Roger Castillo serà el candidat de la CUP a l’alcaldia

La CUP fa pública part de la seva llista electoral, que estarà encapçalada per Roger Castillo. Mireia Romo serà la número 2 i Josep Raventós el número 3. 

D'esquerra a dreta: Castillo, Romo i Raventós // CUP Molins de Rei

D’esquerra a dreta: Castillo, Romo i Raventós // CUP Molins de Rei

Després d’un procés on van recollir més de 100 propostes per part de la ciutadania, la CUP Molins de Rei ja té decidida la seva llista electoral per a les pròximes eleccions municipals. No hi han hagut sorpreses: Roger Castillo, qui va ser número dos a les passades eleccions i ha exercit de portaveu durant gran part d’aquesta legislatura, és el nou candidat a l’alcaldia.

Castillo, de 28 anys, és politòleg i periodista. Forma part de diversos col·lectius de Molins de Rei com l’Ateneu Mulei, on es coordinador del cicle Músiques Invisibles. També forma part de la Comissió de Focs de Sant Joan i dels Amics del Camell. Professionalment és impulsor de la Revista Fosbury, col·labora amb Catalunya Ràdio i fa de corresponsal al Baix Llobregat de Ràdio Terra.

El jove molinenc ha estat regidor portaveu de la formació de l’esquerra independentista durant aquesta legislatura. Castillo ha destacat per la seva capacitat de fer una oposició punyent però, a la vegada, ben argumentada, allunyada de la demagògia que havia caracteritzat al seu partit anteriorment. La seva feina de periodista -especialment en el terreny radiofònic- fa que tingui una gran capacitat d’expressió oral i sàpiga controlar els tempos davant dels mitjans de comunicació.

Llista renovada

La llista que la CUP presentarà en públic el proper 18 d’abril suposarà una renovació respecte l’anterior, com a mínim en les posicions capdavanteres. Cap dels quatre actuals regidors excepte Castillo anirà entre els tres primers.

Mireia Romo serà la número dos. Té 32 anys i, després d’estudiar filologia clàssica i renovada, fa classes de català per a adults a Molins de Rei i projectes de dinamització lingüística al Consorci per a la Normalització Lingüística. Romo ha format part de diferents moviments socials i és activista en la lluita contra el patriarcat formant part de diferents projectes.

Josep Raventós anirà de número tres. Destacat articulista a Viu Molins de Rei, té 38 anys i és geòleg, màster en enginyeria del terreny. Treballa com a consultor en geotècnia i instrumentació en una empresa d’enginyeria. Està casat i té dos fills i ha participat en diferents col·lectius com la JOC/JOBAC, Remolins, l’Esplai Clariana i més recentment al col·lectiu de celíacs de la vila.

Autocrítica

La CUP és l’últim partit en anunciar el seu cap de llista i, certament, ho fa molt a prop de les eleccions municipals del 22 de maig. En aquest sentit fan “autocrítica” i asseguren que la comissió de llistes, l’òrgan intern que ha ordenat les propostes recollides per la ciutadania, ha seguit un procés de treball que “s’ha allargat força més temps del previst”.

La CUP argumenta que aquesta espera s’ha produït per “respectar els espais de reflexió sobre el compromís amb el projecte que diversa de la gent proposada ens ha demanat”. Al llarg dels últims cinc mesos la CUP ha anat construint el seu nou projecte a través de diferents assemblees obertes i comissions de treball.

 • Paco

  Roger castillo, de llarg l’alcaldable més preparat!!

 • dclosa

  Cabe matizar en Roger Castillo Bosch, 28 anys, politòleg i periodista, que además de portavoz de la CUIP los martes en la Radio Municipal , es tertuliano, conjuntamente con el funcionario del Ayuntamiento , Miquel Tort, expertos conocedores, no sabemos si en sus respectivos empleos también lo son, del mundo deportivo , en el programa de la Radio Municipal de MdR de “L’etapa reina”. No sabemos cuantas horas de vuelo lleva en la vida de Molins de Rei, si está soltero o vive en pareja, si paga el IBI, si paga algún recibo del agua de Aqualia, de la guardería o de Endesa, etc. Col·laborador en progamas deportivos de Catalunya Ràdio, Lamentamos que actualment no té feina.
  Mireia Romo , 32 anys. Sabemos que ha estudiat filologia clàssica i catalana, pero, ¿Tiene ya el título de licenciatura?, y que treballa al Consorci per a la Normalització Lingüística de Molins de Rei, Tampoco sabemos cuantas horas de vuelo lleva en la vida de Molins de Rei, Aún viviendo en pareja como vive, si paga el IBI, si paga algún recibo del agua de Aqualia, de la guardería o de Endesa, y si duelen los piercings, etc.
  Josep Raventós 38 anys, por las publicaciones sobre el agua en Viu molins, parece ser el ideólogo de
  la CUP , ¿És autónomo? , Suponemos que al estar casat i és pare de 2 fills, tiene ya unas cuantas horas de vuelo en la vida de Molins de Rei y sabe lo que és pagar el IBI, pagar el recibo del agua, el de la guardería, el de Aqualia , de Endesa, etc.
  Bueno sería que la CUP publicase las 92 personas restantes de las 100 propostes de noms per formar part de la llista electoral, 8 dels quals “van quedar descartats immediatament perquè o bé es tractava de noms inventats, de militants d’altres forces polítiques de la vila. ¿Mar Miralles, Proubasta y Boltrán ya han cubierto el cupo en la CUP?

  • Elena

   Realment se t’en van de les mans els comentaris xd

 • Pingback: La CUP Molins de Rei presenta una llista electoral amb moltes cares noves | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Roger Castillo (CUP): "L'Ajuntament ha de ser una eina de transformació, no de gestió de la misèria" | Viu Molins de Rei()