Xavi Paz (PSC) presenta la candidatura a l’alcaldia posicionant-se com el motor del canvi

El socialista Xavi Paz ha presentat la seva candidatura a l’alcaldia davant de més de 200 persones al Parc Pont de la Cadena. Paz sosté que sense els socialistes “el canvi no s’hauria fet”. S’acompanya de persones de diferents sensibilitats i els membres del col·lectiu Molins.cat tenen una presència destacada. 

Xavi Paz amb l'slogan "Primer Molins" al faristol // Jose Polo

Xavi Paz amb l’slogan “Primer Molins” al faristol // Jose Polo

Sonava música en anglès a un volum considerable i els nens jugaven amb els jocs infantils passades les dotze del migdia del diumenge 22 al Parc Pont de la Cadena. Xavi Paz estava a punt de començar l’acte de presentació de la seva tercera candidatura a l’alcaldia de Molins de Rei pel PSC. Més de 200 persones l’esperaven i l’actor de doblatge, Lluís Posada, qui ja va presentar el mateix la primera vegada que Paz aspirava a ser alcalde, cridava l’atenció del públic per que anessin seient a les 150 cadires col·locades. Alguns ho van haver de veure de peu.

Abans del parlament de l’alcaldable, el PSC va voler mostrar múscul amb la intervenció de diferents persones que, sense ser del partit, donen suport al projecte de Xavi Paz. Àlex Herrero, president de l’Associació de Veïns de La Pau i Riera Nova i membre de la plataforma Molins.cat, va pujar-se al faristol per aval·lar que “creu amb el Xavi Paz com a persona”. Després el tècnic esportiu i també integrant d’aquest grup de suport al marge del PSC, Eric Pujadas, va afirmar que va contactar amb Paz per fer un nou equipament esportiu dedicat a pràctiques urbanes i ràpidament es va sentir escoltat. “Vull persones així per governar el meu poble”, va dir un dels més joves d’una presentació on hi havia més gent gran que no pas joves. L’última en precedir Paz va ser la regidora Jessica Revestido, un perfil molt més de partit, qui va demanar el suport dels molinencs perquè “per al Xavi, el primer, és Molins de Rei”. De fet, durant tot l’acte, van haver-hi poques reflexions sobre temes allunyats del debat estrictament local. Al faristol una frase: “Primer Molins”.

Més de 200 persones es van reunir al Parc Pont de la Cadena // Jose Polo

Més de 200 persones es van reunir al Parc Pont de la Cadena // Jose Polo

Motor del canvi

Ruboritzat per les intervencions anteriors va començar Xavi Paz al seu discurs. El missatge vertebrador no és nou: segons el PSC, Molins de Rei ha fet un canvi a millor durant els últims 4 anys gràcies a la seva presència al govern municipal. El seu soci de govern i l’actual alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CiU), ja formava part de l’anterior govern municipal i ells no. I volen que consti en acta. “Tot el que s’ha fet durant els últims quatre anys no s’hauria fet sense els socialistes al govern municipal”, va assenyalar Paz orgullós.

El candidat socialista va fer un repàs del què ha estat, segons el seu punt de vista, aquesta legislatura. “Hem fet les polítiques per estar al costat de les persones que més ho necessiten”, va assegurar el candidat per parlar de les beques esportives i educatives i els ajuts als nous autònoms. També va treure pit de la bona gestió que, segons ell, s’ha fet aquesta legislatura. “Hem reduït tres milions el dèficit, paguem als proveïdors a 30 dies i hem posat al dia les contractacions municipals estalviant diners”, va afirmar Paz defensant bona part dels canvis que es van fer al principi del mandat quan ell era alcalde. “El bon govern ens serveix per estar al costat de les persones”, indicava.

Lluís Posada, la veu de Jonhy Depp o Leonardo DiCaprio entre altres, va presentar l'acte // Jose Polo

Lluís Posada, la veu de Jonhy Depp o Leonardo DiCaprio entre altres, va presentar l’acte // Jose Polo

També va haver-hi temps per reivindicar algunes grans obres del mandat. Sobre la nova Zona Esportiva Ricard Ginebreda, que segueix construint-se, Paz va declara que s’ha passat de tenir “el camp més precari de la categoria” a gaudir d’unes “instal·lacions dignes”. Sobre el Pati del Palau el socialista va bromejar assegurant que alguns l’anomenaven “el Central Park de Molins” i va assenyalar que el PSC el va defensar com s’ha dut a terme des del principi. El candidat, actual regidor d’Educació, també es va referir a la nova biblioteca que s’ha de començar a construir properament: “El debat no és si serà groga o verda, el debat és que la biblioteca serà per fi una realitat”, va etzibar amb vehemència.

