El Parc del Baix Llobregat serà l’espai central dels esports urbans

L’Ajuntament de Molins de Rei ha iniciat les obres de construcció d’un skate park i, pròximament, també s’instal·larà una zona de workout. Totes dues disciplines estaran situades al Parc del Baix Llobregat. D’altra banda, les obres del nou accés al riu Llobregat ja han començat. 

Un tractor treballant al Parc del Llobregat // Jose Polo

Un tractor treballant al Parc del Llobregat // Jose Polo

El govern municipal format per CiU i PSC aposta pel parc del Baix Llobregat com a zona centralitzadora de la demanda d’esports urbans a Molins de Rei amb la construcció d’un skate park i una zona de workout. En aquest parc hi conviuran els usuaris d’aquests nous esports, els gossos i els seus amos amb la zona de lleure instal·lada l’any passat i les persones que utilitzen la zona de jocs infantils i la pista poliesportiva.

“La demanda d’un skate park ja fa temps que existeix”, assegura l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), qui també afirma que aquesta nova obra és fruit del diàleg amb les entitats que el reclamaven. “Ara la pràctica de l’skate s’haurà de fer aquí i no en altres punts de la vila fent malbé el mobiliari urbà”, indica el regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC). Fins ara el parc de la Mariona era un dels espais més utilitzats. S’espera que la instal·lació especialitzada per l’ús del monopatí estigui construïda en un parell de mesos.

El pressupost de l’obra és de 59.985,75 euros. Els diners sortiran de “les baixes de diverses obres que ha fet l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i en especial del Ricard Ginebreda”, informa l’alcalde. És a dir, no hi haurà un cost extra per a l’Ajuntament, sinó que els diners que s’invertiran són els que han sobrat d’altres projectes. L’espai tindrà unes dimensions de 13×45 metres i un total de set mòduls de dificultat.

Amb aquesta acció el govern espera “dinamitzar el parc del Llobregat perquè quedi connectat amb la Zona Esportiva Ricard Ginebreda” en paraules de Paz, qui també considera que el parc estava, fins ara, “poc utilitzat”. Tot i que el socialista reconeix que “el repte de la convivència està sobre la taula”, assegura que el clima que hi haurà entre usuaris tan diversos -gossos, skaters, workoutters, usuaris de la pista i infants- “serà bo”. Aquesta primera fase de l’skate park està ideada perquè, amb el pas del temps, s’incorpori una segona que el podria ampliar. De moment, però, la segona fase és només una idea.

Recreació de la nova pista d'skate dissenyada per l'empresa Spoko Ramps // Ajuntament de Molins de Rei

Recreació de la nova pista d’skate dissenyada per l’empresa Spoko Ramps // Ajuntament de Molins de Rei

Workout, gimnàs a l’aire lliure

La remodelació del Parc del Baix Llobregat no s’acaba amb la construcció de l’skate park. Durant el pròxim mes també es portarà a terme la instal·lació d’una estació de workout. Aquest nou esport urbà consisteix a simular a l’aire lliure l’entrenament que normalment es fa a l’interior d’un gimnàs. Amb l’ajuda de diferents elements i el pes corporal de cada persona es realitzen una sèrie d’exercicis per posar-se en forma. Aquesta inversió, que serà de 15.000 euros aproximadament, també arriba després de diferents reunions amb una entitat de Molins de Rei que reuneix a practicants d’aquesta nova disciplina.

Les obres d'adequació del nou accés al riu en el seu inici // Jose Polo

Les obres d’adequació del nou accés al riu en el seu inici // Jose Polo

Les obres del nou accés al riu ja han començat

D’altra banda, les obres del nou accés al riu Llobregat per a la pràctica esportiva presentades oficialment fa quinze dies ja han començat. Amb un pressupost de 50.000 euros, el barri de la Granja comptarà amb un accés molt més segur que el del carrer Jacint Verdaguer. “Som conscients que tant el riu Llobregat com Collserola són indrets on cada vegada es practiquen més esports” i, per això, és “molt important que hi hagi un circuit des del parc de Collserola fins al riu”, ha assegurat el nou regidor de Medi Ambient en substitució de Mònica Santamans, Ramon Sànchez (CiU).

Una sèrie de dunes artificials separaran l’espai dedicat a la pràctica esportiva i el pas dels vianants per impedir l’accés dels vehicles. Immediatament després d’aquestes obres d’accés al riu començaran les d’adequació del camí de la llera del Llobregat des del barri de la Granja fins al Papiol.

Recomanacions personalitzades