicat co.bas, que és la que presta aquest servei a la central de Molins de Rei.

La renegociació de les condicions del servei acaba “afectant els treballadors” i també “als autònoms” que donen aquest servei a Movistar, segons explica Jara. “Reclamem unes condicions laborals dignes i no estar cada dia més precaritzats”, sentència el representant sindical. És per això que des d’ahir els treballadors subcontractats i autònoms han estat cridats a una vaga indefinida. “A Molins de Rei som cinc treballadors d’Itete i els cinc hem fet vaga”, afirma Jara. Dels autònoms que presten aquest servei al municipi no tenen dades, asseguren.

Els treballadors vinculats a Movistar a través de tercers són els responsables de fer realitat les altes, baixes i avaries en els serveis de coure i fibra òptica. És per això que qui vulgui fer alguna d’aquestes accions a Molins de Rei pugui tenir problemes durant els dies que duri la mobilització, que és indefinida. A Madrid la protesta va començar abans, el 28 de març. Segons BTV, un centenar de persones han participat en una concentració a Barcelona aquest dimecres que ha comptat amb la presència dels treballadors molinencs. El Diari del Treball afegeix que el malestar laboral dels subcontractats podria encomanar-se als treballadors que depenen directament de Movistar.

Recomanacions personalitzades