Nou Parc Pont de la Cadena

Tot i que va centrar-se més en explicar la feina feta que en fer propostes de futur, Paz també va desvetllar algunes de les idees socialistes de cara la propera legislatura. “Volem que el parc Pont de la Cadena deixi de ser una frontera per ser un punt de connexió entre el centre i el barri del Canal”, va indicar el socialista que vol fer del conegut com Parc de les Palmeres una zona similar al Pati del Palau.

Paz també va apostar per “dinamitzar el parc de les Bruixes” i reformar la plaça de la Creu. “No ens ha donat temps a fer-ho tot en aquests quatre anys”, va reconèixer, a la vegada que demanava la confiança dels molinencs perquè creu que pot ser útil, aportar valors positius i fer una vila més justa. “Guanyarem Molins gràcies a la vostra confiança perquè per nosaltres el primer és Molins de Rei”, va dir el candidat per cloure el seu discurs.

Crítica a les retallades

Paz també va queixar-se de les polítiques que el seu soci de govern a l’Ajuntament, CiU, fa a la Generalitat de Catalunya. “La Generalitat ens ha deixat orfes amb 0 euros per les llars d’infants i 0 euros en el pla PUOSC, va denunciar el socialista tot i compartir govern amb el mateix partit a nivell local. Paz va enllaçar aquestes polítiques amb el debat nacional: “Qui vol fer un nou país ho fa d’esquenes als seus ajuntaments”, va criticar per sentenciar assegurant que “així no es fa un nou país”.

A l’acte de presentació no es van veure responsables del PSC a nivell comarcal ni nacional en la presentació de Paz, qui sí que va estar acompanyat per diferents representants d’entitats de Molins de Rei. Tampoc es va veure a la regidora d’Habitatge, Anna Cantudo. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, Paz ha comunicat a Cantudo que no compta amb ella de cara a la pròxima legislatura. La llista socialista, que es va aprovar per unanimitat en una assemblea feta la setmana passada, encara no s’ha fet pública.

 • dclosa

  No hay ningún partido político que no quiera lo mejor para sus gentes y para su municipio, y la mayoría de sus declaraciones son obvias, Todos los partidos políticos dicen lo mismo , “fer polítiques per estar al costat de les persones que més ho necessiten”, “Mes beques esportives i educatives i els ajuts als nous autònoms” , “reduït 3 milions el dèficit municipal, paguem els proveïdors a 30 dies” , gracias al buen estado en que encontraron las arcas municipales que dejaron los de ICV, “posar al dia les contractacions municipals estalviant diners”, sin hacer inversiones,claro, ”estar al costat de les persones”, etc. etc. Sobre el Pati del Palau financiado integramente por AMB , los del PSC-Molins y CIU no deberían vanagloriarse de ello y va bien bromejar assegurant que alguns l’anomenaven “el Central Park de Molins” , pero no lo será por lo que ha durado el césped, Eh ! , tampoco lo de la nova biblioteca que s’ha de començar a construir, que ya podemos vaticinar de que sin una consulta publica a la ciudadanía, la nueva biblioteca impuesta si o si, no serà nunca una realitat.
  ¿ A los del PSC+CIU , en 4 años , no les ha dado tiempo para el nou Parc Pont de la Cadena en el cinturón rojo, nido de Podemos-Molins, de ser una frontera per ser un punt de connexió entre el centre i el barri de la Incresa, tampoco les ha dado tiempo en reformar la calle Casanovas desde Tort a la plaça de la Creu, que está hecha unos zorros ? Así si, que ahorramos ..
  Es lógico que con tanta diáspora del PSC no se viesen en el acto responsables del PSC a nivell comarcal ni nacional en la presentació de Paz, Nos gustaría saber los motivos reales de la tinent alcalde, regidora d’Habitatge, regidora d’ Ocupació, regidora dde Mobilitat, Anna Belen Cantudo Callado, de que Paz, no compta amb ella de cara a la pròxima legislatura. ¿ No le llegaban los
  dineros de regidora + tinent alcalde a dedicación parcial de 14.072,76 € ( 2.3 millones Ptas) + complementos, ¿Cuando se publicará definitivamente la llista socialista?
  Y en cuanto a la crítica a les retallades, estaria bien que el señor Paz se quejase directamente a su socio de concubinato municipal bicéfalo a la alcaldia, el seu soci de govern a l’Ajuntament, CiU, de lo que fa la Generalitat de Catalunya. “La Generalitat amb 0 euros per les llars d’infants i 0 euros en el Pla Unic dde Obres i Serveis de Catalunya ( PUOSC) , y les recriminase a los morros de CIU que “qui vol fer un nou país ho fa d’esquenes als seus ajuntaments”, y que “així no es fa un nou país”.

  • albert

   No es presenta ?

 • juan

  canvi a què? a “millor” per a quí? paraules molt buides….

 • Pingback: CiU aposta per invertir 1,8 milions d'euros en zones verdes | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: ERC també proposa reformar la carretera Nacional i el parc Pont de la Cadena | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El govern municipal espera acabar la Zona Esportiva Ricard Ginebreda el 2017 | Viu Molins de Rei()