Una campanya a Change.org recull signatures contra el tancament de les dues línies de P3

En menys de 24 hores la campanya iniciada en aquesta xarxa social aconsegueix més de 400 signatures virtuals. Les signatures dirigides a la conselleria d’Ensenyament reclamen la reobertura de com a mínim una de les dues línies de P3 suprimides pel proper curs.

Captura de pantalla de la petició a Change.org

Captura de pantalla de la petició a Change.org

L’oposició de la comunitat educativa i la ciutadania de Molins de Rei al tancament de les dues línies de P3 es mostra al carrer i, també, a les xarxes socials. Una campanya amb aquest propòsit a la plataforma Change.org ha recollit més de 400 signatures en menys de 24 hores.

La iniciativa reclama la “reobertura de com a mínim una de les dues línies suprimides a l’escola pública per al curs 2015-2016 davant la situació de desajust entre oferta i demanda dels centres públics”. I és que enguany s’ha registrat la petició de 208 places de P3 a l’educació pública quan, després de la retallada de dues línies, només se n’oferien 200 i, per tant, vuit infants pateixen el risc de no poder-se escolaritzar a la pública. A més, la missiva dirigida a la Generalitat assegura que “en cap cas” s’accepta que la solució a la situació impliqui un augment de la “ràtio de cap classe de l’escola pública per sobre dels 25 alumnes”. La consigna és clara: es reclama una línia més de P3 i es mostra oposició a un augment de les ràtios.

Suport social i polític

Unes 500 persones es van manifestar el passat 26 de març per mostrar el rebuig a aquesta decisió. A més, les forces polítiques de Molins de Rei han acordat per unanimitat lluitar per la reobertura d’una de les dues línies de P3 suprimides. Durant els pròxims dies, el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), i l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU) han de reunir-se amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per trobar una solució al conflicte.

La retallada de les dues línies de P3 va ser una decisió de la Generalitat per la baixada de la natalitat i va ser acceptada pel Consell Escolar, òrgan que reuneix el govern municipal, partit polítics i les escoles, a canvi que l’Ajuntament pogués escollir en quines escoles se suprimirien els grups de P3 i així evitar el possible tancament d’un centre.

Recomanacions personalitzades