Iniciativa reclama ajuts per finançar les millores urbanístiques a Vallpineda i la Rierada davant el Síndic

Els ecosocialistes han demanat al Síndic de Greuges de Catalunya que faci pressió per “reactivar els ajuts econòmics” que permetrien als veïns de Vallpineda i la Rierada comptar amb subvencions per fer front a la futura urbanització dels barris de muntanya.

Sergi Conde (Iniciativa) a la porta del Síndic // Iniciativa per Molins de Rei

Sergi Conde (Iniciativa) a la porta del Síndic // Iniciativa per Molins de Rei

En el present mandat s’han donat diferents passes per tal que la urbanització de la Rierada i Vallpineda es converteixi, després de molts anys d’espera, en una realitat. Segons Iniciativa per Molins de Rei, partit actualment a l’oposició, no s’ha donat el pas definitiu que “suposa la clau de passar del pla teòric al pla real” i que serà el que “acabarà decidint que es pugui dur o no a terme la urbanització”. Aquest pas, segons els ecosocialistes, és el “compromís ferm” del govern municipal per “fer-se càrrec d’una part dels costos d’urbanització”. Per a Iniciativa, el consistori hauria d’aconseguir els diners necessaris per fer front aquesta part dels costos principalment a través de recursos supramunicipals ja que, segons el portaveu del partit, Sergi Conde, els costos són “inassolibles per part de la majoria de propietaris”.

És per això que aquest partit s’ha posat en contacte amb el Síndic de Greuges de Catalunya amb l’objectiu de que pugui “analitzar i oferir opcions pel finançament de la urbanització dels barris de muntanya”. És per això que lluiten per recuperar l’esperit de la llei 3/2009 de la Generalitat de Catalunya de regularització i millora de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics que dotava d’ajuts per la urbanització dels barris de muntanya. Des del 2010, amb l’arribada de CiU al govern de la Generalitat, no es subvencionen actuacions com aquesta, segons informen els ecosocialistes a través d’un comunicat.

 • Pingback: S'aprova la urbanització de Vallpineda després de molts anys d'espera | Viu Molins de Rei()

 • dclosa

  Creo que todo eso de la foto de Sergi Conde (Iniciativa) a la porta del Síndic, y de que els ecosocialistes han reclamat
  ajuts econòmics que permetrien els veïns de Vallpineda i la Rierada fer front a
  la futura urbanització, en estos momentos, és puro oportunismo y propaganda
  electoral, y se está llamando a la
  puerta equivocada. Tal como dice el
  dicho “Cada palo que aguante su vela” ,
  La clau de passar del pla teòric al pla real i de que es pugui dur o no a terme la
  urbanització, está en las plusvalías que
  alcanzarán los terrenos y las casas ya construidas, y el govern municipal , bastante tiene con lo
  suyo, y no debe por qué fer-se càrrec dels costos d’urbanització, a lo sumo, el consistori hauria
  d’aconseguir métodos de financiación para los propietarios, dels diners necessaris per fer front als costos, pero , siempre, que vengan de
  recursos supramunicipals.
  El Síndic de Greuges de Catalunya
  bastante trabajo tiene en mantenerse en su poltrona y en justificar su empleo, contentando a unos
  y a otros, sin tomar baza en nada. Una pérdida de tiempo.

  • dclosa

   Afortunados los que tienen allí una parcela o una torre, que pronto serán ricos , y que con garantía de su propiedad podrán pedir un crédito bancario. Lo lastimoso son los que no tienen nada en propiedad.

 • Pingback: Joan Ramon Casals (CiU) treu pit abans de començar la campanya | Viu Molins de Rei()