La CUP creu que el Consell de Seguiment de la Crisi és “ineficaç”

Tot i que no valoren negativament la proposta, la CUP considera que el Consell de Seguiment de la Crisi “s’ha demostrat ineficaç a l’hora de plantejar solucions estructurals” davant la situació econòmica actual. Millor valoració li donen a la Taula Local d’Habitatge.

El Consell de Seguiment de la Crisi es va reunir a la sala de plens per fer una valoració de les accions realitzades // Ajuntament de Molins de Rei

Una de les trobades del Consell de Seguiment de la Crisi aquesta legislatura // Arxiu – Ajuntament de Molins de Rei

El partit de l’oposició que va aconseguir més vots a les passades municipals, la CUP, critica el Consell de Seguiment de la Crisi, una de les obres de govern de les que CiU i PSC se senten més orgullosos.

Segons el partit de l’esquerra independentista, aquest òrgan “s’ha demostrat ineficaç a l’hora de plantejar solucions estructurals a la crisi”. Segons ells, caldria debatre “la perspectiva política” amb què es vol fer front a la crisi optant per “l’anticapitalisme i la necessària transformació social com a punt de partida per poder plantejar solucions estructurals”. Aquesta valoració arriba després de l’última trobada del Consell feta a principis de març.

La CUP proposa que, en el cas que el Consell segueixi endavant la pròxima legislatura, es prioritzin “unes quantes accions bàsiques” per passar a ser “un programa comú d’emergència”. També posen sobre la taula la possibilitat d’incorporar “indicadors qualitatius” a les propostes que es consideren realitzades.

El partit de l’oposició opina que “caldria ampliar el nombre de col·lectiu presents al plenari amb entitat de lluita de base”. Ben entrada la legislatura la PAH, que en un principi no en formava part, va entrar dins del consell, tot i que després també ha dubtat de la seva utilitat.

Aposten per la continuïtat

No tot són crítiques cap a la proposta premiada en dues ocasions. De fet, la CUP aposta per mantenir el Consell i valora positivament “el seguiment constant de les accions dutes a terme” així com “l’espai de participació” que ha significat aquest òrgan que, segons ells, és una “rara avis” dins la forma d’actuar de la sociovergència molinenca. També valoren positivament la creació de la Taula Local d’Habitatge, un espai on el debat és “més fluid” segons expliquen. “Cal aprofundir en aquests tipus d’espais decisoris, més reduïts, a l’hora de plantejar solucions des d’un debat àgil i sincer”, sentencien.